Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 633
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Забравил съм или не ми е направил впечатление.
Извинявам се тогаз.
Денерис не мие най-големият проблем на мен като екранен образ, вярно никак не си прилича, но мога да я възприема.

Аз се побърквам като видя Кит Харингтън с  тази   коса на къдрици (слава богу по едно време я бе вързал на плитка) и  особено с тези дебели бузи; както и Карис ван Хютен, която за мен изглежда ненормално стара за този образ. на другите вече им свикнах, Дори на Станис, и Дани. Линчето обаче не може ли да си пуснe дълга коса, тъкмо й свикнах с дългата коса, и дори взех да я харесвам, и сега е с къса два сезона, а не й отива.
ина от най-много изплакнах окото с Натали Дормър, точно така съм си представял Марджери - хем наглед да е миловидна, хем нещо лисиеч да има в нея.

# 646
  • Вестерос
За песента на Ед Шийран Grinning

In the episode we get to see the much hyped cameo of Ed Sheeran and Arya hears him singing a song which she doesn’t seem to recognize. However, book readers will be able to identify this song, which is named, “Hands of Gold,” and this song has an interesting back story.

He rode through the streets of the city,

Down from his hill on high,

O’er the wynds and the steps and the cobbles,

He rode to a woman’s sigh.

For she was his secret treasure,

She was his shame and his bliss.

And a chain and a keep are nothing,

Compared to a woman’s kiss

For hands of gold are always cold,

But a woman’s hands are warm

This song was Symon Silver Tongue, who knows about Tyrion’s secret relationship with Shae and he tries to blackmail Tyrion with this song to make sure his demands are met. However, Tyrion doesn’t like being blackmailed by a singer and asks Bronn to kill him.

The Hands of Gold refers to Tyrion’s golden chain which he wears when he’s the Hand of the King and it’s the same chain that he uses to kill Shae.

И от книгите на Сам

While Samwell is going through the book which he stole from the Citadel, he comes across a Valyrian steel dagger, which we have seen in the show before is has played an important role in the series. This dagger was used by an assassin in season 1, when he tried to kill Bran Stark and Littlefinger told Catelyn Stark that it belonged to Tyrion Lannister. She then she captured Tyrion and it set into motion the all the events that have occured in the series so far. The last time we saw the dagger was when Littlefinger betrayed Ned Stark.

This dagger is in possession of Petyr Baelish and a recent photoshoot featured the same dagger but it was in possession of Arya Stark and that has given rise to speculation that Arya might kill Littfinger in the season.

# 647
 Не, знам аз като слушах как е преведена,
едвам разпознах че това песента която певецът стъкми за Тирион.
Доста далеч бе преводът, от това което имаме в книгите.

а мелодията ужасно ми напомни на "I see fire". Всичките ли песни на Шарийн са така еднотипни?

# 648
  • Вестерос
Нарочно нов пост , за да не стане дълго. Ето ви го лека за сива люспа

While going through the book, Samwell comes across a map of Dragonstone, in which it is mentioned that there’s a mine filled with Dragonglass, under Dragonstone. However, on the opposite side of the page, there’s something interesting that has been mentioned about Dragonglass. The page is partially visible and it says that the stone was considered to be sacred and it also mentions that Dragonglass is a cure for something. Now, it’s highly possible that it’s talking about Greyscale. We know that Stannis lived on Dragonstone and his daughter Shireen had Greyscale, which was cured.

We also know that Dragonstone has a Dragonglass mine and some healer must’ve used the Dragonglass to cure Shireen. Dragonglass has magical properties as we came to know in the last season that the Children of the Forest inserted it inside Benjen Stark’s body to prevent him from turning into a Wight. We now know that Jorah Mormont is at the Citadel and Samwell might be the person who cures him of Greyscale.

