Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Ние сме по същия начин като Амели, 1:1 дори с акане и пр., и аз процедирам точно така както е описала  Simple Smile Освен това взех да държа бебка по-изправена. Но днес беше такова чудо...Сутринта отказа да се храни, не ака. След два часа успях, заминахме за Дрезден (невероятна коледна атмосфера) и два пъти я кърмих права, обикаляйки препълнено кафе, само по този начин стана и то защото от разходките и пътуванията спи добре. Дано не е всеки ден така  Confused
Нейната перушина започна да пада, моята също Sad Ползвате ли някакви специални шампоани?
Стрии нямам...бюстът ми е супер, но те гърдите ми няма как да увиснат  Simple Smile От кърменето ми беше почти плосък коремът, но не се ограничавам въобще и съм 2-3 кг отгоре все още.
Аз си водих календар и знам, че 1.12. е зачената, и моята последна менструация беше на 16 ноември 2015 Simple Smile
2015 на рождения ми ден бях много тъжна, т.к. преживях химическа бременност, а ето ни сега  Heart Eyes Аз до края на февруари чаках да минем първата ФМ, никой не ме заподозря; смятаха, че съм напълняла покрай празниците  Joy

# 451
Аз също съм на 26 с първа бременност. Качих няма и 10кг и във втория месец всичко беше свалено, сега даже съм и с 2кг надолу. Диети никакви не спазвам - кърмя изцяло. Стрии не ми излязоха и слава богу, мислех, че ще се нацепя, защото съм склонна - имам от бързо израстване от пубертета. По принцип нямам голям бюст, но не.ми харесват сега, леко отпуснати. Дали може да се правят упражнения докато кърмя? Аз от 2 седмици някъде си правя едни упражнения от youtube за стягане на талия и корем. Те са по 10мин, така че ми е идеално. Правила съм ги и преди и се чувствам добре.

# 452
Аз разбрах, че съм бременна на стефановден (27.12), като разбрах половин час седяхме с ММ в колата и само се хилехме 😀. Първите седмици не смеех да повярвам и чак към третия месец казахме на другите.
 През бременността качих 10-11кг, сега ми останаха 2-3 за сваляне, основно на корема и ръцете. Стрии през бременността нямах, но сега се появиха на гърдите. Понякога ги мажа с кокосово масло, но като гледам гърдите ми вече няма да бъдат същите. Че ще увиснат е ясно, въпроса е само колко. Но каквото такова, въпреки това много се радвам че бебо е само на кърма, така и исках.
 Иначе моят младеж определено е с диария днес. Вече ходи 8 пъти за деня и е почти жълта водичка. Давам му лактакер стоп по препоръка на педиатъра, гледам да го кърмя при всеки възможен случай за да не се обезводни. Аз наблягам на дюли и банани, уж да подпомогна процеса. Дано скоро мине без намеса на др лекарства.

Стаси, пусни линк към упражненията ако може 😀.

# 453
Привет , мамии...
Много сте писали , но пък ми е интересно да чета.
Аз също минах нот памперси на пуфис, само че купих 3ка, а май трябваше 4ка. Но нищо....ще изкараме някак 20тина дена с тези и ще купя вече 4ка. Бебка другата събота става на 4 месеца. На 12.11 на консултацията беше 6.400 и 60 см.
Изключително кърмене ...
Но от десетина дни се случва нещо странно...един или два пъти на ден кърменето е много трудно. Вчера например яде в 6 сутринта , после в 11 и после в 14ч. Следващото трябваше да е към 17:30-18 ч , но беше заспала.Събуди се към 7 и голям рев.Изкъпах я и чак не може да захапе и хем свива крачета , хем се опъва назад...И накрая след отказа й , аз се изцедих и татко й я нахрани от шише. После към 11 същото..към 12 Цокна малко и заспа. И е спала чак до 8 тази сутрин. ..А аз забравих да си навия аларма , защото обикновено се буди да яде. ..И щях да се пръсна. ..Чудя се дали може това да е рефлукс, но пък няма никакви симптоми, не повръща. ... Или коликите се връщат...или венците сърбят. ..Не знам Sad
За разлика от вашите бебета, моето нищо не хваща...Само пелената дърпа.иначе като й дам играчка в ръцете я пуска Sad
Притеснява ме това с храненето...Как цял ден е ок и изведнъж нещо става...
Също исках да ви питам , ако бебетата не се будят нощем вече и махнат нощното хранене , цедите ли се ? И ако не се изцеждам , може ли да ми спре кърмата? Нали уж се регулира...А е така хубаво да спинкам 6-7 часа без да се будя Simple Smile
Аз лично смятам, че ако няма някакъв здравословен проблем няма нужда да я будиш през ноща, за да яде съответно и не ти е необходимо голямо количество кърма през ноща. Достатъчно е да имаш кърма за сутрешното хранене. За няколко дена ще се регулира, ако през ноща изцеждаш колкото да се облекчат гърдите. От друга страна съм чела, че нощното хранене в интервала от 3 до 8 е най-стимулиращо за лактация. Има връзка с отделянето на хормони в този интервал. Обаче всяко бебе е различно някой просто не искат да ядат нощем и успешно израстват с кърма пропускайки нощно хранене. От това следва, че кърмата не спира.
За играчките....може би на бебчето му трябва повече време. Всички се развиват с различни темпове, но това че предлагаш играчка смятам, че стимулира развитието на това умение.

