Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Моят младеж също е с неопределен цвят на очите още. Много са тъмни, трудно се разграничава зеницата, трябва много да се вгледаш. Чувала съм, че до към 10тата година може да се изменят.
 И той спи по гръб, с вирнати ръце. Рядко след като е сукал дремва и на една страна. И той много маха с ръце и се върти около остта си 😀. Днес го сложих в активната гимнастика. Много се забавляваше.

# 346
За отвиването-ако бебчето си спи в неговото креватче може да му захващате одеалцето с матрака. Така хем няма да се отвива толкова, хем няма опастност да си метне одеалото на лицето. Моят в повечето случаи осъмва при нас, така че все по-често спи завит до кръста и той.

# 347
В каква поза спят бебетата ви?  Моята все по гръб и главичката надясно и ММ смята , че щяла да се сплеска така само от едната страна. ..възможно ли е ? Но как да я въртя....тя си спи на където й е удобно...

Възможно е да се сплеска главата, при нас се получи заради спането в шезлонга, а спеше 2 месеца в шезлонг заради повръщането. Преди това го слагах в леглото настрани, като го обръщах ( местех) в двата края на леглото му (с лице към главата ми и с лице към краката ми) редувайки страните, защото бебетата инстинктивно се въртят към майките си или към светлина. Леглото му е успоредно на моето.
От 3 седмици го слагам само на едната страна, за да се оправи и стане съразмерна и вече почти не се забелязва. Проблемът май го наричаха " ситуационна деформация".
Иначе за очите- аз не кърмя, ако това има значение за промяната им. Роди се с тъмно металик синьо-сиви , сега станаха прекрасни бистри сини очи, с лек сив оттенък. И аз и баща му сме с тъмни очи, тъмни коси, а дребния върви към тъмно русо Wink Както се шегувах с една приятелка- ако не знаех, че аз съм го родила, щеше да е много съмнителна работата Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 22:40 от Mega77

# 348
Здравейте , отново. Моята бебка на 5.12 ще стане на четири месеца. От десетина дена много плаче вечерно време.като цяло до тук беше спокойно бебе....но два часа минават в държеше на рамо и друсане и ходене из стаята.... и много плаче....не знам от какво. ...Мерих температура. ..смених козметика...Пробвах да я къпя рано..късно и какво ли не.но от десет деня вечер по два часа си реве..Не мисля , че са колики. ..вашите бебета така ли са? Притеснявам се , защото до сега беше много кратка.и много пъти сме имали гости и тя е била при нас в стаята на люлка супер спокойна.не знам какво става... Sad

# 349
Моя плаче понякога преди банята. Събира му се към час и нещо буден,в който час се занимава с играчки,измаря се прекалено,не може да заспи и се накривява. Заспи ли му трябват точно 10-15 мин да си вземе дрямката Simple Smile
Вчера беше голямо въртене,мъчи се да се обърне от гръб по корем и се справя доста добре,още малко и ще успее:) на някой друг бебето обръща ли се вече?

# 350
На моята кукла очичките синеят и сивеят още на моменти от кърмата може би.
Позата за спане ако 20мин.е сън де,  е по гръб с вдигнати ръчички и главата на една страна.  Не я следя на коя страна спи повече,  но ги сменя определено.
Не се обръща все още и дори няма индикации, че иска.  Когато е по гръб само маха с ръце и крака не координирано и хаотично. Замислих се за този хипертонус,  защото и аз не й правя кой знае каква гимнастика и упражнения. Когато й хвана ръцете или краката да правим упражнения и си ги стяга.
Много трудно ни е заспиването. Винаги със рев или с цокане. А извадя ли гърдата се събужда.  Някой има ли подобен проблем или съм я научила да си поспива на гърда,  или е гладна,  а нямам кърма?

# 351
Нашата девойка я къпем всяка вечер в 19:30. Стои в коритото около 15 мин. След това не плаче като я обличам. Имам чувството, че си е свикнала с режима. За 24 часа има 5 хранения по 120 мл, като последното хранене е с 150 мл. Една от мамите преди време беше писала, че последното хранене трябва да е повече и така детето спи повече. От един месец прилагам този метод и резултатът е 10-12 часа нощен съм. Много рядко се буди вечер, ако се случи давам 30 мл млечице и пак заспива. Спи само в кошарата, но за да я науча беше 4-5 дни по 15 Мин рев. След това до ден днешен заспива сама докато я сложа. Чета написаното от вас по повод коликите. От началото и до днес давам лефакс, не усетихме много колики. Май и аз ще взема да го спра. По повод цикъла - на мен в неделя ми дойде за втори път - тече и спира, едно такова никакво течение. Аз пък се притеснявам, че нямам обилен цикъл, а до преди да забременея бях със седем дневен брутален цикъл. Sad вече не знам какво да очаквам. В четвъртък сме за първи път на ваксина, защото до този момент все имаше сополки и ми е притеснено. Днес бях записала час за ортопед, но уви.... докторът имал спешна операция. Мамите от Варна, при кого ходихте?
При доц. Райков. Часовете се записват за след около месец или 2. В определен ден от месеца излиза график и на този ден може да си запишеш час за следващия месец. Часовете свършват за около час и половина. Там ни прати личната.

# 352
Мили мами, вие имате ли проблем с палец в устата?
Да, смуче палче като професионалист. До скоро си лапаше ръчичките, но откакто откри палчета..... Въпроса е ако смуче така палчета до годинка няма ли да е трайно изграден лош навик.

# 353
Моя плаче понякога преди банята. Събира му се към час и нещо буден,в който час се занимава с играчки,измаря се прекалено,не може да заспи и се накривява. Заспи ли му трябват точно 10-15 мин да си вземе дрямката Simple Smile
Вчера беше голямо въртене,мъчи се да се обърне от гръб по корем и се справя доста добре,още малко и ще успее:) на някой друг бебето обръща ли се вече?
Обръща се от корем на гръб

# 354
  • София
Нашата девойка вече успя да се обърне по корем. Прави го само на широки пространства, обикновено нашето легло, в креватчето още не е пробвала и по-добре, че ме е страх да не ѝ хрумне да го прави вечерта, докато спим, защото като застане по корем, не знае как да се върне обратно Simple Smile.

Иначе и на нея юмручето или пръста ѝ е почти постоянно в устата, дори и директно след хранене. Успях да я залъжа няколко пъти с биберон, но за малко, все още не го иска.

# 355
И ние киселеем много вечер, яде, реве, яде, реве... аз знам, че привечер количеството кърма ми е по-малко, но вчера особено ревеше като змей. На финала заспа сучейки и се събуди след 5 минути с адски рев. Имахме гости, няколко дни преди това бяхме в провинцията на гости и имам чувството, че му идва в повече цялото гушкане, лигавене, бебосване и подхвърляне. Надявам се само да не му вреди това, а да е просто период на социализация, защото утре пак тръгваме. Веднъж се обърна от корем по гръб.

# 356
Моята беба две нощи спи неспокойно само се върти и мрънка, а в същото време спи, през деня спи спокойно.
Постоянно ръцете са й в устата и след ядене също, както писахте, дали не е гладна постоянно, да не й стига кърмата, по това което тегля, яде от 100 до 150 грама, на 2 мес и 20 дни, би трябвало да й стига, но така ме плаши, след ядене почва да лапа пъцете , мрънка и след малко се отрязва и заспива. Все се притеснявам да не е от глад този сън

# 357
Мокри ли памперсите?

# 358
Катрин Моят бебо вчера направи 3 месеца и от повече от 2 седмици е така. Вечер по 1-2 часа към 18ч си реве, та се къса докато не го изкъпя, след което започва рев от глад. Успокоява се само ако го сложа на гърда и то сукне малко, реве, сукне, реве. И през деня понякога си реве така и аз си мисля, че не са коликите това.

Lovelybaby И моят заспива на гърда. Така е още от родилното. Не мисля, че е от глад. Така сме ги научили явно. Той си яде, след това започва муцане като залъгалка и понякога сам си пуска, което означава, че вече мога да го оставя да си спи някъде.

Днес бяхме на преглед. 3м и 1ден - 6кг и 60см. Биха ни петвалентната ваксина и другия месец ще е другата. Момченцето ми се държа много мъжки  Hug Проплака след като я сложиха за около 2-3мин докато мама не си го нагушка. Казаха ми ако вдигне температура, от 38 нагоре да давам Панадол. Но забравих да питам дали довечера мога да го къпя. Някой може ли да ми каже или не е препоръчително  newsm78 Иначе не се обръща на никъде и като гледам няма никакво намерение да го прави. Даже като е по коремче не иска да си вдига и главичката. Лежи си и се лигави.. Мързеланчо  Laughing Като е прав си я държи много добре, върху мен си я надига, но като го сложа другаде не иска. Спинка повечето по гръб, с глава на една страна, но аз гледам да го следя и да  редувам страните. Още миналият месец ортопедът ми каза да редувам един път на дясно, два пъти наляво, защото те сами се нагаждат повече надясно да спят. И, да, може малко да им се сплеска. Ииии дълъг пост стана  Grinning

# 359
След ваксина бебето не се къпе. Кой ви е педиатър?

Общи условия

Активация на акаунт