Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко болнични дни мога да използвам за себе си и за детето си?
Кога се счита за година при използване на болнични?
Как мога да разбера защо не съм получил плащане за болничния си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко болнични дни мога да използвам за себе си и за детето си?
Имате право на общо 60 календарни дни в рамките на една календарна година, като само 40 от тях се изплащат от НОИ. Тези дни включват както платените от НОИ, така и тези, които работодателят плаща. За дете имате право на 60 календарни дни годишно, като 40 се издават еднолично и за вас, и за детето ви, а останалите 20 се издават от ТЕЛК.
-
Кога се счита за година при използване на болнични?
-
Как мога да разбера защо не съм получил плащане за болничния си?
-
Какво да правя, ако болничният ми не е регистриран в системата на НОИ?
-
Какво да направя, ако не съм получил болничния си от ноември?
след 7 години чакане, дойде и моят ред. За съжаление е съпроводен от следният проблем... С рискова бременност съм и поради естеството ми на работа от първият ден на женската консултация съм в болнични ( от 20.10.2021) в средата на ноември получих писмо, че рзи разследват болничен лист. Успях веднъж да се свържа с тях и като отговор получих, че причината може да е в нещо сгрешено по листа, но не можели да ми кажат с точност и ми затвориха тел. До днешна дата парички не съм получавала, всеки следващ болничен се спира, докато не излезе ясен статут на въпросният обжалван. Ходих къде ли не... Звънях на всички телефони от нои, рзи, телкове и подобни отговор нулев. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо, как да разбера какви са им сроковете и колко още трябва да чакам...