Боледуване на децата ни - тема 44

• 55 311
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Деси, и да има бактерия в нослето, то кръвните ви са добре, левкоцитите са в норма. Най-много да ви изпишат АБ капки за нос. На този етап няма нужда от орален АБ според мен.

Тези астматични пристъпи какви са-от вирус провокирани, или от алергия newsm78
Какво точно представлява астматичен пристъп, не ми е ясно - нещо с белия дроб ли е свързано? Имате ли доказана астма?

# 256
Преди няколко месеца ходихме на алерголог, заради продължителни кашлици и хреми(от спешното веднъж ни казаха, че детето е алергично към нещо и трябва да проверим).Правихме кръвни изследвания за алергии на 55 алергена, от които излезнаха 2 вида домашни акари. Пусна ни и IgE i едно друго изследване за астма и излезнаха в пъти над нормата. Постави диагноза бронхиална астма, породена от битови алергени. Но той прави пристъпни (продължителни) кашлици и от някои миризми, както и от студения въздух навън. Засега го лекуваме само с кзизал и инхалации с физ.р-р при нужда, но започвам да си мисля, че не е достатъчно.Записах и час за пулмолог.

# 257
  • София
Преди няколко месеца ходихме на алерголог, заради продължителни кашлици и хреми(от спешното веднъж ни казаха, че детето е алергично към нещо и трябва да проверим).Правихме кръвни изследвания за алергии на 55 алергена, от които излезнаха 2 вида домашни акари. Пусна ни и IgE i едно друго изследване за астма и излезнаха в пъти над нормата. Постави диагноза бронхиална астма, породена от битови алергени. Но той прави пристъпни (продължителни) кашлици и от някои миризми, както и от студения въздух навън. Засега го лекуваме само с кзизал и инхалации с физ.р-р при нужда, но започвам да си мисля, че не е достатъчно.Записах и час за пулмолог.

Къде правихте тези изследвания?

# 258
Аз мисля да заведа деттето някъде на почивка на планина пролетта, ясно е, че не е казано, че ще се повтори и че доста деца минават през същото, но не е лошо, на планина и после на море. Хем и имунитета се стимулира. Чувала съм, че е хубаво такова редуване и при деца с борнхиална астма .Докторите казват, че има голям рикс да се повтори при нас, защото и аз и съпругът ми сме с установени алергии. Казват, че такива деца са предразположени към такива епизоди и случки. Ноо това ще го мисля по-нататък само да се закрепи веднъж.
Вече почвам да си мисля, че щеше да ми е по-спокойно в болница. Аз никога не сум боледувала от такъв вид заболявания на белия дроб, дори мисля, че и бронхит не съм имала никога, та се чувствам малко като в непозната територия. Детето не кашля вече толкова много, но само се търкаля по леглата, сърди се и се муси за всичко и има някакви тъмни кръгове под очите, които много ме притесняват.
Абе това с  боледуванията било много гадно, така се надявах да се разминаваме с хремичка и гърло примерно.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 11:23 от JasminaD

# 259
Изследванията ги правихме в Токуда и бяхме при проф.Христов на консултация.

# 260
  • София
Аз мисля да заведа деттето някъде на почивка на планина пролетта, ясно е, че не е казано, че ще се повтори и че доста деца минават през същото, но не е лошо, на планина и после на море. Хем и имунитета се стимулира. Чувала съм, че е хубаво такова редуване и при деца с борнхиална астма .Докторите казват, че има голям рикс да се повтори при нас, защото и аз и съпругът ми сме с установени алергии. Казват, че такива деца са предразположени към такива епизоди и случки. Ноо това ще го мисля по-нататък само да се закрепи веднъж.
Вече почвам да си мисля, че щеше да ми е по-спокойно в болница. Аз никога не сум боледувала от такъв вид заболявания на белия дроб, дори мисля, че и бронхит не съм имала никога, та се чувствам малко като в непозната територия. Детето не кашля вече толкова много, но само се търкаля по леглата, сърди се и се муси за всичко и има някакви тъмни кръгове под очите, които много ме притесняват.
Абе това с  боледуванията било много гадно, така се надявах да се разминаваме с хремичка и гърло примерно.

