До Ноември не остана, скоро ще ме гушка мама! - Тема 8

• 32 034
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • по пътя
Кокоми, аз смучех лукчета за кашлица, не посмях друго.

# 151
Кокоми, аз смучех лукчета за кашлица, не посмях друго.

Благодаря ти! Мислех си поне за сироп за кашлица, да не слезе по-надолу и да ме тресне някоя температура баш като раждам  Sad

# 152
Кокоми, за кашлица Стодал! Хомеопатичен сироп е, докторите го изписват за бременни. Мен си ми е до леглото още, че аз бях настинала преди 2 седмици!!!

# 153
  • Казанлък
Всеки път като видя, че има известия в темата и си викам ''айдеее още бебенца''
Честито на всички, които си гушкат вече съкровищата! Благородно ви завиждам.
Успех и спокойствие на всички, които са в очакване.
Мамчета, тези тестове какви са? Нищо такова не помня да са правили в болницата преди 5,5г.

# 154
Лара, ти ли предизвика раждането с хапване на люто?

Да  Mr. Green

# 155
Момичета много се радвам на всички който вече гушкат свойте прекрасни създания.. Аз вече говоря на мойта бебка да излиза че нямам търпение да я видя може да ме помислите за луда ама си я представям как изглежда и така... Ай вече болката дето ме рита под гърдата в ляво е неописуема....

# 156
Алегрия, Лара, и аз в началото го оставям в кошчето, за да свиква да си спи отделно, през нощта го храня на спалнята и после като заспи го връщам обратно в кошчето.

Кокоми, за гърло може да взимаш прополки.

Леко раждане на всички бъдещи мами.

# 157
Holl, и аз говоря на беба! Аз пък и казвам да си кротува до секциото, че ще и кажа кога е! При мен (краче?) опира в дясното ребро Sad И с всеки ден болките стават повече: кръст, гръб, слабини...Сега ми спряха магнезия, та ако се включат и схващания, съвсем ще се израдвам! Броя си дните...

# 158
Аз да се похваля, че се прибрахме вкъщи в събота и сега опознаваме света (засега той е детската стая и банята). Слава Богу нещата с кърменето се нормализираха, но сега пък обърнахме деня на нощ и обратно, което при моето спане 10 часа за цяла седмица, просто ме изкараха от равновесие. Надявам се скоро да оправим лежима, но това е част от адаптацията на бебоците.
Колкото до съня - да, бебетата спят много, но от 5ти ден вече ставали по - активни, освен ако няма някаква причина да не са. Беба от 2ри ден е с жълтеница. Води се рискова, защото сме различни фактори кръвни групи. Е тая жълтеница просто ми приспа детето. До такава степен, че правеше по 6-7 часа сън и абсолютно не се будеше за храна, въпреки че я разтягах като макарон и и бутах гърди. Мислейки  колко страхотно кротко бебе имам, се оказа, че имам болно, недохранено, дехидратирано бебе. За 6 дни бях видяла 1 наакан памперс... Не оставяйте бебетата да спят дълго, наблювавайте им мускулния тонус, и задължително ги хранете на 2/2.5 часа та поне да се хидратират.

# 159
Оф мен само ребрата ме болят нищо друго... Аз на 17 съм на лекар и сигурно тогава и на мен ще ми спрат хапчетата.. Аз пия аспирин протект,Магнерич и витамини.. Ние си изместихме датата... Малко по близо до термина но според мен няма да изчакаме..

# 160
.
Колкото до съня - да, бебетата спят много, но от 5ти ден вече ставали по - активни, освен ако няма някаква причина да не са. Беба от 2ри ден е с жълтеница. Води се рискова, защото сме различни фактори кръвни групи. Е тая жълтеница просто ми приспа детето. До такава степен, че правеше по 6-7 часа сън и абсолютно не се будеше за храна, въпреки че я разтягах като макарон и и бутах гърди. Мислейки  колко страхотно кротко бебе имам, се оказа, че имам болно, недохранено, дехидратирано бебе. За 6 дни бях видяла 1 наакан памперс... Не оставяйте бебетата да спят дълго, наблювавайте им мускулния тонус, и задължително ги хранете на 2/2.5 часа та поне да се хидратират.

И аз да се похваля чак сега, родих на 3-ти (младеж), всичко мина добре, сега си свикваме вкъщи, малко екстремно беше първата седмица, сега стабилизираме.
Шоши е напълно права, не оставяйте бебето да спи, трябва да има режим, ние така уплашени ходихме през нощта в спешното, слава Богу, всичко е наред.
Успех на всички, липсата на сън си е факт, но пък радостта е незаменима!

# 161
Първо, ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ СА РОДИЛИ! Да са ви живи и здрави!

Момичета, термина ми е 18 Ноември, има още 4 дни, а нямам никакви признаци на раждане и много започвам да се притеснявам.
Въпроса ми е към мамите, които вече родиха, имахте ли някакви признаци преди да родите, че ще започне раждане? newsm78
И още един въпрос: тъй като моя лекар, при който се следя е определил друга дата за термин ( 26 Ноември), която според мен и според друг доктор от болницата,   в която ще раждам е грешна се чудя дали след 18 Ноември да не отида да се прегледам в болницата, в която ще раждам? След термин всеки ден трябва да се следи, нали така? Това означава ли, че ако не се следи всеки ден при моя док, трябва да плащам като за частно?  newsm78
Извинявам се ако нещо неразбираемо съм ги написала нещата, но съм супер притеснена ...  Cry

# 162
Alexen4o, бременността при жената продължава между 38-42 седмици. Та терминът е "забит" по средата за административно улеснение! Но доколкото знам докторите в Бг позволяват да се преноси с една седмица. И да, след термин се ходи всеки ден на тонове и се преценява как ще процедират. А относно заплащането, не знам, може и от лекаря да зависи, аз съм с предплатен пакет, включващ почти всичко и досега съм плащала дребни неща извън него (някакви кръвни, за които аз настоявах).

# 163
  • Рим
Alexen4o, не се тревожи, ще дойде и твоят момент!  Hug

Относно признаците, за които питаш, предполагам, че е индивидуално, пък дори и при една и съща жена с различните й бременности. При мен първия път предизвикаха началото на раждането в 39-та седмица, защото лека-полека ми изтичаха водите. Друг признак нямах. Този път, на 6.11 имах леко бледорозово зацапване вечерта - няколко капки на тоалетната хартия. На следващата вечер започна да ми пада тапата, и на 8.11 следобед започнах да усещам по-силни и регулярни контракции и ме болеше в зоната на бъбреците, кръста. Отидох в бърза помощ в болницата, засякоха въпросните контракции и разкритие от 3см и ме приеха за раждане. Така се разви при мен  Grinning

# 164
  • Варна
Аз родих в на4алото на 9-тия и както нямах грам признаци,изведнъж се пукна високо мехура и шурнах Wink Контракции запо4наха 4ак 9 4аса след изти4ането на водите....Така,4е може и без признаци  Laughing Laughing Laughing Аз по съвет на педата давах вит.ц заради жълтеницата - да я разкара по-бързо.Не бях 4увала да се изписва,но пък и не вреди  Peace В на4алото докато наместят режима минават няколко седмици,тъкмо се зарадваш,4е има "някакъв режим" и айдеее ревнало ни в туй,ни в онуй време Wink

Общи условия

Активация на акаунт