Отговори
# 525
  • Сливен
Внимавай с коризалията. Нали знаеш, че е само за бистри течащи секрети? При предозиране сгъстява много секрета и усложнява положението. Нашата лекарка лекува предимно с хомеопатия, но на коризалията не е фен.

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 08:49 от roxanna

# 526
Благодаря за информацията. Зная, че не е за всеки случай, но когато съобщих симптомите на педиатъра и какво мисляда да дам, не ме разубеди. До сега винаги съм давала Осцилококцинум и не виждах ефект, а този път категорично отказа да го пие. Затова реших да пробвам с Коризалия. Днес изпи наполовина от препоръчаната ни доза, за сега държи фронта и като че ли понамаляват сополите, но ще видим нощес как е. Иначе другото препоръчано от педиатъра е Инфлуцид, ама до колкото знам, той е повече за подпомагане на имунната система. Но Ния отказва и него да смуче/пие.

# 527
  • Сливен
Да, Инфлуцида е за това и е хубаво да се даде нещо за подсилване на имунитета при боледувне, за по-бързо справяне с проблема.
Иначе и аз често използвах коризалия, но откакто при една настинка на Тео така му запуших носа с нея
/сгъсти прекалено бързо секрета/, че после едвам го оправихме, та вече не я ползвам. Като почне да има ефект трябва постепенно да намалиш дозата и накрая да я спреш.
Бързо да се оправя Ния  Hug и ако има други болни - също!
Хубава нова седмица  Hug

# 528
Благодаря за пожеланията! Днес е по-добре. Снощи спа сравнително спокойно, днес има малко секрет от нослето, не е запушена.Дано да не е затишие пред буря:)

# 529
Да се опитам да раздвижа малко темата с два въпроса:
1. Ползвате ли още количка и искат ли да стоят децата в нея?
2. Как научихте детето да ви дава ръка навън?
Вторият въпрос може би го задавам малко "късно", но както знаете Симона проходи едва преди месец и половина, а тук беше ужасно заледено и непроходимо и почти не сме излизали през това време. От скоро я пускам да върви навън, но категорично отказва да ми даде ръка. Щом я хвана се дърпа с всичка сила и пищи докато не я пусна да върви сама. И вкъщи така прави...

Днес за пръв път я сложих на гърне. Тя разбира се няма никаква представа защо седна на него, но поседя 2 минути и стана да го разглежда и да си играе. Иначе като я питам дали е акала (в памперса) казва не или да съответно и си показва дупето  Mr. Green т.е. знае какво значи...
Аз не смятам да бързам де, ще изчакам да се стопли и да я оставям направо без гащи да видим ще постигнем ли успех...

# 530
Дани проходи на 10 месеца, това е вече половин година, така че сме много напред в това. В студените дни излизахме с колата (без количка), отивахме при майка и татко да ги видим и оттам по центъра да повървим 20-30 минути. Обикновено върви сама накъдето реши и аз след нея, понякога я побутвам да я вкарам в посоката, където искам да вървим. Ако си науми нещо трудно мога да я накарам да върви с мен и трябва да я взема, при което почва да мрънка, да се извива и противи. В началото не ми даваше ръка, но в последствие започна да го прави. Но не винаги и аз не държа постоянно да ме държи за ръка. Понякога иска да я нося като вдига ръце, но това е много рядко.
Сигурно месец не бяхме излизали с количката, на мен просто не ми е удобно - цялата тази хамалогия с поставяне на колани, слагане в чувал....много туткава работа. Днес обаче беше хубаво времето и излязохме с количката. кротува си, но като видя детските площадки почна да мрънка да отива да играе. Преди месец имаше един такъв период, в който много мрънкаше като беше в количката, изпъваше се, ревеше...това ставаше навръщане от разходката и като съм с майка, но като сме само двете не ми прави такива номера. Ако й дам нещо да гризе мирува....

