Моята кукла вече има 12 зъба. Избиха и кътниците, но беше голям ад. От сега психически се подготвям, че с кучешките е още по-зле...ще видим.
По въпроса с възпитанието...Това, което мога да споделя е, че по принцип съм много нетърпелива, нервна и избухвам лесно. Преди (когато малката беше на около 10 м.) имахме голяма драма с храненето. Мъка, ядеше мнооого трудно. Сега е добре положението - разбирайте храни се нормално, но се налага да се занимаваме с разни предмети и да се залъгваме, поне яде. Разни дребни залчета от общата храна приема без проблем, но като цяло този проблем отдавна отмина. Защо го споменавам - по онова време изпадах в състояния на тотално отчаяние, викала съм, плакала съм, беше време на тотално избиване на емоциите.
Сега обаче е друго, много отдавна, просто нещо в мен се пречупи и станах много търпелива и приемам всичко (е почти всичко) спокойно, без да избиват крайни емоции, без да викам, без да се карам - просто като направи беля, поглеждам я, казвам, че не се прави така и толкова. Прагът ми на търпимост и поносимост рязко се вдигна.
И това не знам дали е правилно. Размишлявам си, че дори и да викна, да се скарам, да я "шляпна" (опитвала съм 1-2 пъти, тя се смее), няма да има смисъл. Най-много да се изнерви и озлоби в дългосрочен план.
Не знам дали постъпвам правилно!?!?! Сигурно има златна среда, но как я оцеля....