Математически турнири - 39

• 131 780
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
И на мен ми направи впечатление в Бургас не максималният брой точки, а времето, за което са решени... Моят син стоя до края, първо защото не знаех, че времето има значение и второ, защото 12 задача не е успял да реши и явно е използвал цялото време от 60 мин...

Задачи нямам, но на черновата има нарисувани трилисти и четирилистни детелинки, някакви усмивки, дните от седмицата, дециметри, Вени има коте, Мария - брат, Алекс и Борис имат по няколко лева и различни топки за различни пари се купуват...  Laughing

# 106
  • Пловдив
Специално зя Бургас ми направи впечатление, че времето на децата е 15-20-30 минути. Щерката работи относително бързо и стоя почти до края.

# 107
  • Варна
По разказ на очевидеца:
- Задачата с детелинките е била същата като през една от миналите години, но с друг брой листа /т.е. няколко 3-листни и 4-листни детелинки имат общо .. листа, колко на брой са 3-листните или 4-листните детелинки, не знам точно как е била формулирана задачата/;
- за дните от седмицата - колко почивни дни може да има в 6 последователни дни от седмицата;
- Последната задача е била: 4 деца имат 11 балона, всяко има различен брой балони - колко балона най-много може да има някое от децата.

# 108
  • Пловдив
За детелините - листенцата са били 27.

# 109
- Последната задача е била: 4 деца имат 11 балона, всяко има различен брой балони - колко балона най-много може да има някое от децата.

Значи балони били това - ченгели някакви е нарисувал, оградени по групички от 1, 2, 3 и 5 ченгела...  Laughing

# 110
  • София
Днес в 107 ОУ са съобщили резултатите от МБГ на децата. Не съм наясно дали  има изнесени резултати.

# 111
Днес в 107 ОУ са съобщили резултатите от МБГ на децата. Не съм наясно дали  има изнесени резултати.
А може ли да споделите колко е максималния брой точки,които са получили децата при различните класове?(ако имате такава информация)

# 112
А може ли да споделите колко е максималния брой точки,които са получили децата при различните класове?(ако имате такава информация)

2 клас - максимален резултат: 27 т.
3 клас - максимален резултат: 24 т.
4 клас - максимален резултат: 25 т.
5 клас - максимален резултат: 28 т.
6 клас - максимален резултат: 22 т.
7 клас - максимален резултат: 25 т.

# 113
Знам, че не задавам въпроса си, в правилната тема, но моля да ме извините, не намирам къде да го задам!

Искам да ми препоръчате сборник (помагало) за 7 клас, за подготовка за НВО, но да е оформен като тестове, съобразени с учебния материал. Научих, че били оформени по месеци. И започвали от септември или октомври.

# 114
Знам, че не задавам въпроса си, в правилната тема, но моля да ме извините, не намирам къде да го задам!
Искам да ми препоръчате сборник (помагало) за 7 клас, за подготовка за НВО, но да е оформен като тестове, съобразени с учебния материал. Научих, че били оформени по месеци. И започвали от септември или октомври.
В седмокласната. Уроци ли даваш или си учител? Гледам, че доста " скачаш" от клас на клас.

# 115
....... Алекс и Борис имат по няколко лева и различни топки за различни пари се купуват...  Laughing

Алекс и Борис искат да си купят топка. На единия не му достигат 2 лв. за да си купи топка, на другия не му достигат 3 лв.  Ако си съберат парите, пак няма да им достигне 1 лв. за да си купят една топка. Колко струва една топка.

Това е единствената задача, която си спомня моя син. Аз лично не виждам друг начин освен с напасване и проба да реши тази задача със знанията до сега. И той естествено не я е решил.

А неговия коментар беше:  А тези двамата къде са тръгнали с толкова малко пари ( 1лв. и 2лв.) топки да си купуват.  Joy

# 116
На черновата пише:   Laughing

Алекс 2 лв.
 Борис 3 лв.
 двама 1 лв.

3 лв. + 1 лв.  4 лв. топка
                    5 лв. топка
                    6 лв. топка

Явно 4 е верният отговор...

# 117
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Резултати Варна-ОУ "П.Славейков" http://slaveykov.net/wp-content/uploads/2016/10/PROTOKOL_esen-2016.xls

Във втори клас доста високи резултати

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 01:17 от Pomakova

# 118
  • у нас
Резултати Варна-ОУ "П.Славейков" http://slaveykov.net/wp-content/uploads/2016/10/PROTOKOL_esen-2016.xls

Във втори клас доста високи резултати

Shocked Те всички за медали. Задачите за втори клас не са били от лесните. Дали тук не са се знаели предварително? Много съмнително.

# 119
Направих си труда да изчисля в % и резултатите за Варна и Бургас са:

до 10 точки вкл. - 11% за Варна-ОУ "П.Славейков" и 42% за Бургас-ОУ "Княз Борис";
до 20 точки вкл. - 58% за Варна-ОУ "П.Славейков" и 46% за Бургас-ОУ "Княз Борис";
до 30 точки вкл. - 31% за Варна-ОУ "П.Славейков" и 12% за Бургас-ОУ "Княз Борис".

Много второкласници са се явили във Варна - 81 бройки, в Бургас 41, в другите градове, от които пуснахте резултати са много по-малко...

Общи условия

Активация на акаунт