Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Ние утре ставаме на 4 месеца и аз днес се осъзнах, че скоро може да се наложи да се захранваме, а нямам никаква идея какво и как да правя, нито кухни, нито менюта, схеми - нищо не съм мислила. Свеки ми намекна да съм почнела да давам сокчета ...  Thinking ама тя и вода държеше да му давам пък аз не исках и не му давам. Книгата на Маги Пашова викате, може ли с две изречения някой, който я е чел да сподели какъв е принципа... за ЗВБ ще се опитам сама да се информирам и ще пиша тук ако нещо не вдявам.

# 466
Аз съм на 31, първа бременност, качих около 18 кг, сега съм 59 ,175 съм висока, тр още 6 да сваля ама като му дойде реда, а после с тренировки пак да кача 3 за да съм ок горе доло. Бебка на 2.12 ще става на 3 мес, 6,100, 61 см е .
Аз мисля в 4 да захранвам , че това кърмене ще ме довърши вече, тя въобще нищо й няма но беба, просто ми върти някакви номера с това ядене и аз не мога да я хвана в подходящ момент, уж исща да яде обаче почва да реве още докато я взимам , ако засуче и не теква веднага пак започва рев, после млякото тръгва , тя не се успокоила още и не мога да я накарам, след това тя като реши, млякото пак не тръгва на секундата както иска тя , после я хващам на няколко пъти преди да заспи яде, или през нощта я разбутвам да яде , сънена .Отделно ако не й хареса как тече пак се ядосва и плаче, както и с пръцкането я отказва, а като не яде дори се кефи като пръцка, прави свещ . Сега спи, като си събуди ще мъча пак

# 467
Аз също мисля на 4 месеца да захраня. На 28г. съм, първо раждане ми е.Беба при последния преглед беше 6200 61см на 3 месеца, декември ще направи 4. Много ме мъчи кърменето. На бебка като не и хареса как тече млякото и не иска да засмуче, предимно вечер почва рев, сешуар пускам, люшкам на ръце и накрая давам АМ.Сутрин я кърмя и през деня, ако не заспи много и да не иска. Гледам да се цедя, но отнема много време и не мога редовно.

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 16:41 от Magnolka_881

# 468
Аз съм на 31, първа бременност, качих около 18 кг, сега съм 59 ,175 съм висока, тр още 6 да сваля ама като му дойде реда, а после с тренировки пак да кача 3 за да съм ок горе доло. Бебка на 2.12 ще става на 3 мес, 6,100, 61 см е .
Аз мисля в 4 да захранвам , че това кърмене ще ме довърши вече, тя въобще нищо й няма но беба, просто ми върти някакви номера с това ядене и аз не мога да я хвана в подходящ момент, уж исща да яде обаче почва да реве още докато я взимам , ако засуче и не теква веднага пак започва рев, после млякото тръгва , тя не се успокоила още и не мога да я накарам, след това тя като реши, млякото пак не тръгва на секундата както иска тя , после я хващам на няколко пъти преди да заспи яде, или през нощта я разбутвам да яде , сънена .Отделно ако не й хареса как тече пак се ядосва и плаче, както и с пръцкането я отказва, а като не яде дори се кефи като пръцка, прави свещ . Сега спи, като си събуди ще мъча пак
Гери, какво стана с рефлукса?
Моето бебе много сериозно разстроено, че не давам да си смуче палчето. Толкова много плаче, че и аз се уморих, носих, баламосвах, оставям да си поплаче и пак нося. Палаче сякаш ваксина са му били. Докато се жалвам той позадрема най-накрая след 2, 3 часа разправии за палеца. Та ако някой е упял да се пребори с този проблем ще се радвам да сподели, може пък и на нас да помогне.

# 469
# 470
КнигаТа на Маги....
Започваш със тиква , после морков , сладък картоф....Чак тогава плодове.
Казва се ПО-ЗДРАВИ БЕБЕТА, ВСИЧКО ЗА ХРАНЕНЕТО ОТ 0 ДО 2 ГОДИНИ

# 471
  • Пловдив
Мамчета,  благодаря ви че споделихте за книгата на Маги  Hug днес си я купих, сега остана беба да е достатъчно добра, за да успея да прочета за захранването  Mr. Green Съжалявам че не съм знаела по-рано за тази книга, много е полезна и за периода на бременността, харесва ми че има и рецепти.

# 472
Да.мн е хубава

# 473
Малко обща информация относно захранването
https://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

# 474
За рефлукса, не знам въобще дали има такъв сериозен рефлукс, тя не повръща, най много един път на ден да върне съвсем малко докато е легнала. Отделно мисля, че ми прави номера, и явно не иска да яде на често, най-рано на 3 часа дори към 4 отива, вчера така си ядеше без проблем, преди някои хранения реве, се тръшка, но явно нещо е недоволна, също така като засуче и млякото не тръгва веднага започва да плаче, вика, не можеш да я накараш пак да пробва,на мен ми е тръгнало млякото, тя още ясосана не иска, после като се успокои , млякото отново е спряло и тя пак ядосва и накрая след няколко такива сцени започва да яде, поне на 3 хранения го направи вчера, но явно иска на по-дълъг интервал, тогава няма такива неща.
Днес я прекарах вече два пъти докато спи да яде , лошо , че не мога да я оригна като е заспала, мн рядко се получава, държа я 30 мин и повече и нищо, а нали е важно за тоз рефлукс да го прави.
Отделно мн се поти и то докато спи,  примерно будна е ок и заспи ли на секундата главата й е вода, през деня като спи не е така, трябва да прочета за рахита имаше нещо общо с потенето.
Яде си когато поиска както трябва, тр за кърмаческа стачка да почета също.
Тя през нощта никога не ми се е будила, но аз упорито продължавам по веднъж да я храня нощем , понеже не знам какво ме очаква на следващия ден, в какво настроение ще е момичето, та поне с едно хранене да съм напред, днес вече с две в 4 и 7 яде заспала и просължава да спи. През нощта я оставям да направи пауза 6-7ч и тогава я храня, то часът варира, между 2 и 4 , не знам въобще дали е правилно така, ако пък ми е заспивала мн рано към7-7:30  два пъти я храня приз нощта. Само така като спи не мога да й дам нито сироп за рефлукс, нищо

# 475
Гери, всичко правиш правилно, ще се справиш  Hug През нощта кърмените бебета не проявяват рефлукс Simple Smile Не се мъчи да я оригваш, докато спи. Много са хубави и за кърмата нощните хранения.
Не е задължително да връща мляко, моята си го преглъща. Нарича се тих рефлукс. Гушкай я повече, да спи върху тебе през деня (хем е повдигната, хем е близо до гърдите, хем се успокоява).
Откакто й държа главата високо при хранене доста намаля.
Но ние май сме и в скок на растежа...
Хубава статия, Linusha, блогът на Хедра е най-доброто Simple Smile
И да се оплача, имаме си сополки Sad Пръскам само Стеримар, засега не й е запушен, сякаш за да се успокои още повече сука тази сутрин.
Днес навършваме 3 месеца  Heart Eyes
Майка ми е на 5 септември, баща ми на 2 септември, леля ми на 28 август...Чакахме лъвче, но тя напук на нас изчака максимално след термин и дойде на 29... Simple Smile
Миналата Коледа и НГ без тест знаехме и двамата, че съм бременна. Иначе защо можех да поискам таратор и да унищожа всичко кисело... Grinning На 6 януари отидохме на ултразвук без да съм си правила тест Simple Smile и се видя малкото зрънце, от което израсна цяло човече  Heart Eyes

# 476
Аз пък преди Коледа бях за пръв  път на ултразвук, щяхме на Коледа да съобщим новината, но не се стърпяхме до тогава Simple Smile
Снощи след баня малкия поплака доста.. към 20мин. неутешим плач,имайки напредвид,че така ми е плакал само като го бодът с ваксини Sad Не знам за какво беше тоя плач, но и аз щях да се разплача с него. Едвам хапна, после спа от 10 до 7 сутринта , за пръв път от доста време насам спа непробудно цяла нощ. За сметка на това  през нощта аз успях да изцедя солидно количество кърма  Laughing нещо, което не бях правила от много време насам Simple Smile

# 477
Аз да напиша продължение от сутринта, след като я нахраних докато спеше в 7 , мислех, че ще спи со 9-10 , до следващото хранене, но тя в 8 се събуди ( тя в толкова си става по принцип ) играхме , пусках й играчки и май се преумори ли не знам в 9:30 започна да вика и пищи и аз мисля , че иска да яде, ама слагам я на гърдата и смуче ама като разбере, че яде пак започва да реве и така няколко пъти , а съответно много й се спи , тя така и крещи, когато е преуморена и й се спи и заспа сега като пън, дали не иска като другите бебета, които не са на кърма да яде на 4 часа вече . Тя като малка ядеше на 4-5 часа по принцип и спеше през останалото време, ама аз после сякаш нещо обърках , сега ще видя като се събуди дали ще яде.

# 478
Allistra, честит малък рожден ден на Виола!!!

# 479
Много ти благодаря  Simple Smile Heart Eyes И моята по абсолютно същия начин се държи. Наблюдавай я, докато спи, защото според мен като се събуди ще е гладна и ще си суче. Като се дърпа от гърда я успокояваш, слагаш я да спи и после хапва. Някой път искат често, друг път на 4 часа, иди ги разбери. В неделя ме побърка - за цял ден сука само два пъти и то с триста зора (разхождах я права и ми хващаше зърното едвам едвам), ака само веднъж, и то вечерта, а вчера такова ядене падна, не е истина.
Аз се мъча сега със сополките, дано се подобри, че иначе няма да ни е до празнични мисли Sad

Общи условия

Активация на акаунт