ЛОНДОН - 9

• 129 226
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
И аз с въпрос .  Как да ползвам картите за транспорт извън 2-ра зона ? Искам да купя хартиени травълкардс   от гара, заради офертите 2 в 1 за 1+2 зона, обаче.......смятам да ходя до Кю гардънс , което е 4-та зона и затова за 2-4 -та искам да ползвам Oyster pay as you go / имам пластики, няма да купувам тепърва, само ще ги заредя/ . Та конкретно как се осъществява минаването през машинките ? Първо се качвам и чеквам с хартиената карта и като стигна зона 3 трябва ли да слизам от влакчето, за да си активирам Ойстъра до зона 4 , или като излизам от метростанцията от зона 4 , директно тогава се чеквам на машинките, но вече с Ойстъра. Но ще се получи ,че съм влязла в метрото с една карта , а напускам с друга / за която няма данни, че съм влезнала в метрото / .Нещо не ми е ясно. Малко помощ, ако може  Simple Smile
И втори въпрос -  на автогара Виктория има ли машинки за зареждане на Ойстер, че май ще ми е по-удобно да хвана автобус оттам, като пристигна от летището, вместо да ходя чак до метрото  ?

И друго:
опитвам се да си пусна 2в1 ваучъри, обаче като стигна до това да потвърдя и да ми ги изпрати на е-мейл виждам, че дата която пише до всеки ваучър е 17,06 - а аз му задавам дата 20 (пробвах и 21, 22, ...)

Това проблем ли е и евентуално как да ги оправя? Дали трябва да ги заявя всеки отделно  newsm78 и четох че имат валидност - колко дена е?

И аз като разпечатвах ми изписа текущата дата ,не тази на която ще пътувам , макар ,че зададох няколко пъти. Обърнете внимание ,че  на някои ваучери пише за кои месеци не са валидни офертите, обичайно юли / средата на юли и август  Peace

# 316
Имаш една единствена пластика, ако в нея имаш заредена травелкарта + още кеш ще си ги ползва комбинирано, влизаш и излизаш с нея.
Аз въобще не бих се занимавал с тавелкард, и без това има дневен таван на разхода.

# 317
  • Варна
Имаш една единствена пластика, ако в нея имаш заредена травелкарта + още кеш ще си ги ползва комбинирано, влизаш и излизаш с нея.
Аз въобще не бих се занимавал с тавелкард, и без това има дневен таван на разхода.

Това го знам и друг път така съм пътувала , но този път искам да ползвам офертите 2 в 1 , а това може да стане само с хартиени травелкардс , закупени от гара. Затова се чудя как става пътуването извън 2-ра зона при комбиниране на 2-та  вида карти  newsm78

# 318
Цената на travel cart-ата не е ли по-скъпа от Oyster?
Ако е така може да си ползваш Oyster и да си вземеш билет за влак за някоя близка гара.
Има по 2-3 лири.

# 319

Това го знам и друг път така съм пътувала , но този път искам да ползвам офертите 2 в 1 , а това може да стане само с хартиени травелкардс , закупени от гара. Затова се чудя как става пътуването извън 2-ра зона при комбиниране на 2-та  вида карти  newsm78

Еми не знам, единственото което ми хрумва е на междинните спирки да излизаш до турникетите и да влизаш с другата карта... което си е тъпо. Влизане с една карта и излизане с друга не мисля, че може да правиш. Или ползваш само ойстъра, или купуваш измислен билет до някъде... Това 2 в 1 за мен е повече главоболия, отколкото предимство.

# 320
  • Варна
Цената на travel cart-ата не е ли по-скъпа от Oyster?
Ако е така може да си ползваш Oyster и да си вземеш билет за влак за някоя близка гара.
Има по 2-3 лири.

Ще купувам седмична , идва едно и също - 33 паунда. Пък от офертите 2 за 1 ще спестя около 100 паунда с хартиената, за това което съм набелязала да видим.

Еми не знам, единственото което ми хрумва е на междинните спирки да излизаш до турникетите и да влизаш с другата карта... което си е тъпо. Влизане с една карта и излизане с друга не мисля, че може да правиш. Или ползваш само ойстъра, или купуваш измислен билет до някъде... Това 2 в 1 за мен е повече главоболия, отколкото предимство.

И аз друго не можах да измисля , освен да слезем между втора и 3-та зона, да обиколим през станцията и пак да влезем с Ойстърите. Поне само единият ден ще го правим това упражнение, другите дни няма да се налага да излизаме от 2-ра зона.

Благодаря, че се почудихте с мен  Simple Smile

# 321
  • Варна
Здравейте, в Лондон съм, но много неподготвена😑. Да помоля за помощ - кои корабчета бяха евтини или препоръчани. Мисля че съм чела , че с ойстър беше по евтино, но колко да заредя и така ли е?

