VIP Brother 2016 - тема 8

• 308 902
  • 3 955
  •   1
Отговори
# 2 295
Имайте предвид, че доста неща се промениха в новата история. Както знаете, Турското робство или иго, за което ние сме учили, вече е Османско владичество и ред други много по-меки названия... Така и траките от племе, вече официално са цивилизация.

# 2 296
На Борислав въпрос: кой е авторът на химна на България, а на Лили-къде е роден Левски. И не знаех, че България е имала столица Сердика.
+1 Peace "Столицата Сердика" е бисерът на сезона! И аз обърках на този въпрос Пресрав с Плиска, но да измислиш нова столица на България, беше връх! Иначе претенции до небето и тя ще казва кой какво, кога и с кого ще прави... Г-жа Голямата работа. Това, че мъжът ти е шеф, не те прави шефка по презумпция и останалите не са ти подчинени!

# 2 297
На Ивайло прякора е бил Бърдоквата , а не Свинаря.
В старите учебници беше "свинаря"
Не, той просто е бил свинар /т.е. професията му/, а прякора наистина е Бърдоква.  Peace
А Бърдоква е на византийски - също свинар, доколкото помня от моите учебници, учители.

Ирина си остана с едните голи претенции. Изобщо изключая двама,  трима на повечето им липсва обща култура.

# 2 298
Г-жа Голямата работа. Това, че мъжът ти е шеф, не те прави шефка по презумпция и останалите не са ти подчинени!
Е, той Михов хубаво и каза, че се държи като класна. Mr. Green

# 2 299
  • Тра-ла-ла
Еми, дай сега всеки ден да си пренареждаме знанията, та да сме интелиЖентни. Това кан е по скоро кХан, ама карай- товва и ИринитУ не го знае. Joy Joy Joy
Б@лиго Laughing И аз рових в нета барем да видя каква е последната версия на историците, ама пише кан без "х". Но това имам предвид и аз - някои от нас са учили тези факти преди 20-30 години, след които много неща са се променили, а ние няма как да ги следим, освен ако не ни е професия или покрай децата да ъпдейтнем цялата информация по всички предмети. И пак след 5-1о години ще сме олд скуул.

# 2 300
На Борислав въпрос: кой е авторът на химна на България, а на Лили-къде е роден Левски. И не знаех, че България е имала столица Сердика.
+1 Peace "Столицата Сердика" е бисерът на сезона! И аз обърках на този въпрос Пресрав с Плиска, но да измислиш нова столица на България, беше връх! Иначе претенции до небето и тя ще казва кой какво, кога и с кого ще прави... Г-жа Голямата работа. Това, че мъжът ти е шеф, не те прави шефка по презумпция и останалите не са ти подчинени!
това си говорим и в къщи, и малките деца знаят кои са били столиците на България, но г-жата измисли още една.

# 2 301
На Ивайло прякора е бил Бърдоквата , а не Свинаря.
В старите учебници беше "свинаря"

Бил е свинар или поне се предполага, че е бил такъв, прякорите са други. Peace

"Прякорите" са Лахана и Бърдоква. И като свинаря сме го чували, да.

# 2 302
Едно е да не знаеш нещо, друго е да правиш абсурдни предположения като Боби. Как може да му хрумне, че Достоевски е написал българския химн?

# 2 303
Едно е да не знаеш нещо, друго е да правиш абсурдни предположения като Боби. Как може да му хрумне, че Достоевски е написал българския химн?

Той не каза ли нещо като Доспевски първо? Нещо се обърка, а и всъщност никой май не знаеше кой е автор на химна

# 2 304
И аз за тракийски племена съм учила. Но понеже съм си в вкъщи и не си давам много зор се сетих,че сигурно траките имат предвид. На прима виста за инките и маите като цивилизация се сещам.

Боже, Боже, каква тракийска цивилизация ви гони бе хора, барабар с тези от брадъра. Rolling Eyes Shocked Rolling Eyes
Историята се мени, терминологията се мени. Едно време се казваше "хан", после "кан"

Еми, дай сега всеки ден да си пренареждаме знанията, та да сме интелиЖентни. Това кан е по скоро кХан, ама карай- товва и ИринитУ не го знае. Joy Joy Joy

Тя Ириниту какво ли знае?

# 2 305
Рени се самообяви за интелектуалка.Най спокойно си се плесна на маста с наградата.
Емануела няма претенции че е умна, признава си че не знае, докато Рени не го прави и даже си мисли че е умна.

Естествено, че ще празнува Ренката. Нали тя донесе победата на "Интелектуалците"

# 2 306
  • Тра-ла-ла
вече е Османско владичество
Даже искат да го изкарат присъствие. А българите са били асимилирани ooooh! Кой знае...накрая ще се окаже, че сме си живяли с османлиите мирно и тихо

# 2 307
Спомням си в минал ВИП Брадър как Е. Кучкова коментира някаква подобна игра-анкета: Еми, какво ме питат за история и география, нека да ми зададат въпроси за Гучита и Арманита, пък ще видим кой е по-по-най! Кой каквото е учил..
Иначе и аз не мисля, че трупането на фактология е тъждествено с интелигентността, но поне за собствена самочувствие е добре да се поназнайват основни положения. Лесно е, има Гугъл.

# 2 308
Всички се справиха според очакванията ми. Нормално е за Миглена и Лили да знаят и помнят повече, защото са продукт на една по-качествена образователна система. За Ирина някакси очаквах, че ще е около нивото на "поп-фолка", но  Ути, Христо и Надя не бяха много далече от нея. Надя толкова плашливичко ги спомена тези траки, че се зачудих дали има и друг вариант за Панагюрското. Христо пък изглеждаше, че не е сигурен кое точно освобождение празнуваме на 3 март. Ути също не блесна с някакви знания, достойни за четвърти клас, а той е учил по онова време, по което и Миглена.

# 2 309
Г-жа Голямата работа. Това, че мъжът ти е шеф, не те прави шефка по презумпция и останалите не са ти подчинени!
Е, той Михов хубаво и каза, че се държи като класна. Mr. Green
А ти като каква се държиш в темата?!
Прекалено много се вживя и унесе в нападките

Общи условия

Активация на акаунт