Нетромбоцитопенична пурпура

• 1 268
  • 2
  •   1
Отговори
На дъщеря ми се появи по едното краче малки точици от преди 9 месеца следствие на удар от паднал стол.Забелязах ме,че не са махат и ги намазах с Абрикорт крем.Изчезнаха и отново се паявиха след време.Пак ги намазахме  и те отново се заличиха.Но след  морето като се прибрахме бяха доста обострени и ярко червени.Ходих ме на кожен и ни пуснаха изследвания които бяха в норма.Казаха че били спукани капиляри вследствие на пубертета (на 11 год е).Сега ги мажем с Аурикадерм но все още не се заличават напълно, но не са и ярко червени .От време на време излиза някоя точица в близост но изчеза сама след време.Интересното е че е само на едно място под коляното.Някои имал ли е нещо подобно?Докторката каза че било нетромбоцитопенична пурпура.

# 1
Наистина нищо чудно да е от пубертета , още повече че изследванията са хубави. От моя опит с пубертета и обикаляне по лекари, мога да заключа, че в този период се случват необичайни изменения в състоянието на децата, за които няма друго обяснение освен-пубертет и хормони.

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 12:28 от мекичка*

# 2
Дано да е от пубертета силно се надявам на това.При нас са петехии(точковидни кръвоизливчета).Преди година и половина премина скарлатина куп антибиотици след това извадихме сливиците .Чудя се дали нямат нещо общо с това.

Общи условия

Активация на акаунт