Дани нищо не казва като ще ака или се наака, категорично отказва да прави каквото и да е на гърне или седалка за тоалетна. Дори вчера след сън памперса беше абсолютно сух, след 2 часа сън, бях сигурна, че ще й се пишка и 15-тина минути се занимавах с нея - не иска да пишка и това е. Ината работа   ooooh!

# 531
Аз вземам количката според обстоятелствата. Примерно като беше заледено Мила падаше непрекъснато и искаше или в количката или да се прибира. Тогава я слагах там. Ако имам много да пазарувам пак я вземам, защото не мога с 5 торби да гоня Мила или да я нося ако се наложи. Но предимно излизаме без. Днес примерно бяхме предиобед 1 час навън без количка и се справи, не искаше да я нося. Но явно се измори, защото следобедното излизане след 20 минути си поиска в количката.

Ръка тя си дава без проблем, и аз се чудя, а не съм я учила. И не ходи много настрани, предимно върви с мен. Проблемното, което прави е, ако хареса нещо и аз искам да върви тя просто се пльосва на земята и стои от инат докато си иска и го огледа това нещо. Примерно камъче посредата на улица, която пресичаме. И всеки боклук за нея е велико нещо и трябва да бъде огледан и прибран ако може. Но предимно това сядане особено като е на улицата на пешеходната пътека направо ме побърква.

Аз имам друга чуденка. Мила не казва да и не. Ама изобщо. Едно време казваше да (повече от повтаряне, отколкото по смисъл), обаче сега абсурд. Иначе говори доста, има около 30 думи, повечето са на български, някои са немски. Но да и не не казва на никой език. Не знам да се притеснявам ли. И как изобщо да я науча да казва да и не  Thinking Иначе като се изака си казва веднага, че има "аки", но на гърне не съм я слагала още.

# 532
Дани казва главно "не", казвала е и "да", но не мисля че разбира кое кога се използва. От скоро като я питам "ще ядеш ли още", казва "не"

# 533
  • Сливен
Когато времето позволява излизаме с количката, няма проблем да стои в нея, както и да спи, единствено количеството сън е по-малко в нея.
Ходи много, но ръка не дава, и той като Дани се пусна за първи път на 10 месеца, но после още 2-2,5 мес. ме тормозеше да вървя приведена за да го държа, след което изведнъж се пусна и въобще не ме търси когато върви.
В момента е в период на бели - не спира да разхвърля не само шкафове - всичко обръща, качва се по леглата и маха, това с което съм ги покрила, всичко мята нанякъде, луда работа. Да не говорим, че се катери по всичко, вече толкова пъти е падал на главата си, че им изгубих броя.

# 534
В интересна посока вървят разговорите Simple Smile
Тъкмо се чудя дали има смисъл да купуваме количка тип чадър. Нашата е 3 в 1 и е доста обемна, тежка и вече като че ли й е малка. Замислям се за моменти, когато ще ходим примерно до парка, който е на не малко разстояние и има изкачване по стръмен баир, напр. когато трябва да излезна (аз или баба й) за нещо набързо и т.н. и т.н., а и в колата по-малко място ще заема. Та - дали ми е нужна, дали изобщо да даваме пари? Засега стои в количка като излизаме, но имаме мометни, в който й писва и започва да се изпъва.
За държането за ръка, вкъщи ми дава, като й кажа ела да идем да направим/да вземем еди какво си, дава; даже понякога, когато иска нещо идва и ме хваща за ръката. Навън обаче е малко трудна работа, точно, защото иска да пипне всичко, камъчета да си събере и т.н.
За гърнето - не иска да седи. Пробвах да вкарам гърнето в банята и да седи, докато кака й седи също - да гледа й да се учи...е да, ама нищо не свърши и в един момент иска да става и нервничи. Струва ми се, че това ще е най-трудната задача...Като я усетя, че е съвршила работа в гащите я питам наакана ли е. И като каже "ауууу" и сбърчи носа за лоша миризма, значи положението е миризливо наистина Simple Smile))

