Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 6

• 84 925
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • NE
Големият ми проходи късно (1,3 г.) и много често съм изпадала в безумната ситуация да нося, гоня или бутам количка. Ако имах с него раница щеше да е песен разходката. Иди ми и сега да го напъхам в раница, но шило в торба не седи и нямам шанс да трае при положение, че не е носен.

# 556
Някой ползвал ли е мей тай слинговете удобни ли са

# 557
Flower Fairy, и аз смятам, че раницата ни е ГОЛЯМО облекчение при разходките и не си представям да тикам количка и да гоня детето нанякъде, колко по-лесно е да си вървя до него с раницата и като иска да го нося да го слагам в нея, като иска да ходи да го пускам. А не да се чудя количката ли да дръпна от пътя или как да мина с нея или да търча след него. Върви го обясни това обаче на майка ми, която като разбра, че съм си взела нова тодлър раница (на мястото на старата), дълбоко учудена ме пита докога съм щяла да го нося...не ги разбирам тези хора, нали за това съм си взела някаква супер удобна раница, за да не ми тежи, на ръце не мога да го нося вече и да искам. Не стига, че си улеснявам живота, а ме гледа съжалително, че го мъкна. И не вярва, че не тежи. То ако тежеше, щях ли да се нагърбя. Много е дразнещо собствените ти роднини да те подценяват така, вместо да споделят радостта ти колко удобно и практично нещо си намерил и ползваш. Малко оф топик, но да ви се оплача.

Да не е съвсем офтопик, дойде ми Бейби Мънки Симфони-то и съм влюбена в него Simple Smile

# 558
  • NE
Ай ай как я харесах. Със здраве да се носите. bouquet
Моята майка ме гледа така за слинга, но пък харесва раничките.

# 559
  • София
Фейри, съвесем нормално си е проходило детето. От 12 до 18м прохождат. Моят точно на 18м., предния ден преди да ги направи  Laughing 
Но тогава не го носех, та теориите на някои, че раниците/слинговете им пречат да ходят, издишат.
И аз не си представям след някое друго време да ходя да взимам детето от градина и да го гоня по улицата с малко бебе в огромна количка. Даже не си го и помислям, слингър и раницата ще са ми като втора кожа.

# 560
При мен е немислимо и с едно дете, направо не знам как се справят майките ползващи само количка или друго колесно средство, като им проходи детето, първите месеци. Синът ми иска ту да ходи, ту да го нося/да се вози, ако сме с триколката. Представям си как иска да слезе от въпросната триколка и да ходи, пускам го и той тръгва нанякъде и аз го гоня, влачейки въпросното супер обемно и неманеврено средство след мен или просто зарязвайки го някъде и връщайки се за него постоянно. Освен това реално усещам значително по-голямо вдигане на тежести от смъкването и качването на въпросното неудобно за мъкнене и тежко нещо, наречено триколка, по 8-те стълби между асансьора и входната врата на блока (която не се задържа в отворена позиция, без да я подпирам с половин тяло, докато някак се опитвам да прокарам триколката с детето през нея), отколкото просто да сляза за ръчичка с детето до пред блока и по някое време да го сложа в раницата, като протегне ръце да го взема. Освен това при лошо време, дъждове, снегове, кал и мизерия, въобще не виждам как се помъкваме с нещо на колела, много по-лесно е да се опазим сухи под един голям чадър, гушнати. При сняг, кал и киша раницата няма алтернатива, иначе трябва на ръце да го нося, което е доста трудно. Поради посочените причини с триколката излизаме много рядко, за пазаруване в квартала, ако очаквам да се натоваря с много неща, за да ползвам багажника. Но редовно се връщам много по-уморена от цялото бутане (заболяват ме китките), пренасяне и планиране, отколкото ако просто си излезем като бели хора с раницата (особено с Мънки, на което досега не съм открила кусур, а не е като да не съм сменила 10-на раници за цялото ни бебеносене) Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 00:31 от Aurora_89

# 561
Електра и на мен вчера ми пристигна същата Исара.Естествено и аз нямах търпение да пробвам,но за мое огромно съжаление Калоян не спря да плаче Sad
Може би наистина трябваше да наема предварително раница само за проба,но не предполагах,че няма да му хареса,преди това се носихме със слинг и всичко беше наред.
Чудя се проблема да не е,че му е голяма,още няма 4 месеца,но размерите пък си ги има

# 562
Хихи, че и адаш. Двама Калояновци с оранжеви Исари Heart Eyes
Панела сви ли го? В началото аз не можах да се ориентирам от къде се свива, нали ми е първата раница Mr. Green Та му беше неестествена позата и го усетих, че не му е добре вътре. Но след като го регулирах ни беше добре вече и го пробвахме навън за малко. И на мен ми беше хубаво, и на него Simple Smile
Ето малко клипчета http://www.isara.ro/en/content/7-instructiuni-ssc

# 563
  • София
Беберо може да плаче не от позата, а от това, че е повечко облечено или просто му е непознато. Малко танцуване, излизане веднага навън. Повечето се успокояват, докато родителят се движи, ходи. Моят син не беше носен от 13-14месечен и го сложих пак в раница на 2 години и 1 месец. В началото имаше извиване и гонене да го хвана, но свикна и сам започна да си я носи.
На бебеносещите срещи нищо не можех да пробвам, защото си заключваше краката на кръста ми и отказваше да слезе. Ревеше за нашата раница и отказваше други.
Та щом вироглав тодлър свиква, ще сеикне и малко бебе.

# 564
  • NE
По малко всеки ден за да свикне. Ако не стане, наеми и пробвай друга раница. Недей се шашка.  Hug

# 565
  • На остров
Вчера бяхме цял ден навън с количка, накрая започнахме да обикаляме магазини с мм да гледаме за плочки и се започна едно носене от колата в магазина и обранто на ръце. Е останах без ръце и съжалих сто пъти, че си забравихме раничката. Трябва да инсталирам една да седи в колата постоянно.

# 566
  • В сърцето на любимия човек
Някой ползвал ли е мей тай слинговете удобни ли са
Аз имам 2 мей-тай слинга - български от PS: Обичам те и един китайски. Лично на мен китайчето ми е по-удобно. Между тъкан слинг и мей-тай по-удобен ми е тъканият, но иска повече практика в обирането. Лично на мен може би флай-тай би ми бил по-удобна носилка от мей-тай заради по-голямата подкрепа на гърба която се получава от широките опашки.
Всичко е много индивидуално, аз вече без проба не бих взела нищо.

# 567
Щерка ми тоя месец става на година - 75-6 см е и Тулата стандарт ѝ е от коляно до коляно. Така като гледам, още година ще ни изкара сигурно.

# 568
Благодаря ти за клипчето Електра  Hug Успях да стегна панела,имам съмнение,че това е бил проблема.Въпреки че не разбирам особено,ми изглеждаше,че му е голяма.Тъй като няма да му е било топло,беше по късо ръкавче и къси панталонки,а и навън бяхме.Така че след малко го слагам в регулираната вече раница и дано му хареса  Praynig

# 569
Ще му хареса Simple Smile Да споделиш после как е била разходката.
Ние бяхме навън вчера от 11 до 12:30 и като се прибрахме беше напълно сух. Мократа бях аз, но имам подозрения, че не само от жегата, но и заради кърменето се потя толкова.
Та много му е хубаво вътре, предимно спи. Не му е горещо, а на мен ми е много удобно и не му усещам тежестта. Това е нашата раница. Без предварително мерене уцелих, слава Богу!

Общи условия

Активация на акаунт