Боледуване на децата ни - тема 44

• 55 306
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Фер,все едно описваш при нас като е болен.Сега като се разболя последния път аз спях с него,но накрая от недоспиване през нощта едната сутрин се успах за 1 смяна.Добре,че беше колежката да ми звънне в 5.10 сутринта да ме пита защо ме няма,че иначе не знам кога щях да се събудя.
Гери,за мен няма как с бой да го накарам да пие лекарства,защото реве с пълно гърло и повръща чак.
Тете,и аз пробвах да замаскирам АБ сега последния път като се разболя в сока,но се усети и не искаше да го пие пак.
Силве,стискам палци и аз.
Нимания,не се спира започнат АБ преди края на курса.
Ина,аз сега зимата не бих направила ваксина на детето.

# 361
  • София
Някой писа по-горе за имунизациите и ходенето на ясла в тези дни - според мен не е добър вариант за детето. Дори лелките в яслата са ме предупреждавали, че е опасно Confused .

Ясмина, според мен вие чувате остатъчни хрипове. Просто сега протича едно прочистване и затова се чува. Лигавицата просто не е възстановена напълно. Важното е, че не кашля и общото състояние е добро.

Фер, не се обвинявай. Опитайте да поспите, а утре дано док ви даде по-лека диагноза.

# 362
  • София
Jasmina, Ashia е права, Ако го накараш малко да потича и да се задъха, ще се разкашля и ще изкара секрета и ще се прочисти. Аз така правех. Или му даваш да си гони един балон, ако е много студено на вън.
Fervor, разбирам те напълно. Безброй пъти съм спала до кревата на голямата. Като чуя суха кашлица ми иде да избягам.
Ади -3г кашля така едим месец. В началото си мислех че е пристъп, правих вентолин, после плумикорт, след това остана на физ.р-р и водих на хомеопат. Тъкмо се пооправи и каката донесе друг вирус и кашлицата се поднови. Водих я на Говедарци и на Витоша. Там не кашляше и как влезе през вратата се започва на ново, като пристъп. Получи кръгове под очите и се влоши и ни дадоха АБ. Започнах да я водя почти всеки ден на Витоша и постепенно спря да кашля.
Но след седмица се разболя на ново от херп ангина. Днес е значително по добре, дори пее и играе, но пък започна да кашля.
Danaeka, не си ме разбрала. Ади си изпи сока от цвеклото доброволно. И като стигнах до хола го повърна. Искам да кажа, че повръщат на пук. Усещат малко неприятен вкус и го повръщат. Аз я натупах, защото го повърна върху шалтето на каката и трябваше по никое време да пера петна и да пускам  пералня. Иначе, повръщат, аз давам отново. Не спирам да давам. Това го усвоих още при първото ни влизане в болница. Но всеки си знае детето.

# 363
  • shumen
Фер,дано изкарате леко нощта.
Гери,и аз пробвам да давам на сила,ако не иска с добро,но никога с бой.Аз обаче,ако дам,а и съм давала по няколко пъти след като повърне,се случва същото както 1 път.В болницата,за да му даде сестрата сиропа се наложи аз да го държа,а тя буквално да му го налива в устата със спринцовката от Нурофена.

# 364
  • София
danaeka това е начина. Но като го направиш няколко пъти на ден и не се отказваш, се предават. Малката се криеше под леглото, в гърдероба. Случвало ми се е, да се чудя кой да викна да я държи през деня, за да и дам лекарството. Просто това поведение при тях е от лигня, а не защото е толкова гадно. Аз съм много уприта и безкомпромисна. Няма вариант да отстъпя. Какта ми е повръщала по половин шише АБ. Но като видя. че не се отказвам го изпи.
Като се сетя как съм спала на стол по 10 дни в болница или как съм държала каката да и пробиват тъпанчевата мембрана без упойка, за да и изтече гнойта от ухото и лекаря ми казва, че тъканта на ухото е като сварено месо, всичко ще им дам, за да не ми се случи отново!

# 365
Благодаря момичета ! От де този стомах сега изобщо не съм и мислила че може на там го избие...Снощи по едно време пак така стомаха, но в по лек вариант от следобед. Тази нощ към 5 часа пак, по - лек вариант.Но тази сутрин пак беше по силно изразено, то тежест, парене, пак тия оригвания до гадене... и понеже му е тежко и като  му е тежко и лошо на човек гледа да полегне, а то кат легне  ептен, та  вече не знаеше да легне ли да стане лии.. взе да охка вечее милия... чудех да го водя ли на училище.. но  малко му попремина въпреки че по целия път до училище все още тия кислинни оригвания. Гадна работа било товаа...

И поне една добра новина, вчера към 17 успях да взема фекална проба и я занесох и ми казах след 40 мин да я взема... не знаех че толкова бързоо ставало. И Слава на Бога няма хеликобактер пилоли.  Отърва се от два антибиотика наведнъж.... щеше да е много лошо.. предвид това че пи антибиотик  до преди няколко дни и толкова скоро ако се беше наложило да пие пак, че и 2.. хептен да се срине имунитета .

Остава сега да подействат тия лекарства най сетне, да не се мъчи детето.. То едното, което давам  сутрин давам Пробитор, което е инхибитор на стомашната протонна помпа - т.е подтиска прозиводството на солна киселина от стомаха.Чудя се дали нему е малака дозата, понеже деля капсулата 20 мг на двее, т.е на него изписа 10 мг, но 10 мг било за под 20 кг, а той е около 18.5кг и се чудя дали пък не му е малка дозата, защото е близо до 20 все пак.

# 366
  • Северозапада
Е, няма ли опасност от предозиране, ако се даде втори път лекарство, след като първата дода е била повърната?
Лайт, чудесни новини. Дано му повлияят бързо другите лекарства и да се подобри!