Кръговете са от болестта. Моето на 1.5 г. започна да боледува и на 1.7 г. и поставиха диагнозата Бронхиална астма с алергичен компонент. Много се стреснах и бях като в небрано лозе. Аз съм със сенна хрема, но никой не ми е казвал, че детето може да стигне до астма. До лятото бяхме на "лечение" с Ефира и при нужда инхалации с пулмикорт.
Първата година на ясла се счупи от болести. Първата година ноември правихме снимка на белия дроб, втората година септември и сега ето пак миналата седмица....всяка болест при нея протича почти безсимптомнно - без Т., а само с кашлица и ако не се следи става страшно. Но ето сега уж я следихме, но пак ни направи бронхит и подозирам, че пак ще трябва да си започнем Ефирата.
Ние сме я водили и на планина и на море и въпреки това пак си боледува, но уж по леко. Но за мен самите вируси вече са мутирали и организма на децата не може да се пребори.

# 261
Алекс, а каква е разликата с и без Ефира? По-малко пристъпи ли прави? Има ли разлика в кашлицата и боледуванията?

# 262
  • София
Алекс, а каква е разликата с и без Ефира? По-малко пристъпи ли прави? Има ли разлика в кашлицата и боледуванията?

Ами по принцип ефирата е за лекуване на астмата да да притъпи пристъпите и да не ги прави толкова често и толкова силни. При нея ефект се видя може би след месец прием. До колкото бях чела тези лекарства (монтелукаст) действат с натрупване.

P.S.левкотриенов рецепторен антагонист, който блокира веществата, наречени левкотриени. Левкотриените причиняват стесняване и отичане на стените на въздухоносните пътища в белите дробове и също така причиняват алергични симптоми. С блокиране на левкотриените, подобряват симптомите на астмата, подпомагат нейното контролиране и подобряват сезонните алергични симптоми (още известни като сенна хрема или сезонен алергичен ринит).

# 263
Не нямаме доказани алергии, но го диспансеризираха с диагноза бронхиална астма заради честите белодробни инфекции със бронхиални спазми. При него всичко е от вируси.. и бронхитите и ларингитите.. ето сега си почна като класически вирус температура , червено гърло и и кашлица и после  кашлицата стана ларингитнаа, след това влажна с храчки. След като сутринтаа се чуваха  пак храчки от тогава до сега почти не..  може би вечее смачкахме главата на вируса... ама как не 2 седмици с сиропи, антибиотик и инхалции  Laughing

Туй че в първа група или там втора в детската градина разреждат при нас не важеше..много си боледува чак до трета група. Сега е първи клас и за месец и половина втори път отсъства от училище, а сега цели две седмиции.

Ясмина и ние ходим и на море и на планина , ама пак  си боледува...на Трявна вече 3 пъти ходихме.. а на морето като идем редовно си фаща някой вирус.. Няма оправия до като сам не си изгради имунитета, надявам се да е скоро вечее.. , че вече е голмичак.

# 264
  • Пловдив/София
Според вас притеснителна ли е ниската температура при 2 годишно- между 37 и 37.5?

Кара лек вирус,предимно с хрема, но от 3 дена при всяко мерене е  над 37, първият ден стигна до37.6, днес и вчера- 37.1, 37.2. Давам само цинабсин и вит.ц.

Досега или е имал висока Т, или никаква,а може и да не съм я хващала- с по-модерен термометър сме вече.

Дали значи възпаление, или може нормалната му Т да е таква? Ако затихнат сополите,а продължи около 37, ок ли е за ясла?

# 265
А какви антихистамини давате и колко време? Всеки лекар ми казва различно: според алерголога- може неограничено и няма да му навредят, според педиатъра- може месец само без прекъсване, според пулмолога- ксизал за не повече от 3 месеца. Давах дълго Кларитин, но септември след пристъп в яслата личната го смени с ксизал,т.е по4ти 2 месеца без прекъсване го давам. Странното е, че  моето дете, когато и да го спра почти винаги прави пристъпи и след прием на ксизал се успокоява, а може и да е съвпадение, незнам....