# 322
 От Tate modern до Тауър бридж - 2 спирки ни таксува по 6,40 паунда с Ойстер картите, заставате на спирките и чакате, тия които са с Ойстер картите са различни от другите, питате, има табло със спирките и след колко минути пристигат, не бързайте да си чекирате картите, докато не дойде служител да ви каже, непосредствено преди качване е.

# 323
  • София
За корабчетата по Темза - ние сме ползвали Клиперите, но не с Ойстер, а с предварително закупен семеен билет от сайта им, при който има възможност за целодневно ползване - слизате и се качвате колкото пъти пожелаете, нещо като хоп-он хоп-оф във воден вариант.  Simple Smile

# 324
  • Варна
Благодаря за помощта *Star* и dechy. Возихме се с Ойстер.

Аз за стековете да разкажа малко.
Първо ходихме в Angus Steakhaus на Пикадили, където ядохме Т-бон стек. Не бяхме очаровани много.Не че беше лошо де.
Втория (и трети също  Laughing) опит беше в Steak & Co близо до Leicester square.
Стекът се сервира на нагорещена каменна плоча върху дървена дъска. Избират се видът на маслото, подправките и сосът, които са в 3 малки купички върху същата дъска. Местим стекът в чинията, слагаме малко масло на нагорещената плоча, режем парченаце месо и го добавяме с малко сос.
Като добавка може да вземете и пържени сладки картофи.
Добър апетит Grinning

# 325
Благодаря за помощта *Star* и dechy. Возихме се с Ойстер.

Аз за стековете да разкажа малко.
Първо ходихме в Angus Steakhaus на Пикадили, където ядохме Т-бон стек. Не бяхме очаровани много.Не че беше лошо де.
Втория (и трети също  Laughing) опит беше в Steak & Co близо до Leicester square.
Стекът се сервира на нагорещена каменна плоча върху дървена дъска. Избират се видът на маслото, подправките и сосът, които са в 3 малки купички върху същата дъска. Местим стекът в чинията, слагаме малко масло на нагорещената плоча, режем парченаце месо и го добавяме с малко сос.
Като добавка може да вземете и пържени сладки картофи.
Добър апетит Grinning

Здравей!

Като най-пресен опит, би ли споделила как се осъществява таксуването - какъв транспорт ползвахте, как си платихте таксите - тези малко подробности са важни за по-голяма увереност при пътуването ни Simple Smile

# 326
Здравейте момичета. И ние се завърнахе от Лондон. Страхотен град!

Да споделя, че ние избрахме 7-дневни травъл карти (две за възрастни по 43 паунда и 1 детска на половин цена). Ползвахме 2в1 билети и комбо билет за - Тюсо+Окото+Аквариума+ Дънджъна (важно е комбо билета да е заявен он-лайн предишния ден - по евтино е, например до 12,00 вечерта за четиримата ни струваше 200 паунда, в 00,01 часа вече струваха 240 паунда  Peace)
На много от местата детските билети са по-евтини отколкото да се използва оферта 2в1 - на самия обект ти предлагат даже по-евтиния за теб вариант.

За осем дни посетихме: Tower of London, Tower bridge exhibition, Монумента, Уестминстърското абатсво, Св.Поул катедралата, Окото, Лондон дънджън, Аквариума, Мадам Тюсо, Windsor Castle -много ни хареса, Кенсингтън Палас - не ни хареса изобщо вътре, градините Кенсингтън и Хайд парк много ни харесаха (италианската градина, там е Питър пан - ей трудно се намира Simple Smile , а тук най-любимо ни беше да храним папагалите и катериците - два дена ходихме специално за това); видяхме само отвън Шекспир глоуб; Качвахме се на Sky Garden - разкошно, и наистина в пъти по-добре от Окото, препоръчвам с две ръце; разходихме се по Ситито с небостъргачите - един съвсем различен Лондон, и както каза моята дъщеря "Е, точно така си представях Лондон!" ; Посетихме British museum -определено топ от топ, едва ли има такъв музей някъде другаде; от музеите видяхме също Музея на науката, и Националния исторически музей; Разходихме се по Сейнт Джеймс парк; минахме по The Mall; изпуснахме смяната на караула пред Бъкингам, но хванахме шоуто на Кралската конна гвардия - беше яко; минахме по Даунинг стрийт; посетихме Кралската художествена галерия; цял ден се возихме по различните линии на Hop on Hop off автобус, включен беше и круиз по Темза; ходихме до Гринуич (тук е разкошно - както самият квартал с прекрасни улички и къщи, така и горе на хълма - гледките са страхотни); минахме пеша по няколко моста,

Един ден отделихме на шопинг по Реджънт и Оксфорд стрийт (Зара, Бершка, H&M, имаше големи намаления и в Clarks, и в GEOX)

Със сигурност забравям нещо, от плануваното неможахме да видим само Кю гардънс, Хемптън корт, да посетим Музея на Виктория и Албърт, и Лондон бридж експириънс.