# 535
И аз се чудех за нова количка, но се отказах засега. Точно защото имам чувството, че много малко ще я ползваме и не си струва.
Не знам как ще я науча да дава ръка, защото категорично отказва и ходи където си иска, неконтролируема е навън  Rolling Eyes
Книгите ми най - после дойдоха, сега остана да намеря време да ги чета  Crazy

# 536
Ния си седи кротичко в количката, от време на време се навежда да оглежда какво се случва зад гърба й, но не нервничи, даже не й слагам колани. Когато излизаме с баща й, понякога иска да ходи, но когато съм сама знае, че не може. Когато ходи, винаги се държи за някого, а пък ако сме двама  се радва много, че я държат и  двамата.
За гърнето - ползва го само в банята преди къпане, през другото време плаче от него, защото е студено (късно открих причината). Пишка в леген, в мивката, даже я пробвах и на нашата тоалетна, много се радва, че е голяма. Знае, че ако ака извън памперса, ще получи подарък, но никога не съм я насилвала. Пробвам я, ако иска да пишка добре, ако не -слагам новия памперс и забравяме, но винаги, когато пишка на място, различно от памперса получава похвала и подарък. За сега не мисля да я насилвам да й махам памперса. Само забелязвам, че от време на време казва, че има пиш.
За "Да" и "Не" - ползва ги по предназначение, знае кое какво значи и ако се обърка, се поправя. Казва и мерси/благодаря, когато й дадат нещо. Общо взето, много говори, спокойно можеш да я разбереш какво иска. Интересното е, че предпочита да рисува, пише или по-скоро аз да й рисувам, а тя да украсява, даже пишем първите букви от имената на всеки от семейството, а после ги назовава коя на кого е. Броим заедно до 3. Не си мислете, че я тормозя да чете и пише от малка, просто това й е интересното. Упорито отказва играта с кубчета, бебешки конструктори и всички такива игри за развитие на моториката.  Вчера например, докато пазарувахме в Билата, се размрънка по книгите от поредицата на Дисни.  ooooh! Децата плачат за бонбони, играчки и т.н., а тя за книги, не че  е лошо, ама е на 1г. newsm12

# 537
И нашата кoличка е 3в1 и сякаш ми идва тежичка с дете 12-13кг ама само за бутане става Simple Smile Обаче на крачетата има една рамка, която вече й се опира в глезените ако легне, защото изпълва цялата количка. Ако пусна това за крачетата надолу да висят не й убива, но не знам дали така би й било удобно да спи с пуснати крака...Тя не мрънка и не личи да й е неудобно, но аз го забелязах. Иначе излизаме с количката, защото по някое време спи. Но имаме и триколка, с която смятам да я разкарвам като се стопли. Та, според мен ако трябва да избирам между лека лятна количка и триколка, бих избрала второто.

# 538
  • Сливен
Влизам да поправя последното, което написах за продължителността на съня на Тео в количката - в събота излязохме и спа 3 часа в нея  Shocked
Според мен не си заслужава тепърва да се купува лятна количка, ако ставаше въпрос за миналото лято - да, но сега само за едно лято не мисля, че ще оправдае разхода.

# 539
  • Варна
Вече има модели триколки с падащ гръб. Не са много удобни за сън,но биха спасили положението. Ние пак не спим. Днес си направихме дълга разходка в количката. Спеше му се и не му се вървеше,закупих я миналата година за да имам винаги под ръка една в багажника. Почти нова за 50 лв(хаук торро) много ми е лека и удобна. Сега като се разхождаме се държи за нея и като се умори се качва. При мен е удобство понеже не събирам триколката в колата когато има и други хора,а обичам дългите разходки и ще си я ползвам лятото.

Общи условия

Активация на акаунт