# 266
  • София
А какви антихистамини давате и колко време? Всеки лекар ми казва различно: според алерголога- може неограничено и няма да му навредят, според педиатъра- може месец само без прекъсване, според пулмолога- ксизал за не повече от 3 месеца. Давах дълго Кларитин, но септември след пристъп в яслата личната го смени с ксизал,т.е по4ти 2 месеца без прекъсване го давам. Странното е, че  моето дете, когато и да го спра почти винаги прави пристъпи и след прием на ксизал се успокоява, а може и да е съвпадение, незнам....

Давала съм доста дълго противоалергично, но ефект от него не видях. Първо започнахме с фенистил, сменихме с Ксизал, после Ериус, Зиртек. Пили сме ги по над 3 - 6 месеца, но нищо. Според мен е излишно натоварване на организма на детето.

# 267
  • Северозапада
И дъщеря ми е с диагноза астма с алергичен компонент. Поставиха я заради няколко бронхита и пневмонии с бронхиални спазми, които налагаха лечение с урбазон, вентолин и АБ в болница, в рамките на 6 месеца. Това беше преди 2 години първата година в яслата. Профилактиката и беше инхалации с Пулмикорт и Сингулер сашета (също съдържа монтелукаст). Втората година в яслата минахме без такива сериозни заболявания. Сега решихме да пробваме без терапията, но още при първия вирус направи бронхит и спазъм и започнах пак Сингулера. И аз доста се дърпах от това да е на такава продължителна терапия, но доколкото се информирах, травмите за дробовете при всяка пневмония и спазъм са по-голямото зло. При нас не е известна фамилна обремененост. И в двата рода нямаме алергии.
За боледуването в ясли и градини. Мисля че, първа градинска група пак боледуват, защото сменят учителки и пак има някакъв стрес. Ние сменихме и градината и ми се струва, че тази зима ще боледува повече от миналата.

# 268
  • shumen
Тете,разбира се,че ще пиша после.
Деси,според мен само с АБ капки ще се оправите.Нужда от орален АБ няма да имате.
Аз също давах Ериус 3-4 месеца,сега последно Десибел един месец,защото според педи кашлицата ни все беше алергична,но без ефект.
Ясмина,аз затова се съгласих да влезем в болница след 2 пристъп,защото досега не ми е боледувал така,а и при нас проблема е,че лекарства пие много трудно.Дори в болницата се наложи да го държа и една от сестрите да му ги дава на сила със спринцовката от Нурофена,защото мен не ме слушаше.
Мраве,Дени в яслата ми боледува много,в първа група почти не,но сега във 2 се започна още от октомври.Не знам,но цяла зима,ако е така как ще я караме не ми е ясно.

# 269
Според вас притеснителна ли е ниската температура при 2 годишно- между 37 и 37.5?

Кара лек вирус,предимно с хрема, но от 3 дена при всяко мерене е  над 37, първият ден стигна до37.6, днес и вчера- 37.1, 37.2. Давам само цинабсин и вит.ц.

Досега или е имал висока Т, или никаква,а може и да не съм я хващала- с по-модерен термометър сме вече.

Дали значи възпаление, или може нормалната му Т да е таква? Ако затихнат сополите,а продължи около 37, ок ли е за ясла?

Според мен е болно детенцето. Най-вероятно вирус. Ако три дена ти поддържа Т /за мен това е Т/, е добре утре да го заведеш на лекар да преслуша гърдите и да види гърлото...може и кръвни.
С такава ниска Т сме карали тридневни хилави вируси им викам аз - със сополи и Т до 38-38-5. Поддържал ми е тогава Т само два-три дена, после не е вдигал. Лекували сме с АБ капки за нос.

Но съветът ми е утре да го прегледа лекар Peace

Общи условия

Активация на акаунт