Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Мами при нас мина очудващо добре фотосесията. Но признавам си и фотографа помогна много,определено имаше подход,малкия се смееше,гукаше,нямам търпение да видя снимките:)) Вчера биха и ваксината,не сме имали температура:)

# 331
Много ми се иска и на мен такава фотосесия, но ММ не обича да се снима и не знам, може би ще отидем двама с бебо.

Девойки, очичките на вашите бебоци имат ли установен цвят вече и какви бяха като се родиха?

# 332
И на двете ми деца цветът на очите беше ясен още в първите една-две седмици след раждането, просто отначало беше малко по-мътен, но много бързо се избистри. Каката си беше с кафяви от самото начало. Малкият е със сини  Party

# 333
  • София
Нашата дама се роди със синьо-сиви, сега са по-скоро синьо-зелени. Съпругът ми е със зелени очи, целият му род също са зеленооки/пъстрооки. От моя страна имаме много пъстрооки хора, а баба беше с прекрасни небесносини очи. Аз обаче съм с кафяви, подобно на баща ми, подобно на неговия баща. Постоянно я гледам в очите, мисля, че няма да потъмнеят, няма никакви индикации за това. Интересно ми е обаче сини или зелени ще бъдат. Simple Smile

# 334
Моята бебка беше със сиви очи като се роди, а сега малко изсветляха и са по-сини, но съм чувала че докато бебето е на кърма са сиви очичките после си променят цвета(моето е на смесено хранене).
На последния преглед при педиатъра беше 6300 и 61 см. с 1кг наддава и 3-4см на месец .

# 335
За очичките и аз се чудех много и също съм чувала, че докато е на кърма са сиви. Моят бебо се роди с много мътни сиви. После се поизбистриха, но сега още са си сиви. Аз съм със светло кафеви, таткото със зелени и много ми се иска да станат зелени, но малко ме съмнява  Confused

# 336
Симона се роди с тъмно сини очи,но сега изсветляха и отиват към кафеникаво

# 337
  • София
Аз от два месеца не кърмя, а са си светли, затова съм почти сигурна, че ще останат такива. Има късмет детето рецесивният ген да се окаже по-силен за него Simple Smile.

# 338
В каква поза спят бебетата ви?  Моята все по гръб и главичката надясно и ММ смята , че щяла да се сплеска така само от едната страна. ..възможно ли е ? Но как да я въртя....тя си спи на където й е удобно...
Друго , което забелязвам , е че когато много плаче , помага само да я държа на рамо максимално изправена....Мисля , че и минаха коликите , а сега според мен започват венци...Днес си гледах мой албум и там мама е отбелязала , че на 6 месеца са ми поникнали два зъба...Така че нищо чудно, венците вече да са в някаква подготовка. .

# 339
И аз по снимките на шест месеца съм с два поникнали предни долни зъба. И той лапа ръцете, лигави се и спи неспокойно. Ще видим.

Спи само по гръб, главата както дойде... на ляво, на дясно, напред. На нас косата ни опада отвсякъде само отзад на тила стои едно космато петно. На децата обикновено там им окапва първо... нашата още стои.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 08:59 от ЯHHA

# 340
Моята бебка спи по гръб,но много си върти главата. Венците вече доста я мъчат,снощи не искаше да яде, рева, само със шише я нахранихме и то с включен сешоар.Ще вземаме гелчета за венци, чесалки имаме.

# 341
Нашите очички още са неопределени, понякога са тъмно сиви, понякога кафеникави, понякога на светлината  ги виждам направо размазани  Grinning Имам чувството, че и него го сърбят венците, като ги погледна отдолу дори ми се вижда беличко подуто, но лекарката каза, че няма да имаме скоро зъби   Simple Smile А за косата... постоянно пада , вече е много дълга, а на места където е излязла новата е по късичка Simple Smile

# 342
Нашите очи първо бяха тъмносиви , сега са  сиви пак, но по светли и бистри, сигурно ще станат кафеви според мен, ние и двамата сме с кафеви.
И ние по гпъб спим , аз като я слагам , всеки път на различна страна й слагам главата,но та си я върти, иначе преди като я слагах на една страна да спи, татко вика, че й била сплесната от двете страни главата, на мен не ми изглежда така, просто отпред над челото й е окопала косата и изглежда с по-удължена глава заради това, само там окапа,другаде си стои.
На бебка ръцете са й постоянно в устата навряни и не мога да разбера дали постоянно е гладна или просто ги лапа, лапа почти целия юмпук, двете ръце наведнъж пъха или 1-2 пръста , одеялото лапа,въобще каквото прекара иска да налапа.
днес бяхме на консултация 6 кг е и 61 см.
Вече не знам има ли разстройство, няма ли. Тя един ден не ака, на другия както вчера сутринта 3 пъти за 3 часа  и като я напъне по вр на ядене и спира да яде и после не можеш да я накараш, след това следобяд и през нощта яде, днес сетринта на двете хранения пак прекъсна от свиване и напъване и пръцкане, на обяд яде мнооого стабилно и нищо не я тревожеше, не е акала от вчера сутринта 36 ч вече, не ми се мисли какво ще сътвори в скоро време.

# 343
Забравих да напиша моята беба все като спи си вдига ръцете и все се отвива от гърдите нагоре, та аз го затискам все с възглавници одеялото да не се отвива да настане. Вашите отвиват ли се така?

# 344
  • София
Казват, че с вдигнати ръце спят здравите бебета Simple Smile.

Нашето момиченце също е постоянно отвито. По принцип, както всички бебета явно, си ненавижда креватчето и като я сложим вътре се започва едно махане с ръце и крака, докато всички завивки се избутат, а ако е с чорапчета - трябва да се събуят и те. Simple Smile Стаята е топла и не се притеснявам много, но е факт, че спи завита до кръста. Точно сега е заспала по същия начин - с вдигнати нагоре ръчкички и леко смъкната завивка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт