VIP Brother 2016 - тема 8

• 308 924
  • 3 955
  •   1
Отговори
# 2 310
Видя се на викторината, кой как е учил в училище...старата генерация се представи на ниво, а останалите са супер прости включително Ирина, РистЮ, Деса, Емануела въобще не искам и да коментирам. Деса поне бутона за думата да беше натиснала...срам за баща й, майка й и баба й

# 2 311
Сердика и Средец са старите имена на София и във връзка с въпроса към Ирина, София не е била столица по времето на цар Симеон.

Имайте предвид, че доста неща се промениха в новата история. Както знаете, Турското робство или иго, за което ние сме учили, вече е Османско владичество и ред други много по-меки названия... Така и траките от племе, вече официално са цивилизация.
На места дори вече го пишат под турско влияниеooooh!

# 2 312
Зависи за кой Симеон става дума  Joy

# 2 313
Едно е да не знаеш нещо, друго е да правиш абсурдни предположения като Боби. Как може да му хрумне, че Достоевски е написал българския химн?
Еми ето така, хрумнало му е казал го е Peace. Хайде стига сме се правили, че това е толкова важно. Ще седнем и ще ги научим тези факти и след време пак ще си забравим Peace. След една година може пак да попитат същия въпрос и ние пак най-вероятно няма да му знаем името. Ако само от такъв тип знания зависеше дали някой е умен или не то тогава сядаме, назубряме всички историчеси факти и вече сме пълните интелигенти Peace

# 2 314
Едно е да не знаеш нещо, друго е да правиш абсурдни предположения като Боби. Как може да му хрумне, че Достоевски е написал българския химн?
И това беше попадение, както и да не знаеш какво отбелязваме на 22 септември. Изобщо от отбора Поп фолк, добре, че беше Миглена, но и интеригенцията не им отстъпи.

# 2 315
Зависи за кой Симеон става дума  Joy

Симеон 6-ти, премиер на България през 2099 г  bishop

# 2 316
А ти като каква се държиш в темата?!
Прекалено много се вживя и унесе в нападките
Ма ти караш ли ми се?! Shocked Laughing Щото аз само те споменавам. Иначе си се прави на каквато ти харесва. Изтрещяхте нещо...

# 2 317
Сердика и Средец са старите имена на София и във връзка с въпроса към Ирина, София не е била столица по времето на цар Симеон.
Именно, но тя изобщо не направи асоциация със София, а го изстреля без да мисли. То оставаше да не знае кога София е станала столица...
Но подкпепям мнението, че повечето тези неща се забравят и не са критерии за умнота. Но имаше и такива, които е безумие да объркаш.

# 2 318
На Ивайло прякора е бил Бърдоквата , а не Свинаря.
В старите учебници беше "свинаря"

Бил е свинар или поне се предполага, че е бил такъв, прякорите са други. Peace

"Прякорите" са Лахана и Бърдоква. И като свинаря сме го чували, да.

Пипи, за Бърдоквата ясно, но за първи път чувам за лахана- това нещо като "зелката"ще да е. newsm78

# 2 319
Еми ето така, хрумнало му е казал го е Peace. Хайде стига сме се правили, че това е толкова важно. Ще седнем и ще ги научим тези факти и след време пак ще си забравим Peace. След една година може пак да попитат същия въпрос и ние пак най-вероятно няма да му знаем името. Ако само от такъв тип знания зависеше дали някой е умен или не то тогава сядаме, назубряме всички историчеси факти и вече сме пълните интелигенти Peace

Тази твоя мисъл ме наведе на определени разсъждения, а именно, че когато е качествено преподаването и ученето, доста неща не се забравят и остават с теб през живота ти като нещо, което си учил и знаеш...Затова и "старата" генерация, както казвате тук, се е представила по-добре. Аз не гледах този епизод, ще го изгледам утре, но съм уверена, че е станало точно така.

# 2 320
Именно, но тя изобщо не направи асоциация със София, а го изстреля без да мисли. То оставаше да не знае кога София е станала столица...
Но подкпепям мнението, че повечето тези неща се забравят и не са критерии за умнота. Но имаше и такива, които е безумие да объркаш.
Когато имаш сравнително малки деца в училищна възраст, бързо си ги припомняш.

# 2 321

Пипи, за Бърдоквата ясно, но за първи път чувам за лахана- това нещо като "зелката"ще да е. newsm78
Да, зелка е. Баба (от Свиленград) използваше тази дума.
И този прякор съм запомнила т моята учителка. Аз съм от поколението на Меги и за мен е срамно да не мога да дам 90% верни отговори.
Ама съм за отбора на поп фолка. От него и без това не очаквах много, но интелигентните са гола вОда.

# 2 322
Забравяте, че те са там под стрес, течат някакви секунди и бързо трябва да отговорят. На мен лично ми се е случвало мозъкът ми да блокира и на елементарни въпроси когато има много хора наоколо Peace Естествено, че е по-лесно да отговориш когато си спокоен пред телевизора Peace

# 2 323
А Рени не я ли е срам да спори. Казват й грешка, не знае и въпреки това "те не са цивилизация". Смешница!
Рени не знае какво означава цивилизация и от там се обърка. За нея цивилизация е голям град с много автомобили.  Mr. Green
Като Белград ,например😂

# 2 324

Да. точно. От зелка идва.

Общи условия

Активация на акаунт