# 454
Колко тежат бебчетата ви? Ние сме 6 кг. и сме с памперс 3ка и е добре. А мсъщност 4ка за какви кг. я дават?
5590гр. Ползваме 3ка /4 -9 кг/

# 455
Относно килограмите. Качих 15 кг. За сега съм с 6 кг. отгоре. Много ми се иска да ги сваля след края на кърмето или преди това. Знам, че корема може да се прибере още и килограмите да паднат надолу, но волята и желанието имат голямо значение. Иначе съм на 30 г., първо дете, без стрии от бременеето.

# 456
както имах бебе заспиващо в 8;30 вечерта,сега имам бебе, което в 11ч. е с ей такива ококорени очи  Shocked и това от няколко дни  насам. И то да се гушкаме иначе няма мир и покой  Laughing

# 457
Аз също съм на 26 с първа бременност, която направо ми съсипа тялото (естетически). Преди си бях 58-60кг.  без да съм спазвала никога диети. През бременността качих 37!!!, като още не мога да се отърва от 25 от тях. Относно стриите-също не знаех що е то, а сега всичко, освен корема, ми е нацепено (дори сгъвките на коленете). За сметка на това си имам здраво и спокойно бебче. Така че, килограмите ще се смъкнат, стриите ще избледнеят, важни са здравите дечица! Като отчет мога да кажа, че бебчо на три месеца и три дни беше 6370 и 62 см. Преди два дни откри, че палецът е страхотно нещо за смучене, което е  най-ужасният навик за мен. И понеже никога не съм му давала биберон и нямам такова намерение, ако някой даде идея как да овладея положението, преди да е станало навик, ще съм благодарна! (В момента пробвам с ръкавички за новородени, засега действа, но пък много ограничава възможността да опознава нещата и не е дългосрочен вариант).

# 458
Аз качих 40 кг, остават ми 15 за сваляне. Преди да забременея бях 52 кг на 170 см височина. След 2 седмици ставам на 21 ☺ Във вторник ще ходим да й бият втората доза хексацим. Преди месец (на два месеца) беше 6,1 кг. Аз съм с ужасни стрии, корема ми е все едно съм бременна в 5тия месец. Мисля след Нова година да започвам да я захранвам. Тогава ще е на 4 месеца и 10 дни.

# 459
Аз мисля да захранвам февруари (6м )
Изцяло на кърма е.И се надявам да е така до тогава

# 460
Аз съм на 31, по време на бременността качих 23-24кг. От 50кг в началото, станах над 70 (дори петите ми се бяха напукали от тежестта Grinning) Надя и Julsss просто не си представям как сте се  чувствали!
За сваляне ми остават 4-5кг, като цяло съм слаба, имам само корем, но съм много отпусната...единствено тренировки ще ми помогнат, но още не мога да намеря време. Стрии нямам, но си представям какви ще станат гърдите ми като спра да кърмя  Confused

# 461
И аз мисля да захранвам на 6 месеца, пада се средата на февруари.
Преди време някой беше пуснал схема на примерно захранване, беше от някой професор... опитах се да я открия, но не успях и даже не мога да се сетя кой я публикува. Дали е възможно, пак да се пусне  Embarassed

# 462
Аз мисля да захранвам по книгата на Маги Пашова.Който има възможност да си я намери. Страхотна е! Обяснено е кога и защо какво може или не може да се яде

# 463
Аз мисля да захранвам по книгата на Маги Пашова.Който има възможност да си я намери. Страхотна е! Обяснено е кога и защо какво може или не може да се яде
И на мен тази книга ми препоръчаха за захранването.

# 464
И аз мисля да захранвам след 6 месец по книгата на Маги Simple Smile, ще пробвам и ЗВБ. Да сме здрави и спокойни, мляко ще има.
Амели, дано се оправи бързо разстройството  Hug
Ние от снощи наваксваме за трудното хранене вчера, голямо сукане и акане с хубава "горчичена" консистенция  Simple Smile Все още доста си поспива през деня, сряда става на три месеца Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт