Електромагнитно устройство при болезнена менструация

• 3 136
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

Не знам дали тук трябва са задам въпроса си. Ако не се извинявам. Чета ви много , но досега не съм писала тема.Причината е да потърся мнения за един продукт, който намерих. Имам много болезнен цикъл. Пробвала съм абсолютно всичко,което се сетите. Помага ми само аулин в конски дози,което навсякъде пише колко много е вредно. Случайно попаднах на един сайт. Български е но за първи път чувам за подобно нещо. (Незнам дали мога да го напиша, дали е позволено да се пише.) В този сайт продават устройство против болки по време на цикъл. Работи с електромагнитна стимулация и изглежда като лепенка,която се слага на корема. Немога да си го представя какво е това точно. Много искам да си го купя и да пробвам,но цената не е много ниска и се чудя. Дали някой е позвал това или друго подобно неща и има ли резултат. Ще съм много благодарна ако някои се включи с опит с това устройство.
Благодаря предварително! 

# 1
  • Варна
Здравей, това ми се струват малко врели  некипели. По принцип по време на цикъл знам, че упражненията помагат.
Аз преди време имах болезнен цикъл или по-точно ПМС с мнооооого болезнени гърди, едвам сутиен носех. Но си реших проблема с хранителни добавки. Явно са ми липсвали витамини.

# 2
Интересно. Много съм скептична към такива уреди-чудеса и пуснах търсачката. Като не броим рекламните сайтове, попаднах на два горе-долу достоверни източника: резюме на статия и ревю.

В първата статия описват експеримент с три групи жени, традащи от дисменорея: първата група използва такава джаджа (TENS устройство); втората използва плацебо джаджа, т.е. не истинска, но им казват, че е истинска; третата група кара на ибупрофен. Изводът е, че ефектът от TENS е по-силен от плацебото. Обаче дори на първата група трябва да дават ибупрофен (но не толкова много колкото на третата група), защото само джаджата не е достатъчна. Това, което определено не ми хареса в резюмето е, че авторите твърдят, че подобна стимулация е безопасна, но не представят доказателства или предишно изследване относно безопасността.

Във втората статия авторката казва, че джаджата е намалила болката в гърба (но тя по принцип нямала болки в корема), но споменава, че липсват достатъчно данни за ефективността и особено за безопасността, като се позовава на 2-3 източника.

Според мен има поне 3 неща, за които да се внимава:
1. Уредът може да е менте като тези в плацебо групата.
2. Може да не е безопасен.
3. Да не е ефективен.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 13:02 от Анонимен

# 3
Много Ви благодаря за бързите отговори!

Gaburata
При мен е много тежко положението. Много ме боли и само лежа. Аз съм тежък случай и вече се чудя какво да пробвам! За упражнения и дума неможе да става.

sladkarka
Въпросното устройство е произведено от американска фирма. Доколкото знам при тях контрола е доста голям,но няма как да сме сигурни. Иначе на сайта им пише че е безопастно и че може да се позлва и от хора с диабет, сърдечно болни и др. Казва се Allay. Ако не е позволено да се пише име се извинявам. След това, което ми написа може и да се престаша и да си го взема да пробвам. Ако има и малка вероятно да помага бих дала тези пари. Иначе тези 5 дни всеки месец направо ми се губят Sad
Дано се включи някой,който го е опитал все пак.

sladkarka
Допълвам. И аз се разрових и сега видях, че имат подобно и за други болки. Гръб, кръст, крака и др. Явно е точно същото за което ти си писала. Ох май ще взема да го пробвам и ще кажа после.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 13:35 от Dundee

# 4
След това, което ми написа може и да се престаша и да си го взема да пробвам. Ако има и малка вероятно да помага бих дала тези пари.
Моля те, недей да разчиташ единствено на моя пост. Потърси още информация, например "TENS menstrual cramps" и виж дали има ефект при жени с тежка дисменорея. Не збаравяй, че Гугъл не е университет. Ако имаш възможност, потърси поне 2 професионални мнения не само за уреда, но и за лекарства или хранителни добавки.

# 5
След това, което ми написа може и да се престаша и да си го взема да пробвам. Ако има и малка вероятно да помага бих дала тези пари.
Моля те, недей да разчиташ единствено на моя пост. Потърси още информация, например "TENS menstrual cramps" и виж дали има ефект при жени с тежка дисменорея. Не збаравяй, че Гугъл не е университет. Ако имаш възможност, потърси поне 2 професионални мнения не само за уреда, но и за лекарства или хранителни добавки.

Сега видях,че може да се цитира Simple Smile Извинявам се, че пиша като първия човек Simple Smile
много ти благодаря за информацията! Пила са съм много неща. Хомеопатия, соли,нурофен и други подобни. Има облекчение , но много слабо и е за момента. Както казах само аулина ми действа. Исками се да намеря нещо с което да се чувствам добре за повече време и не само да се тъпча с хапчета през няколко часа. Но неискам да се оплаквам. Вярвам,че рано или късно ще измислят нещо. Все пак има толкова много нови неща за всякакви други неразположения. Ще си почета още малко задължително и тогава ще реша.

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

При мен е много тежко положението. Много ме боли и само лежа. Аз съм тежък случай и вече се чудя какво да пробвам!

колко е тежко положението?
аз 3 пъти съм припадала нейде си - един път във влак, един път на работата, един път вкъщи. неконтактна и в ступор. линейки, болници, чудесии  Crazy

1. упражнения - не се правят като ти дойде, а времето преди това. това означава спорт, активно.
особено помагат коремни преси, пилатес, йога.

2. магнезий - намалява крампите

3. нагряване - аз си слагам като пояс от мерино вълна. ако трябва да съм облечена за работа, то съм си отрязала от дебел чорапогащник горната част, да ми топли корема и бъбреците.
иначе през дена, ако лежа, си слагам на корема ел. възглавница или нещо друго дето топли.

4. почивка - на тялото му трябва почивка. спя до откат.

5. течности - вода или нещо друго, няма значение, важното е да се пие.

6. при мен помага лежането по корем. гинекологът ми каза, че матката ми е извита или нещо подобно и като лежа по корем по-лесно изтичала кръвта. аз хич не обичам да лежа по корем, но наистина болките са по-леки.

след раждането болките ми вече не са нечовешки, но пак ми е лошо и трябва да лежа.
хубавото е, че аз заспивам веднага и като спя не ме боли.
лекарства вече не взимам, за мен това е порочен кръг.

# 7

При мен е много тежко положението. Много ме боли и само лежа. Аз съм тежък случай и вече се чудя какво да пробвам!

колко е тежко положението?
аз 3 пъти съм припадала нейде си - един път във влак, един път на работата, един път вкъщи. неконтактна и в ступор. линейки, болници, чудесии  Crazy

1. упражнения - не се правят като ти дойде, а времето преди това. това означава спорт, активно.
особено помагат коремни преси, пилатес, йога.

2. магнезий - намалява крампите

3. нагряване - аз си слагам като пояс от мерино вълна. ако трябва да съм облечена за работа, то съм си отрязала от дебел чорапогащник горната част, да ми топли корема и бъбреците.
иначе през дена, ако лежа, си слагам на корема ел. възглавница или нещо друго дето топли.

4. почивка - на тялото му трябва почивка. спя до откат.

5. течности - вода или нещо друго, няма значение, важното е да се пие.

6. при мен помага лежането по корем. гинекологът ми каза, че матката ми е извита или нещо подобно и като лежа по корем по-лесно изтичала кръвта. аз хич не обичам да лежа по корем, но наистина болките са по-леки.

след раждането болките ми вече не са нечовешки, но пак ми е лошо и трябва да лежа.
хубавото е, че аз заспивам веднага и като спя не ме боли.
лекарства вече не взимам, за мен това е порочен кръг.

Оххх милата! Искрено ти съчувствам! Аз не съм припадала,но сигурно само защото когато ме боли така никъде не мърдам. Добре че работа ми е обвързана с резултати не присъствие и позволява да си оставам удома в тези дни. Иначе сигурно и аз щях да съм така.

Вчера си поръчах въпросното устройство. Нямам търпение да го изпробвам при следващия ми цикъл и ще кажа веднага дали ми е помогнало!

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз не съм припадала,но сигурно само защото когато ме боли така никъде не мърдам.

единият път си бях в нас пред компютъра, чатех....

дано да ти помогне това устройство.

# 9
Момичета, в крайна сметка няколко месеца по-късно има ли вече акумулирани впечатления работи ли всъщност този уред?

Аз също съм от онези видни аномалични екземпляри с епични болки по време на цикъл. И аз съм пробвала какво ли не - с най-много до 50-75% успех, но ако намеря нещо, което да ми реши и останалата болка, ще се преродя.

# 10
Здравей, becky bloomwood.

Да, устройството работи. Представлява нещо като малка тънка торбичка с магнитчето вътре. Слага се върху корема под бельото и след около час, два настъпва ефекта. При мен ми помага много. От острата болка остава едно супер тъпо усещане, което почти не усещаш. Не мога да го опиша точно, но е много много леко усещане. Забравяш, че си в цикъл. Нищо общо с това преди. Но трябва да се носи постоянно. Едно устройство стига за много време при мен. Моето го купих ноември миналата година и още работи. Пише че стига за 720 часа. Да видим още колко ще издържи. И да спре скоро си заслужава на сто процента парите за мен. Стискам палци и при теб да помогне!  Hug

# 11
Мерси много!  bouquet

Не съм сигурна, че е безвредно, но и ибупрофена е бреден, а без опиати не се търпи, така че ще пробвам един да видя какво ще излезе.

Общи условия

Активация на акаунт