ЛОНДОН - 9

• 129 406
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • София
С паспорт се минава през електронната проверка само, ако сте без деца.

# 706
Отново да попитам за офертите 2за1 с железницата. Разпечатах си ваучерите за няколко атракции, за които ще ползвам намалението. Въпросът ми е - необходимо ли е да закупувам карта за пътуване, или срещу един закупен билет от гарата, мога в същия ден да ползвам 50% намаление от входната такса на Окото например

# 707
  • Miami
Здравейте!
 Тази година имаме 9 часа престой на Хийтроу. Кацаме сутринта в 8, а полета ни за България е в  17:30 след обяд. Въпросът ми е ще имаме ли достатъчно време да отидем примерно до Бъкингамския дворец или някое друго място за тези 9 часа, като имам предвид, че летището е огромно и трябва да сме обратно там поне 2 часа преди полета?

# 708
Здравейте!
 Тази година имаме 9 часа престой на Хийтроу. Кацаме сутринта в 8, а полета ни за България е в  17:30 след обяд. Въпросът ми е ще имаме ли достатъчно време да отидем примерно до Бъкингамския дворец или някое друго място за тези 9 часа, като имам предвид, че летището е огромно и трябва да сме обратно там поне 2 часа преди полета?

с експреса от летището се стига бързо до падингтон и си на най-централното място,бъкингам палас не знам какво ще му гледате точно,около пикадили и ковънт гарден е по-интересно, до южния бряг също можете да идете
преди няколко дена бяхме в лондон и беше както се казва море от хора,едвам си пропряахме път из централните места,но по каналите,пазарите и парковете е страхотно,изобщо е град с енергия каквато никъде другаде из европа няма

# 709
Можете да разгледате, ама вземете експреса или Heathrow Connect, че с метрото ще се клатите по един час в едната посока.

# 710
  • Варна
Здравейте!
 Тази година имаме 9 часа престой на Хийтроу. Кацаме сутринта в 8, а полета ни за България е в  17:30 след обяд. Въпросът ми е ще имаме ли достатъчно време да отидем примерно до Бъкингамския дворец или някое друго място за тези 9 часа, като имам предвид, че летището е огромно и трябва да сме обратно там поне 2 часа преди полета?

Ако не държите да отидете до Лондон, бих предложила да посетите Уиндзор, точно ще ви стигне времето. Има директни автобуси от Хийтроу до там и е много близо. Ние ходихме с кола под наем , връщахме я на летището и спряхме да разгледаме Уиндзор  , оказа се доста близо като разстояние. Като бяхме в Уиндзор, видяхме автобуси на които имаше табели ,че идват от Хийтроу, така че със сигурност транспорт има, дори и такси да се ползва, предполагам ,че няма да е много скъпо, предвид че е близо. Освен замъка, и квартала около него е много хубав, има доста места за хапване. Итън също е близо до Уиндзор, на пешеходно разстояние, и там казват също, че е много приятно за разходка, ние нямахме време да отидем, но го разглеждах като опция.
Иначе , ако отидете до Лондон , имате поне по 1 час отиване и връщане + 2-3 часа на летището преди полета и ще ви останат около 5 часа в Лондон, достатъчно е за една разходка около Бъкингам, Сейнт Джеймс парк, Сградите на гвардията, Парламента  и Окото, / Биг Бен мисля че е в ремонт и е "скрит" /  , Уестминстърското абатство също е близо до Бъкингамския дворец .

# 711
  • Miami
Благодаря много за предложенията Hug

# 712
Момчето което се беше ангажирало да ни осигури квартири ни подведе.
Търся апартаменти за 7възрастни и бебе с удобна локация и на прилична цена.Някой ,ако е ползвал и е запазил координатите моля ,ще съм благодарна.На 25 май летиме ,а нямаме осигурено спане Astonished
Ама как се оставихме да ни подведат .....FlushedFrowning1Flushed

# 713
  • под шипковия храст
Здравейте, група!
Моля, да споделите впечатления, ако някой е ползвал семейните карти на железниците Family & Friends Railcard https://www.familyandfriends-railcard.co.uk/
В темата не срещнах линк към сайта за групово пазаруване (не само за Лондон, трябва да се отбележи като локация), затова го споделям тук https://www.groupon.com/

# 714
здравейте,
Ще летя с Райън от летище Станстед, като полета ми е в 6,30 сутринта. Знаете ли дали летището е денонощно и дали мога да отида вечерта и да си изчакам полета?

Малко ме притеснява трансфера през нощта.

# 715

Моля, да споделите впечатления, ако някой е ползвал семейните карти на железниците Family & Friends Railcard https://www.familyandfriends-railcard.co.uk/

Какво точно те интересува? Условията ги пише на сайта им. Дава добро намаление при пътуване с деца. По време на пътуването картата трябва да е с вас и да има поне 1 дете.

# 716
денонощно е отворено, спал съм на летището преди десетина години...
но съм сигурен, че има и хотели на летището, ако не сте на студентска възраст и обичате малко комфорт...

# 717
здравейте,
Ще летя с Райън от летище Станстед, като полета ми е в 6,30 сутринта. Знаете ли дали летището е денонощно и дали мога да отида вечерта и да си изчакам полета?

Малко ме притеснява трансфера през нощта.

Ние го направихме преди година. В 12 часа взехме автобус на National Express и към 1 бяхме на летището. Има няколко денонощни заведения и доста хора, които спяха кой където намери. Летището е денонощно, но не пускат в зоната за departures преди 4 сутринта. В същия час отварят и магазините и business lounge-a. В зоната за departures след security има много места, където може да се заредят телефони или да се подремне до полета.
На сайта на летището има страница с оферти за хотели. Може да я погледнеш.

# 718
Здравейте,
Имам следния въпрос, четох, че някъде се обсъждаше, но не мога да намеря точно къде.
Купих си вчера фотоапарат Canon - питането ми е - няма проблем да го взема с мен в ръчния багаж на самолета и ако искам да си го нося на врата, за да не го слагам в багажа ще има ли проблем? За всеки случаи ще направя копие на касовата бележка за покупката. Благодаря предварително.

# 719
копие от касовата бележка със сигурност няма да ти трябва
за носенето, ако сте с нискотарифна и имаш право на един ръчен багаж, фотоапарата се брои. Дамска чанта се брои, ръчен багаж ако имате пак се брои. Т.е. най-добре да прибереш всичко на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт