Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Яна, какво стана, имате ли още червени нижки в акото, ние да Sad , 3 пъти ака днес и 3-те пъти имаше. Четох на какво може да се дължи това, на много неща и май не е толкова безобидно, утре май ще се ходи пак на лакар

# 256
Момичета, не случайно са измислили залъгалките. Едно време,когато не та били чували за алергии са ги  топвали в мед или в локум и са ги давали на бебета. Не е много хубаво бебета да се залъгват с гърдите тъй като се разраняват зърната. Изпускането на памперсите може да се дължи на малък памперс( ние сме на size 3,Pampers), неправилно поставен или просто много голяма струя , обилно акане. Оставям веднъж в седмицата Беба на свекървата за 5-6 часа. Тогава й дава АМ и после пак си суче от мен.  Пишете мамите с това акане с кървавата жилка. Дано да сте добре и  росто от напъване на малките да е. За забелването на пишлетата , по- добре го правете. На  две от приятелките ми се наложи на синчетата им да им ги забели доктора и е било ужасно за децата.

# 257
И тя си смуче долната устна, точно както е правила сестра ми като бебе.

Дълго време ли го е правила сестра ти и имало ли е отражение върху захапката. Моят бебок много ожесточено я смуче. Притеснявам се да не му стане навик, явно го успокоява и така си задоволява сукателния рефлекс. Както не поема биберон съвсем незнам как да го спра. А ако свикне така е лошо за зъбите...

# 258
И ние сме отдовпа на 3  памперс...

# 259
Гери, няма жилки в нашето ако, за сега само онзи път, за който писах и то тя беше една. Отивайте на лекар вие, може да е алергия, може да е бактерия, вирус. Спокойно само, до колкото разбирам е често срещано. Аз ще консултирам днес с педиатърката и ще видим Simple Smile

Между другото при нас другото, което е в комбинация, че има газове, аз мислех, че се напъва да ака и то с всичка сила, но всъщност проблемът е пръц. Вчера рева докато яде. Суче за 2 секунди, пуска реве 2 секунди с напъване и пак суче и пак реве и пръцка. Давам инфакол и внимавам какво ям.

# 260
Добро утро, мами. При нас коликите също се завърнаха с пълна сила, от няколко нощи почти не спим, само напъване, яко пръцкане и рядко ако..  Close Смених пробиотика, че от Флора Бимби беше по-добре и пак давам Еспумизан. А и обрива по бузките, явно го сърби и се дразни.. мажа го с линола фет, като преди това измивам лицето с лайка, вижда се леко подобрение, но става много бавно. Ако не се оправи до петък, май ще отложим ваксината.
Иначе вече се опитва да хваща играчките си, много е сладък  Heart Eyes и от скоро започна да си говори - по 5, 10 мин гука, аууу-ка, баууу-ка  Simple Smile

# 261
Момичета, за коликите пробвайте Био Амика. Много съм доволна от този продукт. Представлява ензим, който разгражда млякото. Преди това давах Инфакол(български), Nopar(гръцки) и английско лекарство. В момента не давам нищо и само не пия прясно мляко повече от една чаша и избягвам боб. От една седмица много си дъвчи езика, първият път помислих, че има нещо в устата.

# 262
Да, аз се чудех дали е възможно коликите да се появят отново след около месец почивка, но явно може. Днес ще видим как ще е. Вие на колко сте?

# 263
Ние на 16ти ставаме на 3 месеца.

# 264
Здравейте мами. Дея цяла вечер рева и не искаше да спи, накрая се изака и й мина. На 20 става на три месеца, а на 21ви с ММ имаме годишнина.

# 265
Ще гледам днес как ще е, тя по принцип много пръцка и тя така се напъва докато яде и мисля , че от пръцкането може да се е разранило чревцето. Четох , че може да липсва вит К , а аз не съм давала, никой не ми е казал. Вие давали ли сте?
Ми то лекаря нз какво да види, тя е добре, жизнена, преди 2 сед нали всякакви изследвония правихме , нямаше нищо. Освен ще пратя майка да занесе памп да го види пед ама тя докато го занесе няма да се види нищо.

# 266
Витамин К ни даде док на първия преглед. От тогава не е. Ние сутрин сме добре, яде си спокойно, изакал се е днес и не съм разбрала кога - няма пръц. Започна да гука много и да се оплаква, говори си нещо, провиква се и смуче ръцете...ама ги смуче, чак на улицата се чува.  Mr. Green

# 267
Изглежда всичко е на периоди Simple Smile Аз я гушках цяла сутрин против коликите и спинкахме, докато най-накрая при едно от многото сукания се изака и й мина. Не съм давала нищо, но много изчетох за капките, че са повече за успокоение на майките  Mr. Green Страхотен пробиотик е сок от кисело зеле (без натриев бензоат).
Амели, и тя е смукала много ожесточено, но е невъзможно да се определи за захапката, т.к. мина на палец след това за много дълго време, но тя не е била и кърмена. Ще питам братовчедка ми, тя е орален хирург.
Аз съм била на три, но още помня мъчителната ми раздяла с биберона. Моите зърна никога не са се разранявали и след два часа смукане (като снощи, след като цял ден обикаляхме павенцата на Прага и беше много спала и много превъзбудена). За сметка на това имам чувствително повече мляко. Съгласна съм, че без залъгалка пък е много некомфортно, но гледам да не я привиквам. Искам и да кърмя поне две години. Въпрос на избор Simple Smile
Гери, може би трябва добър детски гастроентеролог +  aнализ на акото  newsm78

# 268
Ооо и ние освен скока в разтежа, в който очевидно се намераме, си имаме колики. Много напъване, много пръцкане, особено последните 2 нощи. През един час в съня си се мъчи милото, свива крачета, мрънка, и се върти наляво надясно целият. Давам сутрин и вечер  (не на всяко хранене)Еспумизан Комфорт, който е с доза 5 капки, а не 25, а по обяд давам Биогая. Резултатът е акане до 1час след приема. Ако Еспумизана не подейства сутринта, на следващото хранене с Биогаята пълним памперс.

Тази сутрин забелязах, че косичката му започва да пада. На 21 става на 3м. Имаме си доста много светло кестенява коса и по главичката му не забелязвам още петна, но намерих доста косъмчета по мен и чаршафите

# 269
Оооо, косата на дъщеря ми пада от доста време. На места има плешиво, на места израстнала нива косичка. И бебешката й косичка стърчи навсякъде и вече е около 5-6 см дълга, но тя се роди с много коса. На мен трябва да се е метнала, моята коса е до дупето вече  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт