Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Ааа добре. И аз така си помислих, но пак да си питам. Ми не съм от София, а Плевен.
Ааа забравих да кажа друго. Ако съм му мерила температурата в дупето да смъквам 0.5, например 37,8 ако е, значи 37,3, и при такава да не давам Панадол  Thinking И другото - бебета трябвало да спят на стайна температура до 21 градуса. Вкъщи е толкова постоянно

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 13:50 от stassie.

# 361
Мили мами, вие имате ли проблем с палец в устата?
Да, смуче палче като професионалист. До скоро си лапаше ръчичките, но откакто откри палчета..... Въпроса е ако смуче така палчета до годинка няма ли да е трайно изграден лош навик.

На нас ни се разрани палчето от смучеен. Днес бяхме на лекар. Каза да го отучвам от тоЗи навик. Само че как? Не иска да види биберон. Само ръцее и палеца търси.Sad(

# 362
Ами мокри памперси, но споруд мен не задоволително, преди повече ги мокреше или просто 2-ката се пълнеше по-лесно чи се пръскаше напряво ама и тя пък по-малка беше.
Трябва и темп в стаята да намаля значи, че е мн топло и се поти през нощта

# 363
Моят първият месец и половина заспиваше само на гърда. Откакто любопитсва повече и суче по-ефективно започна да се нахранва преди да успее да заспи и понякога се ядосва, че тече мляко. Тогава го приспивам на ръце с песнички и люшкане. Ако е много превъзбуден и му е трудно да се отпусне го повивам, пускам абсорбатора и кръстосвам с танцувална стъпка из нас. Като се поотпусне отиваме в спалнята и го допреспивам. Все по-често ми се налага да процедирам така. Вечер му се спи много, но и любопитсвото му не отстъпва и става доста трудно.
Аз сега го пробвам да яде от шише, че може да се наложи баща му да го храни една вечер. Незнае какво да прави с биберона, вместо да го засуква се хили. Дано няма драми ако се наложи...

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:00 от amellli

# 364
Моята и тя се хили на биберона на шишето.
Направо не знам вече какво й има, май наистина е недохранена и този кантар и той дава разлика от 10 до 40 грама, претеглих кутия с мляко, после шишето и двете заедно все показва различно. А е с
уж кантар за бебета, дадох 90  лв за него.
Сега на обяд яде и заспа след мн кратко се събуди лапа юмрук и реве , тя тамън е яла и гърдите ми са изпразнени вече и я слагам и тя на секундата заспива и смуче като биберон , слагам я в кошарата, пак рев след малко както когато е гладна, направих й АМ не пие, ама тя и не умее от шише да пие горката, може да иска ама не налапва биберона, т.е. взима го в уста ама нищо не прави, давам с лъжичка АМ не иска , сложих я пак на гърдата, затвори очи веднага и спи и посуква ама не яде

# 365
Ненаписах, че сред послидното спане на гърда сега е в кошарата , спи....

# 366
При мен също има едно странно поведение на бебчо  Rolling Eyes - яде малко и по някое време започва да бута с ръка гърдата и да се дърпа назад все едно не я иска, но в същото време не я пуска, а продължава да суче на празен ход (не гълта, ползва я като биберон). Първо си мислех, че е свършило млякото, но сега мисля че просто се наяжда много бързо (говорим за няколко минутки). Не плаче, спокоен е след хранене.

Аз имам големи притеснения за приближаващия момент на захранването, и по-точно какво ще правим с пиенето на вода като започнем пюретата - и моето бебе като повечето, които са само на кърма не знае как да пие от шише. Опитите ми да го науча засега са неуспешни...  ooooh!

# 367
За захранването чета за ЗВБ (захранване водено от бебето). Обмислям дали да не пробвам този начин. Иначе ако не иска вода с биберон, ще се пробвам вероятно с чашка или лъжички. Все пак тогава ще са поотраснали. Племенникът ми мисля че биберон изобщо не засука, директно мина на чашка. Но беше след навършени 6 месеца, че може и по-голям да беше.

# 368
Amellli, предполагам говориш за онези чашки, които имат накрайник? Ох, аз и за тях имам опасения, защото каката въобще не искаше да пие от никакви такива "устройства" - нито чаши с накрайник, нито от онези високите със сламки... след шишето с биберон мина директно на обикновена чаша. Ама каката беше вече на година и 4-5 месеца, а бебо ще е малък за обикновена чаша... Всяко бебе с неговите си премеждия   Thinking

# 369
Аз след ваксините и двата пъти го къпах и нямаше проблем. А всъщност някой може ли да ми каже защо не трябва да се къпе бебето newsm78 Embarassed
Ние нямаме проблем да пием от шише, но или се улива ири се дави Confused
Вие стерилизирате ли? Аз вече много рядко, то и като сме на кърма имам само 1-2 шишета. Чудя се до кога въобще да го правя, малкия пипа всичко и лапа ръце, та се чудя дали да не прибера стелилизатора,че и без това само място ми заема

# 370
Someday и моята така прави .  За водота много се прштиснявам, че не пие и шише не иска, от време на време й давам вода с лъжичка , но не всеки път я пие, ако не иска и я насиля, после я повръща.
Вече съм на ръба на нервна криза  Grinning и на мен не ми се мисли за захранване.
Someday, ами ти щом имаш по голямо дете нали си я научила на биберон, знаиш как става поне, моята не иска, всеки ми се кара не можело да не иска , да съм купила едиси какъв биберон, ама аз съм накупила всякакви шишета и биберони

# 371
За захранване, водено от бебето лично аз май няма да имам нерви... това е за спокойни родители  Laughing Аз съм припряна и освен това малко си падам control freak  Shocked  

Гери, моето по-голямо дете беше на АМ и без проблем си ползваше всякакви биберони, не ми се е налагало аз да я уча... сега всичко е различно! Започвайки да кърмя не съм предполагала, че може бебето да не приема нито биберон, нито шише, ама ето на. Все ще се нагодим някак към пиенето на вода, ще видим по-натам...

Моника, да не би биберона на шишето за вода да е с по-голяма дупка и затова да се дави детето?

Аз от самото начало не стерилизирам нищо и бебо си е съвсем добре, нищо му няма... Просто измивам по-често нещата с много гореща вода и някакъв препарат, и това е. А сега вече когато лапат всичко съвсем пък няма смисъл според мен.

За ваксините и аз се чудех защо е това правило с некъпането??

# 372
Someday-мисля, че и той мина директно на стандартна чаша, но съм забравила вече, може и да се бъркам.
Къпането след ваксина мисля, че казват да не се прави основно за спокойствието на родителите. Ако вдигне темп примерно не е хубаво топла баня, ако е отпаднало бебето може би е възможно по-лесно да се простуди и т.н и за това казват не го къпи и толкоз. Хем ти си убеден, че правиш (в случая не правиш) нещо, хем и няма какво да му стане ако не го изкъпеш. Това са си мои догадки де, моят младеж така или иначе не го къпя всяка вечер,та не съм и ровила за по-логични обяснения

# 373
Someday ползвам на авент шишета,бибероните са с 2 дупки вече. В началото се случваше да му давам кърма от шише и на 1 дупка ядеше бавно и се изнервяше,че не пуска много. Затова сложих номер 2, но той често от бързане и от гърдата се задавя. И също понякога като пие вода имам чувството,че не си поема въздух затова се задавя Confused

# 374
Когато се роди в болницата нали бият 2 ваксини и когато я биха, аз казвам на лекарката , значи днес ще кажа да не я къпят и тя ми се стресна , защо да не я къпят, не пречило, тя била тази , която знаепо-добре   Grinning .  Аз няма да къпя със сигурност след ваксината

Общи условия

Активация на акаунт