Който иска някаква информация за обекти да пише на лични.

Аз ви благодаря за съветите, благодарение на темите във форума си организираме за втори път самостоятелно пътуване. Момичета БЕЗЦЕННИ СТЕ! Hug  Hug  Hug  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 09:26 от RNR

# 327
Да дам и моите 5 ст. за темата, защото преди време питах, но явно никой нямаше опит и не ми беше отговорено.
Летяхме до Лутън и бяхме толкова време, че смислената опция за транспорт ни беше Ойстер + двупосочни билети на nationalexpress за Лутън-Лондон. Опцията 2 в 1 на автобусите на nationalexpress си работи без проблем. По-малко като брой са оферите на автобусите от тези на влаковете, но включват всички основни атракции и е приемлив вариант за кратко пътуване, особено през Лутън. http://www.nationalexpress.com/waystosave/2for1/london.aspx Схемата е същата като при офертите 2 в 1 на влаковете. Принтирате си електронния билет и заявявате ваучери.

Ние сме за н-ти път в Лондон. За мен той не е от любимите ми градове, но продължаваме да го посещаваме заради безбройните места, атракции и галерии, музеи. Този път програмата беше организирана около интересите на 8 годишната ни дъщеря. Но най-приятния ден беше всъщност този извън Лондон. Посетихме Уиндзор, направихме си пикник до Темза и мястото където е подписана Магна карта и после бяхме в Хамптън корт. Хамптън корт ни хареса много повече от Уиндзор. Освен това е много интересен за децата, защото има хора облечени в дрехи от времето на Хенри V!!!, които показват как се е пекъл хляб или пай, как се е писало с гъши пера и т.н. Градините също са много хубави.

Ааааа и видяхме Хю Грант.  Crazy Караше си ферарито до нашата кола в задръстването поне 1/2 час. Голям пич.

# 328
Здравейте момичета. И ние се завърнахе от Лондон. Страхотен град!

Да споделя, че ние избрахме 7-дневни травъл карти (две за възрастни по 43 паунда и 1 детска на половин цена). Ползвахме 2в1 билети и комбо билет за - Тюсо+Окото+Аквариума+ Дънджъна (важно е комбо билета да е заявен он-лайн предишния ден - по евтино е, например до 12,00 вечерта за четиримата ни струваше 200 паунда, в 00,01 часа вече струваха 240 паунда  Peace)
На много от местата детските билети са по-евтини отколкото да се използва оферта 2в1 - на самия обект ти предлагат даже по-евтиния за теб вариант.

За осем дни посетихме: Tower of London, Tower bridge exhibition, Монумента, Уестминстърското абатсво, Св.Поул катедралата, Окото, Лондон дънджън, Аквариума, Мадам Тюсо, Windsor Castle -много ни хареса, Кенсингтън Палас - не ни хареса изобщо вътре, градините Кенсингтън и Хайд парк много ни харесаха (италианската градина, там е Питър пан - ей трудно се намира Simple Smile , а тук най-любимо ни беше да храним папагалите и катериците - два дена ходихме специално за това); видяхме само отвън Шекспир глоуб; Качвахме се на Sky Garden - разкошно, и наистина в пъти по-добре от Окото, препоръчвам с две ръце; разходихме се по Ситито с небостъргачите - един съвсем различен Лондон, и както каза моята дъщеря "Е, точно така си представях Лондон!" ; Посетихме British museum -определено топ от топ, едва ли има такъв музей някъде другаде; от музеите видяхме също Музея на науката, и Националния исторически музей; Разходихме се по Сейнт Джеймс парк; минахме по The Mall; изпуснахме смяната на караула пред Бъкингам, но хванахме шоуто на Кралската конна гвардия - беше яко; минахме по Даунинг стрийт; посетихме Кралската художествена галерия; цял ден се возихме по различните линии на Hop on Hop off автобус, включен беше и круиз по Темза; ходихме до Гринуич (тук е разкошно - както самият квартал с прекрасни улички и къщи, така и горе на хълма - гледките са страхотни); минахме пеша по няколко моста,

Един ден отделихме на шопинг по Реджънт и Оксфорд стрийт (Зара, Бершка, H&M, имаше големи намаления и в Clarks, и в GEOX)

Със сигурност забравям нещо, от плануваното неможахме да видим само Кю гардънс, Хемптън корт, да посетим Музея на Виктория и Албърт, и Лондон бридж експириънс.

Който иска някаква информация за обекти да пише на лични.

Аз ви благодаря за съветите, благодарение на темите във форума си организираме за втори път самостоятелно пътуване. Момичета БЕЗЦЕННИ СТЕ! Hug  Hug  Hug  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Какво е изискването за посещение безплатно за Sky Garden?

# 329
  • София

Какво е изискването за посещение безплатно за Sky Garden?
Да си запазите предварително ден и час от сайта му.

Общи условия

Активация на акаунт