Здравейте мили мами искам да се обърна с голяма молба към вас . Имам момченце на 9 месеца с което от четири месеца и половина  се борим с рефлукс на левия бъбрек .Живеем във  Австрия и колкото и странно да прозвучи на някои нещо с лекарите не ни върви е сигурна съм че не е като в БГ. ама и тука има минуси .Та моята голяма молба е майки които са посещавали професор Марбергер да споделят опит .Поеже професора е пенсиониран и няма шанс да го открием интересува ме тези които са го посещавали и са правили изследванията тук в австрия тоест сцинтиграфии да ми кажат като стойности дали е допустимо да чакаме без операция понеже на нас от болницата в която следим детето и сме лежали с три уроинфекции ни казаха че трябва да се оперираме тоест безкръвна операция инжекция която ще разшири канала за да не се връща урината към бъбрека . Но на мен не ми се ще да му правя това нещо понеже доста истрада за кратък период .И тази пълна упойка  Cry.Доста изчетох във форума за майки които са го посещавали и видях че наистина е спасил доста деца от операции. Но неможах да срещна точно стойности на функцията на бъбреците при които той да каже че може да се чака. За съжеление нямам доверие на болницата в която ни следят доста небивалици видяхме а и немога да кажа че като сме в австрия сички лекари са много добри.....но за Марбергер съм убедена .Сега най сетне ще спомена левия бъбрек работи на 37 процента а десния на 63.Моля някой ако го е посещавал и помни кои са допустимитр стойности при които може детенцето да не се оперира да го спомене наистина е важно благодаря ви.