Моята коса падаше преди бременността, по време на нея един косъм не намерих дори по четката, а сега освен, че съм станала като баба Яга в главата ( без подстрижка от март ) , ами и се стелят космарляци навсякъде. Може би пак трябва да пия витамини Пренатал, това беше единстврното "лекарство", което приемах през деветте месеца.
През ноща се опитвам да се сдържам, започнах да го слагам по боди в чувалче, голи крака и само 2 тънки одеалца. Не знам, май не ми работи термочувствителността. Една мама ми разправяше как детето й спи на 18 град само с пижамка??? Еми че то аз самата ще се вкоченя на 18 град бре !

Супер ми започва денят като ви чета
(не че не сме будни от 6:00, дори и след закуска

Тази нощ е паднал първият сняг наблизо. Имаме вече спален чувал на Alvi 100% памук, нооо всяка сутрин е студена, та мятам и по една завивка отгоре
Или вече съм я изнежила, или всяко бебе си е различно. Аз самата съм много зиморничава.
Ние сме чак на 16 ноември, чак и Туя чакам да ми пристигне, дано всичко да е ОК.
Хубавото е, че от няколко дни през нощта правим две паузи и спим по четири часа...
както си хапваше няколко дни с апетит изведнъж нещо секна. От снощи кърменето е голям проблем...иска да яде, суче, едвам дочаква да му слезе млякото и се отказва преди да се е наял. За 12 часа имам чувството че е изял има няма 50мл. Още по-големия проблем е ,че друг път когато минат 4-5 часа,в които не е ял много,гърдите ми се препълват..а сега нищо:( прабвах да цедя.. нищо..10-15 мл
чувствам се ужасно
Това е нормално също
След скок на растежа бебето сякаш си почива и изглежда, че не се храни. Ако не е нервно след хранене и не търси гърдата, значи е яло
Единствено не забравяй да предлагаш често гърдата, защото може знаците да са различни, моята някой път и уста не отваря. Ако успееш да я дадеш рано и сукането е по-спокойно. Ако е прекалено рано и не е гладно само ще спре. А гърдите се препълват, защото преди това е търсило повече мляко, и им трябва време да се регулира. НЕ трябва да цедиш много, само до облекчение. За да тръгне млякото трябва да стимулираш хормоните. Сложи бебето близо до тебе, помириши му одеялцето и дрешките и се отпусни, на мен така ми потича млякото все едно то суче
Тоест мляко има, просто с помпата не е лесно, трябва да си представиш, че е бебето. До няколко дни ще мине и това
А с времето млякото съвсем ще се регулира и гърдите ще станат меки, което не значи, че няма, бебето ще си го изсуква
Близо седмица не спря да суче, а сега е пак на 4 часа през нощта, през деня на три. И аз имах период на голямо объркване и даже питах в темата Кърмене какво да правя и ми казаха да си предлагам гърдата често, да пускам бял шум и прочие за успокояване. Единствено после като се нормализира храненето и първите дни малко цедих първото мляко, защото имах прекалено много и от него бебка имаше колики.
Аз още чувствам иглички като слиза. И на мен не всеки път ми се получава с помпата (имам на Медела), а бебето суче много повече и от най-добрата помпа. Освен чая за кърмачки много действа и безалкохолната бира...но гледай да не стане много, че после пак ще трябва време да се нормализира. Всичко е период...и така до тийнейджърството