# 367
  • София
Ее, Лайт, браво на юнака  Hug

Гери, за да ти дам малко кураж - при нас херп ангината мина за 3 дни с малко Т и никой не се оплака от болки. И аз после карах херпангина. Смуках стрептофор форте за болките. Важно е после също да се пазите Simple Smile.

Аз да се оплача - снощи се прибрах в полунощ от командировка, големият беше с Т. Оставихме го вкъщи с баща му, който днес ще е home office, обаче от детската градина са изнудили ММ днес да се ангажира да го заведе на лекар, за да знаели в градината какъв е вирусът. Хммм. Той има само температура. Много се ядосах, момичета - говорих и с ММ, говорих с директорката на градината. Ние не водим детето на лекар за всяка температура и не сме длъжни. Само това липсва сега в студа и както е отпаднал - да се помъкнем при болните. Направо не мога да разбера защо ММ поема такива ангажименти Sad. Нямам сили вече.

# 368
Аш, супер глупаво искане от страна на директорката, а мъж ти явно е съвестен и изпълнителен и се е съгласил. В частна ли бяхте? То и да се разбере какъв е вируса - кел файда, все пак не е като да е скарлатина или шарка и да има нужда от карантина  newsm78 Оздравявайте бързо  Hug

# 369
Аш, аз също не водя за всяка температура. Що за глупости. Направо бих изчакала днес и ако е добре, утре бих звъннала да кажа, че съм водила детето и е обикновен вирус.
Онзи ден ходих при нашата лична за извинителна бележка. Чаках час и нещо, беше пълно с болни деца.

Силве, големи стиснати палци и от мен.

Съчувствам ви за трудното даване на л-ва. Моята е вече голяма, но и като малка пиеше всякакви гадости сравнително без проблем.
Откакто е на училище, установих, че най-кофти месеците са от декември до края на февруари.

Бързо да оздравяват всички болнички.

# 370
  • На брега на реката
Това е ваше решение, не си длъжна да се съобразяваш с директор или персонал. Вирус е и толкова. Скоро ще започнат и амбулаторните листи да искат, може пък да е конфиденциална информация. Прекаляват вече.
Много кашляха нощес и двете. Изнервям се на тая суха кашлица при голямата, как може от нищо да не се успокоява. Иначе гълта храчки и разни задни секрети, от къде извират беее! Малката обаче кашля само като легне, от както е станала, да се е закашляла 2-3 пъти, ту влажно, ту сухо. Дано стопирам всичко, че да ги наритвам да градина и училище в понеделник.
В 10 започва работа лл, още малко и потегляме.

# 371
  • София
 Рали, в частна са и според мен в градината леееко се престарават. Нищо де, аз им обясних по телефона и вследствие на това сега ме боли гърлото още повече (кх, кх)  Wink. А на ММ не зная какво повече да му кажа. Може да го пратя на трейнинг  Mr. Green

Фер, стискам палци да не е нещо сериозно  Praynig

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 09:44 от Ashia

# 372
  • Бургас
То едното, което давам  сутрин давам Пробитор, което е инхибитор на стомашната протонна помпа - т.е подтиска прозиводството на солна киселина от стомаха.Чудя се дали нему е малака дозата, понеже деля капсулата 20 мг на двее, т.е на него изписа 10 мг, но 10 мг било за под 20 кг, а той е около 18.5кг и се чудя дали пък не му е малка дозата, защото е близо до 20 все пак.
За хеликобактер пилори кръвно изследване /от вената/ ли пускахте или фекална проба /едното е изследване на антитела в кръвта, другото - изследване на антиген във фецес/? Аз преди години лекувах хеликобактер пилори, наложи да пия 2 пъти по 2 АБ, но поне си реших трайно проблема с гастрита и болките в стомаха. Винаги обаче са ми пускали само изсл. на кръв, а другото се препоръчва повече за доказване на инфекция в момента, както и за проследяване на резултати от лечението.
Колкото до инхибитора на протонната помпа, дъщеря ми е 20кг, тя пи около 6 месеца лекарства и пак беше на 10мг, но при  нея изписаха Нексиум /езомепразол / и в началото пиеше 2 пъти по 10мг, постепенно го намалих само на 10мг. Приемът е на гладно, не знам при твоето дете как са изписани. Повлия се чак около 2-3-ти месец от лечението, но пък после се оправиха постепенно нещата. Не става бързо, това ми беше мисълта. Тя пи и Рефлуксейд /той също много ѝ помогна/, той се пие след храна. А в най-тежкия период включиха и Мотилиум.

Fervor ,
Скрит текст:
за съжаление познавам само 1-2 мъже, които не хъркат като съблезъби тигри каквото и да се случва... ужасно е, разбирам те  Hug Знам какво е да спиш по 1-3 часа и да ти се реве от липса на сън, умора и притеснения...

# 373
  • София
Последните 2 - 3 пъти, в които е имала температура не съм я водила при педиатъра. Само се консултирам по телефона. Водя я само ако температурата се задържи над 3 дни. Преди това обаче я водех веднага щом вдигне  Mr. Green
Нали така или иначе като се връщате в градината ще носите бележка, че детето не е болно и може да посещава? Какъв е тоя зор да тичате сега, че да ги уведомявате какъв е вируса, че не знам си какво?

# 374
момичета, благодаря за стиснатите палчета!  Hug
Фер, не си само ти, и моят си хърка безпроблемно като сме били болни. аз седя до детето, не смея да мигна, мушкам термометър през час-два, детето се мъчи, а той спи. така съм му се дразнила в такива моменти.  Rage
Аш, много добър твоят мъж, затова така са го наредили от градината.

Общи условия

Активация на акаунт