Кое е престижно и за какво ни е?

• 107 165
  • 1 684
  •   1
Отговори
# 375
Моето дете е най-красиво. Нищо, че е космато и прилича на Хю Джакман във Вулварин Simple Smile.

# 376
  • София
И мойто е най-убаво. Обаче и най-проклето  Laughing

П.П. какво е Вулварин  newsm78

# 377
НЕкЪФ филм, който не съм гледала, но е популярен и съм виждала Хю, Георги го докарва на вид  Mr. Green.

# 378
Познавам доста двойки, които ... не са нищо особено, но имат много красиви деца. Чак се чудя как е станало.

Или друг вариант - едно грозно и едно красиво дете.
Понеже си говорим и за аристократи, се сещам за "Война и мир", по-точно за Елена и Иполит Курагини. Сестрата е красавица, имат еднакви черти с брат си, но
Цитат
"... Милый Ипполит <...> был поразительно дурен собой. Черты его лица были те же, как и у сестры, но <...> лицо было отуманено идиотизмом и неизменно выражало самоуверенную брюзгливость, а тело было худощаво и слабо. Глаза, нос, рот – все сжималось как будто в одну неопределенную и скучную гримасу, а руки и ноги всегда принимали неестественное положение..."

# 379
  • София
Докато сме си на темата да попитам – да си красив престижно ли е? Като изключим, че е субективно, все пак е разпознаваемо кой е хубав и кой не. И има разни версии по въпроса, включително, че като си хубав непременно минаваш за тъп, защото не може да си хубав и умен и прочее. От друга страна хората имали по-положително отношение към някой, който изглежда добре, по-приятно било да се общува с някой хубав. Какво мислите?

# 380
  • Най-красивата страна
Важно е красотата да е съчетана и с интелект.
Има хора,които на външен вид изглеждат много добре и първоначално правят много добро впечатление,но когато си отворят устата и започнат да ръсят простотии ти стават противни.

# 381
Хубавите деца не винаги стават хубави възрастни. Твърде често сладурските детски черти се изострят и издължават по доста неприятен начин. Според мен истинската хубост си проличава след 25, когато спадне и младежката "пухкавост", и чертите се изострят. В този смисъл, в посока генетика, бих гледала дори не родителите, а бабите и дядовците. И останалите сродници по съребрена линия, до към трета-четвърта степен.

# 382
Познавам доста двойки, които ... не са нищо особено, но имат много красиви деца. Чак се чудя как е станало.
Хрумват ми две причини, ама едната ще премълча (може да има помощник така де))
втората е , че понякога децата взимат чертите на родителите през поколение -на баба и дядо
Майка ми била много бяла като дете, със сламена коса, казвали и Белчо дори. Баба ми се притеснила с дядо са имали тъмни коси , на дядо дори съвсем черна , но бели лица. Еми оказало се , че дядото на дядо ми бил такъв бял и сламен. После се е пооправила -светлокестенява коса  има. Нали сте чели как жени имат черни деца-негърчета , защото бабите им съгрешили преди много години. Та... не е шега това с родословието. То не е казано , че умният мъж или богатият е винаги грозен или красивата жена е глупава. Пък за пластиките затова са бабите , на Таис бабата обира точките , ама си е била напълно права и така са държали навремето в родове с мнение за себе си.

# 383
  • София
Хубавите деца не винаги стават хубави възрастни. Твърде често сладурските детски черти се изострят и издължават по доста неприятен начин. Според мен истинската хубост си проличава след 25, когато спадне и младежката "пухкавост", и чертите се изострят. В този смисъл, в посока генетика, бих гледала дори не родителите, а бабите и дядовците. И останалите сродници по съребрена линия, до към трета-четвърта степен.
Точно това си мислех и аз. Вероятно зависи от формата на лицето, но на малко структури отиват бузки, а пък повечето деца и младежи имат бузки или онова, което наричаш "сладурски детски черти".
Пък за гените, наистина зависи какво ще се окаже доминанта. Както е с тъмните очи, може да се окаже, че по-грозните черти са по-силни. Все се сещам за децата на Деми Мур и Брус Уилис. Колкото и да е оперирана тя не е била грозна преди, а дъщерите им са потресаващо и непоправимо грозни.

# 384
Аз рядко се прехласвам по красавци.  

# 385
  • София
За престижа питам, не за сексуалните предпочитания. Наскоро ми попадна статия, в която се твърдеше, че в Англия изследвали и установили, че красивите мъже по-трудно биват наети на работа, защото ги приемат за заплаха. Т.е. красивия мъж е алфа мъж и се замислих, че в природата наистина мъжките животни са красивите, не женските, логично е за мъж да е по-важно и респектиращо ако е красив. А е и по-рядко. Но не знам дали е вярно. У нас красивия мъж се брои за немъжествен по някаква причина, така съм чела тук, но и това може да не е така.

# 386
Една илюстрация на сексизма е фразата "Бъди красива и мълчи", заимствана от едноименния филм.

# 387
За престижа питам, не за сексуалните предпочитания. Наскоро ми попадна статия, в която се твърдеше, че в Англия изследвали и установили, че красивите мъже по-трудно биват наети на работа, защото ги приемат за заплаха. Т.е. красивия мъж е алфа мъж и се замислих, че в природата наистина мъжките животни са красивите, не женските, логично е за мъж да е по-важно и респектиращо ако е красив. А е и по-рядко. Но не знам дали е вярно. У нас красивия мъж се брои за немъжествен по някаква причина, така съм чела тук, но и това може да не е така.

Накара ме да се замисля. Когато съм наемала, не съм гледала външен вид, но може и да са репресрани красавците. То и  на хуббавите жени май  не им е лесно. По-лесно им се получава да ги наемат, но май им е по-трудно да се докажат, защото все ги подозират в нещо.

# 388
  • София
Ако искаш да изпъкнеш, имай по-невзрачна приятелка. Затова красавиците се обграждат с не толкова красиви.

# 389
  • София
Аз пък съм чела точно обратните изследвания, че привлекателните хора имат по-голям шанс за успех. Причините са комплексни. Има много инфо из нета, ето интересна статия:
https://www.linkedin.com/pulse/why-attractive-people-happier-eco … -off-frank-conway

Общи условия

Активация на акаунт