Банята - 27-ма тема

• 129 886
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
  • Burgas
Ако трябва да се прикриват някакви тръби според мен ще е до-добре да е само един общ куфар с вградената структура, от пода до тавана. Също не бих сложила различни плочки, не виждам защо да се акцентира изпъкналостта

подкепям ,и ако може искайте да направи майстора плочните с изпилен ръб -ще стане още по-дискретно Peace Ние не съобразихме и сложихме лайсна и сега го отчитам като грешка  ooooh!

# 121
Аз харесвам лайсни, какво им е.

# 122
  • Варна
Мисълта ми е, че има или няма параван, пространството е достатъчно, не е близо душа.
Абсолютно.
Съгласна съм, че ако се сложи преграда, ще стане като в дупка.
Тук вече е въпрос на приоритети Peace Аз предпочитам дупка пред течащи води, а една завеса не пази достатъчно. Пък и един прозрачен стъклен параван не прави чак дупка, особено ако от другата страна има простор.

Аз само не разбрах - кое налага колоната между мивката и структурата? newsm78
Има само една логична причина - тръболяците. Тук изниква и още един въпрос - на проекта не се вижда къде е ревизионният отвор newsm78

Дупката ще е 75 см, тоалетната е изтеглена максимално в дясно и при параван до конструкцията седнал едър мъж ще е плътно опрян в паравана с лявото рамо, трудно би си вдигнал лакътя, от другата страна просторът е 25 см колкото е плочката, след нея надстърча мивката. Това имах предвид, но може и да се заблуждавам щом само на мен ми се струва тясно при този вариант, но може да се изпробва два стола и една табуретка. А без параван ти го описа, мокра тоалетна и хартия...

Попитах за бойлера защото банята е с прилични размери и ми се струва, че остава празно пространство, ако няма бойлер. Би могло на мястото на мивката да е тоалетната, а мивката до вратата newsm78 но щом е готов проекта ВиК сигурно е готово, така че само си разсъждавам и моля не го считайте като съвет.

Колоната предполагам е за щранговете. Мен не ме дразни, че куфарът на конструкцията не е догоре, може да се поставят шишичките докато се взема душ. И догоре също няма да е зле, няма да оскъпи значително нещата.

Аз не харесвам лайсни, особено около куфара, ще го насече, а понякога майсторите си оставят ръцете при ъглите.

# 123
  • Варна
Малко прекалено разнообразен ми идва проекта- има хоризонтално и вертикално наредени плочки, дървесен декор, издадените колони са в тъмно, декорни тънки и декорни по-широко наредени. В малка баня няма нужда от толкова ефекти. Но, въпрос на вкус.

Това е и моето мнение.

# 124
Момичета, ето какви проекти направиха на мен, като душът и умивалника няма да са такива, сложени са само така, между умивалника и душа има стъкло Sad

втори вариант

# 125
  • Варна
Аз клоня към втория вариант, харесва ми как тъмните плочки карат стената да "потъне". Може ли да дадеш линк към плочките, нещо 3d-то не ми дава ясна представа за точния цвят, гланц или мат.

# 126
Нямам линк за плочките, и аз харесвам тъмния, но банята ми е толова малка, че се чудя това антрацитено как ще стои, имам предвид пода и зад умивалника, плочките са мат, сега ще потърся модела им и ще ти го постна
Чудя се дали да слагам и преградно стъкло, но иначе ще се мокри шкафа!:)

# 127
  • Варна
Нямам линк за плочките, и аз харесвам тъмния, но банята ми е толова малка, че се чудя това антрацитено как ще стои, имам предвид пода и зад умивалника, плочките са мат, сега ще потърся модела им и ще ти го постна
Чудя се дали да слагам и преградно стъкло, но иначе ще се мокри шкафа!:)
Ако шкафа е ПВЦ няма да се повреди, но ще си се мокри. За пода единствено ако е варовита водата, много се задържа върху матови плочки, а на тъмните им личи.

# 128

ПП Изграждайте куфарите си от аквапанел

За крайно непросветените куфарите какво са и къде се изграждат? Имам идея, но моля първо за обяснение и после ще задам допълнителните си въпроси.

Гледах това видео и се сетих за тебhttp://www.misiamoiatdom.com/154-%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD% … D0%BB%D0%BE%D1%82
ММ е в течение на твоите проблеми и така се смя, че сега и на тях ще им се на напукат плочките  Joy Joy Joy
Дано накрая да се похвалиш с балгоприятна за Вас развръзка Hug

# 129
Продължавам да го гледам и лично аз бих махлна всичко ако ще слагам дървесни плочки за акцент на стената и пода, а останалото да е един цвят - бяло, сиво, бежово например. Или дървото да е навсякъде и да има някакъв друг акцент.
Ето малко картинки:
Скрит текст:

а това напомня като цветове на вашите плочки като друг вид подредба

# 130
  • Plovdiv
Благодаря на всички за съветите. В крайна сметка променихме проекта по следния начин - променихме реденето на дървесните плочи по пода и стената на хоризонтално. Махнах вертикалните плочи при душа и на отсрещната стена, другото остава. (ако някой ме "светне" как да кача снимка тук без да качвам в "прикачи", ще покажа последния вариант)
Относно бойлера - предвиден е да е над структурата на тоалетната чиния, но няма да се слага. Ще си сложим 12 кв проточен бойлер, който е абсолютно достатъчен за къпане и кухнята. В момента ползваме такъв и този в банята стои като паметник, дори не сме го свързали и напълнили.
Ревизионният отвор беше на колонката до тоалетната чиния (всъщност само там има колонка), това са тръбите. Много се набива на очи още от вратата. Няма да го има. Водомера и спирателния кран се изместиха в кухнята, която е в съседство.
Банята е 150х247 ново строителство и да, мястото за къпане е тясно, затова изтеглихме структурата на тоалетната максимално към колонката с тръбите (за целта я разбихме) и въпреки всичко от структурата до стената е 95 см. Чудя се на какво разстояние да монтираме паравана.

# 131
Здравейте,

Някой има ли впечатления от аксесоарите за баня на WasserKRAFT? Пише, че са немски, ама не откривам отзиви, а са прилични на вид и като цени  newsm78

# 132
Благодаря на всички за съветите. В крайна сметка променихме проекта по следния начин - променихме реденето на дървесните плочи по пода и стената на хоризонтално. Махнах вертикалните плочи при душа и на отсрещната стена, другото остава. (ако някой ме "светне" как да кача снимка тук без да качвам в "прикачи", ще покажа последния вариант)

Няма как без да позваш външен сайт за споделяне на картимки...

# 133
Ще си сложим 12 кв проточен бойлер, който е абсолютно достатъчен за къпане и кухнята.
Стандартното ел.табло (ап.) е 6kW
Трябва да поискате присъединяване към по-висока мощност.
Цени:
http://www.energo-pro-grid.bg/bg/Ceni-za-prisuediniavane
Подмяна на кабели от разпределително до апартаментно табло и до местоположението на бойлера.  ooooh!
Начин на свързване   1/N/PE (ДТЗ)
Скрит текст:
https://vikiwat.com/product/7897/defektnotokova-zashtita-f362-40-a-300-ma.html
Работно напрежение 220 V
Работен ток     40 A
Предпазители   50 A
Сечение захр.проводници 2х6.0 кв.мм

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 12:22 от Анонимен

# 134
  • Казанлък
Тези ревизионни отвори дали са добри?
http://www.elbulgaria.com/c428/p36789/revizionni-otvori-dkp-200x400-vents.html