Дани минала покрай мината

# 649
Всичките ли песни на Шарийн са така еднотипни?

Шийрън се произнася Wink

# 650
 хубаво де, въпросът остава - как може да пее толкоз еднотипни мелодии? като се има предвид че Песен за Огън и Лед  се разправя за дракони, като чух мелодията, бях сигурен, че ще чуя "I see Fire" и Смог  дракона ще допълзи и той

# 651
  • Варна
хубаво де, въпросът остава - как може да пее толкоз еднотипни мелодии? като се има предвид че Песен за Огън и Лед  се разправя за дракони, като чух мелодията, бях сигурен, че ще чуя "I see Fire" и Смог  дракона ще допълзи и той

Тази му е най-известната:

# 652
Абе все има нещо в песните му, за да е  един от най-хитовите певци в момента. Не, че на мен ми харесва особено...
Честно казано щях да се изкефя Аря да му види сметката.
А обсъждахте ли, че Аря отива на юг, а уж я чакаме да се появи в ЗХ. Как ще и се отклони пътя?

# 653
Тази не я бях чувал . Знами ето тази  Ed Sheeran - Give Me Love [Official Video]  , тази Ed Sheeran - I See Fire (Music), тази Ed Sheeran - Thinking Out Loud (Behind The Scenes) съм ги чувал:

https://www.youtube.com/watch?v=uc-CzXQJg8Y
https://www.youtube.com/watch?v=2fngvQS_PmQ
https://www.youtube.com/watch?v=FOjdXSrtUxA
Гласът му е забележителен (за мъж), трудно е един мъж да слиза в тази тоналност, освен ако не е кастриран или не е гей, но като човек ми се струва лигав. Не  ми се струва странно че Аря отиавам юг, открай време я чакам да утрепе Ц. вече казах, че за мен има голяма вероятност има тя да е валонкарът, не ми се повтарят стари неща.

* Какво име само Sheerun - She is run- тя бяга/тя избяга  - явно  е имала някоя прародителка бегълка.

# 654
А за първи път чух за него след песента "Make It Rain" (песента, с която завърши епизодът на Sons Of Anarchy, в която Джакс уби Джема). След това взе участие във Victoria's Secret Fashion Show. Сега като споменавате тези другите песни, чувала съм ги определено (музикални канали вървят за фон в офиса, но само за фон), но идея нямах кой ги изпълнява. Мен ми хареса в Троновете Simple Smile

# 655
  • Вестерос
В спойлера пишеше какво

# 656
 аз за първи път чух за него в Хобит - втора част, където той прави саундтрака (очаквах много повееч от този филм - и като режисура и като песни).

това че Драконовата стомана има и лечебни свойства е страшно интересно. възниква въпроса дали Сивата люспа не се причинява от нещо свързано с Другите. Впрочем ето още една тема за размисъм - киселото вино и киселия оцет, също забавят сивата люспа. Какво общо имат те с Драконовата стомана?

# 657
  • Вестерос
Драконово стъкло, не стомана

# 658
Джони, пише се SheerAn Grinning Еееей риза трябва да му подариш на този човек. Анализът ти по негов адрес много ме забавляваше Grinning
Малко офф за Джонито -
Скрит текст:
аз пък съм му фенка на Ед и му слушам албумите в колата, не го намирам за еднообразен в музикално отношение, нито за лигав в човешки план. Всъщност впечатленията ми са че е много скромен и незвездеещ човек, който е бил почти бездомен и си е изкарвал хляба като уличен музикант преди да го открият. Така че не си създавай илюзията, че е записал в договора си, че героят му трябва да е с полиран външен вид и да не умира в сериала. Освен това не е за пръв път известни хора, които са фенове на даден филм или сериал да участват с някоя епизодична роля и даже с по-ключова (справка Самюъл Джаксън в Междузвездни войни, само дето той е поискал освен да е джедай и да му дадат прецедентно лилав светлинен меч, за да може в общите сцени да се вижда къде точно е той. Ето това е звездеене в пълен блясък) Wink

И не са казали, че драконовата стомана лекува, а драконово стъкло Simple Smile

П.П. опа, с Тифани сме писали едновременно Simple Smile

# 659
  • Вестерос
И аз го харесвам Ед, от началото го следя.

Общи условия

Активация на акаунт