Вече знаем пола и празнуваме - за АПРИЛ ще пазаруваме

• 44 713
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Безкрайно съм щастлива.Както винаги след преглед при невероятния Амалиев се чувствам на седмото небе.Мина ми ФМ и всичко е наред.Бебо тежи 505гр. в 21г.с.Не мога да опиша щастието,хем преди това половин ден тичах с майка по болници.Много са рядко толкова прекрасни специалисти.И хем е от най-добрите и винаги си влизам точно на часа,обяснява повече от подробно.Този път и аз много ясно видях пишката.И има моя нос.Ще трябва само да му измислим едно хубаво име. От вълнение не мога да спра.

# 676
  • София
В две големи вериги столични аптеки ми отказаха поръчка - нямало по складовете, не можели да се ангажират Rolling Eyes  И аз не мога да си обясня какъв е проблемът - произвеждат/внасят малко ли? Че не виждат ли, че предлагането не отговаря на търсенето? Да ги знам в бизнесмените...Имам приятели с аптеки, ще пробвам чрез тях, но ако няма по складовете, не виждам как ще ми помогнат. Наистина остава варианта с кварталните аптечки и да се моля да има изостанали бройки някъде...Но това е ужасно несигурно, какво правя, ако изведнъж не мога да намеря? То не е лекарство, което може да спреш просто така...Не стига това, ами и заместителя ми - клексан - и с него същата работа! Просто да се гръмнеш Close

Кати, браво Hug

# 677
  • Пловдив
Не се притеснявай,аз клексан все успявам да си набавя.В 3 аптеки ако не го намеря в 4-тата го има.Иска си обикаляне,но се намира.

# 678
  • София
Белинда, трябва обикаляне. Аз съм на фракси 0.4 през ден и сега си имам 3 кутии, защото трудно намирам. Обиколи всякакъв вид  аптеки къде ли не и си набави. Аз като останех с кутия и половина започнах търсене. Проблемът е отдавна и поне аз не виждам вариант да се реши скоро. Последния път обиколих 15 аптеки и намерих 2 кутии. Събрах ги и съм спокойна. Успех. Simple Smile
Ако изчезне ще поръчваме от Сърбия или Турция. Има варианти, но дано не стигаме до там. Сега трудно,но се намира.

# 679
  • София
Явно се намира все някакво решение, но аз продължавам да не намирам за нормално да трябва да обиколя 15 аптеки Shocked Явно се предполага, че бременните разполагат с неограничен времеви ресурс, а и нали е полезно да се разхождат...

# 680
  • Бургас
Добре де, за какво ви изписват лекарство, което го няма никъде. Няма ли по-разпространен заместител?!

Аз тази вечер разбрах какво е раждането. Такъв брутален запек имах /извинявам се за фекалната тематика/. Явно ще трябва да взимам мерки, че беше нещо страшно. Чак ми идеше да се закарам до спешното.

# 681
  • София
Внос няма, ако започнете да купувате от различни аптеки, ще забележите, че срокът на годност и партидата са едни и същи. Със заместителите е същото - и не,  не можеш просто да си го поръчаш в аптека. Аз съм от обикалящите... с майка пенционер-фармацевт с много познати и не могат да ни намерят, защото по складовете наистина го няма. Със заместителите е същото. Това е лекарство, което не се ползва само от бременни. То е обикновено кръворазреждащо. Няма да зачеквам темата контрабанда, особено за Сирия и другите военни районни, където всъщност доста хора се нуждаят от подобни препарати, за да оцелеят.
Единственият изход е обикалянето на аптеките за изостанали бройки. Аз съм на фракси 0,4 всеки ден, дотук съм изхабила близо 14 кутии, за които съм обиколила половин София.

Кати, браво за хубавите новини Simple Smile

# 682

Здравейте момичета,

Прочетох за проблема на онези от вас, които са на Фраксипарин 0,4. Вчера се сблъсках със същия проблем, защото трябваше да намеря 22 бр. за баща си, който трябва да го слага след операция. За щастие успях да намеря нужното количество. Ако сте от София, има го в аптеката която се намира срещу пазара на Герена в сградата в която е базар Поли. Фармацевтката ми казаче се стремят да поддържат наличност........така че опитайте там. Иначе да споделя, че моята стратегия беше да напиша в Гугъл аптеки София и започнах да звъня по телефона наред........Снощи имаше и две останали бройки в аптека Хера в Хаджи Димитър. Дано успеете да намерите Simple Smile

# 683
  • Варна
Аз пък не разбирам, щом има такова голямо търсене на тези лекарства, защо няма по голямо производство и внос-износ...?
Мис Юли, аз бях на същото положение, много е зле работата с този корем, 1 ден да мине да не посетя ВЦ става ужас и минават още поне 3 дни в очакване да ми се приходи .... Започнах да пия едно сиропче - Лактулоза, по 15 мг. сутрин и вечер и за сега добре ми се отразява. Първото го изпих докато приемах желязо, спрях за 1-2 седмици, поучих пак ужасен запек и пак го започнах. Смятам да не го спирам до края Sad
Извинете ме, че нямам много време да пиша тук, но пък се старая да ви чета.
Утре ще си запазвам час за 2-ра ФМ, днес правя 17 г.с. Simple Smile Чувствам се изостанала, понеже гледам как повечето минавате вече 2-рата ФМ и сте напред с г.с.  Rolling Eyes  Вече усещам мъника все по добре как ме подритва, а вчера беше много активен, защото явно му беше тясно, а аз цял ден седнала на компютъра, сгъната на две ...
Кати, много хубави новини, нямам търпение и аз за следващите прегледи Heart Eyes
Да чукна на дърво, аз се държа някак с хормоните, гледам да се контролирам, че не е хубаво да избухвам или рева много, но пък често съм на крачка разстояние  Whistling
И на мен ми харесва името за нова тема  Heart Eyes
Ей голям студ тези дни ! А как мразя студеноооо Crossing Arms  cold
Хубав и топъл четвъртък на всички !

# 684
  • София
Дамммм, това със звъненето по аптеките е идейно. Спестява разкарване Peace

Бебето не харесва мъжа ми Laughing Снощи за първи път видях ритничетата - леееки бабунки на корема ми, там, където крачето най-силно подпира, за секунда. Много мило ми стана, почвам да крещя на татито с пълно гърло, да идва да види и той. Сложи си ръката мъжа ми - край, не мръдна това бебенце повече. Излезе той от стаята, бебко пак - побут-побут Grinning Аз пак - Милооооооо! Идва той пак, пак ръката на корема, чакаме...нищо hahaha Викам - това бебе не те харесва, да знаеш!

# 685
  • където мечтите се сбъдват
Добро утро,момичета  bouquet
Вчера бях на преглед на частно.Много съм доволна.Видях бебчето.Мърдаше и си смучеше палеца  Heart Eyes Успокоих се,че всичко е наред за момента.Изписа ми магнезий за контракциите и фолиева киселина за ниския хемоглобин,защото желязото пък ми е в норма.Аз пия и Б12 от Сигридов.Между другото от както пия Б 12,хемоглобина ми се е вдигнал от 108 на 111.Надявам се да се вдигне още.
За пола-Сигридов ми каза 80 % момче,а вчера Кироваков-99,9 % момиче  Laughing А сега де...

# 686
Stefanel, чувала съм, че и В12, и желязо се усвояват по-добре с фолиева киселина. Тъй че очаквай още подобрение според мен. Simple Smile
Още един офисен ден и после домашна. Утре най-после ще отида и на козметик, а през уикенда мисля пак да скокна до басейна. Пу-пу

# 687
  • София
Здравейте момичета,
Това с лекарствата е много гадно, но проблемът е в регулацията на цените и регламент на ЕС за свободно движение на стоки и хора в ЕС и на трето място контрабанда да лекарства. Според законите в Бг се регистрират най -ниските цени на лекарствата (имам предвид цена производител, накрая става по-висока заради ДДС). Това кара много складове да взимат произведените лекарства за Бг и да ги изнасят в чужбина и не остават за Бг пациентите. Защо не се внасят по-големи количества, ами самите производители нямат полза от това, защото губят пари и Бг бидейки един от най-малките пазари в ЕС не е приоритетен и така произвеждат се квоти и после ние да се оправяме:(
Луда работа, но това с цените и производството на лекарства е голям проблем ... В момента работя по един проект и ще спираме доста важни лекарства само заради това ...тепърва ще има доста проблеми в тази насока, ако не се вземат мерки

# 688
В две големи вериги столични аптеки ми отказаха поръчка - нямало по складовете, не можели да се ангажират Rolling Eyes  И аз не мога да си обясня какъв е проблемът - произвеждат/внасят малко ли? Че не виждат ли, че предлагането не отговаря на търсенето? Да ги знам в бизнесмените...Имам приятели с аптеки, ще пробвам чрез тях, но ако няма по складовете, не виждам как ще ми помогнат. Наистина остава варианта с кварталните аптечки и да се моля да има изостанали бройки някъде...Но това е ужасно несигурно, какво правя, ако изведнъж не мога да намеря? То не е лекарство, което може да спреш просто така...Не стига това, ами и заместителя ми - клексан - и с него същата работа! Просто да се гръмнеш Close

Кати, браво Hug
Ако са скъпи лекарства няма да ги има по малки аптеки, защото те не държат скъпи неща. Ако искаш кажи ми как се казват имам много познати в тоя бранш и мога да разпитам.
Преди време майка ми имаше проблем така с едни инжекции за алергия и се оказа, че просто либра спряла да ги внася.

# 689
Добре де, за какво ви изписват лекарство, което го няма никъде. Няма ли по-разпространен заместител?!

Аз тази вечер разбрах какво е раждането. Такъв брутален запек имах /извинявам се за фекалната тематика/. Явно ще трябва да взимам мерки, че беше нещо страшно. Чак ми идеше да се закарам до спешното.
Аз съм на лаксал и пробиотик, че с тези лактолози нищо не става.

Общи условия

Активация на акаунт