ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 315
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ирен, последно ядат към 18 ч и чак на сутринта към 7 ч. им е следващото хранене. Младежът днес ме изненада, като се събуди в 05,45 ч, но не знам дали е било от глад или венците го мъчат - все пак, добре си хапна. Момата компенсира, като си поиска манджа чак към 8 сутринта.  Crazy От както ги захранвам са станали, като мечки стръвници. Все по-голямо количество си търсят, особено младежът - той чак примлясква, сумти и смуче шумно. Да не говорим, че сам иска да си държи бутилката.  Shocked А момата, докато хапва пюре става особено приказлива, сякаш коментира манджата на мама.  Laughing Всяко дете е индивидуално. Сигурно е много трудно да не се даде храна на бебе, което се събужда гладно. Чувала съм, че ги залъгват с вода. На твое място бих опитала да намаля количеството на нощното хранене, докато съвсем изчезне. Предполагам, че се унасят, докато ядат - улучи момента и дръпни шишето по-рано.

# 286
Аз му давам да яде когато и колкото иска. Има нощи, в които се буди през 4 часа и изяжда по 200 АМ, има и такива, които след като е вечерял в 20:00 ч се буди чак в 7:00 сутринта.

# 287
  • Стара Загора
В началото заради рев от колики съм си мислела,че нямам достатъчно кърма и от началото на втория месец започнахме да даваме вечер по малко ам след като го накърмя.Постепено той си свикна и си го чака.В началото правехме по 60,после 90 и сега по 120 мл като всеки път яде различно количество.Кърмя го към 19ч ,после ам.Заспива между 19.30-20ч и спи до към 7-7.30ч .В началото се будеше често през нощта-първо в 1,после към 3 и постепенно стигна до сутринта.Нищо не сме правили.До колкото знам бебчето само ще се откаже от нощното хранене.На мене най големия ми проблем с нощното хранене беше не в това,че съм се събудила да го кърмя ами в това,че той после не искаше да спи.

# 288
  • Русе
Ох тия лекари с тяхното много ядат децата! Те да укротяват гладно бебе! Каката й спрях нощното ядене след девктия месец, когато вече ядеше някаква каша тип лека нощ за вечеря и после пиеше мляко и преди сън. Тогава прецених, че може да изкара цяла нощ без ядене. Сега беба суче и през час ако иска.

# 289
При нас последното хранене е към 20:30-21ч (180-190мл) и после към 6-7 сутринта.
ОПределено след 4-5 месечна възраст според дебелите книги, бебчовците трябва да могат спокойно да издържат поне 8 часа без храна, в най-добрия случай 10ч, ама хайде да речем това след 6-7-ми месец Simple Smile

А който е започнал със захранването да е забелязал повече газове?
Ние вече 5-ти ден ще сме с картофено пюре, всичко е супер, яде си го, изхожда се нормално по 1-2 пъти на ден (притеснявах се да не се запече от картофа), но забелязвам че започва по звучно да пръцка и по-често... и сякаш ноощем се случва да се събуди и прореве от газове... Знам за всички упражнения с колело и притискане на коленете към гърдите за да му помогна да освободи газовете, но не работят всеки път...
Честно, чудя се дали да не започна да му давам пак Еспумизан, въпреки че от 2 месеца не му давам подобни медикаменти.....

# 290
Моята дъщеря отказа нощното хранене на месец и половина и около 4-тия месец отново го върна. На тази статия попаднах тогава: Wakeful 4 Month Olds.
Сега има нощи, в които спи до 10 до 7 сутринта, а има и такива като днес, в които се буди през 3 часа да яде. Тормозят я венците, мозъкът й се развива бързо и всичко й привлича вниманието, затова през деня не може да се наяде стабилно на гърда. Нощем, докато е тихо и тъмно, си наваксва с яденето. В никой случай няма да се опитвам да й махам нощното хранене в момента, защото няма как да поема достатъчно количество храна през деня, а и не ми пречи толкова.

ирен22, родителите ми са А+ и двамата, аз съм 0+.

# 291
Трети ден захранван и не иска да яде. Мисля, че не му хареса срещата с лъжицата. Ако успея да му сложа пюре в устата той го избутва с езиче навън и не го гълта.
Два дни му давах тиква, днес я смених с пъщарнак, щото се надявах, че ще му хареса.
Ама пак не.
Къде греша според вас и какво трябва да направя, за да преминем към захранването.

Когато се храним с баща му, малкият ни гледа с интерес, татко му показва и казва "ам" преди да си сложи в устата. Мисля, че сме му показали достатъчно за храненето, а и той преглъща с нас, но само на нашата вечеря.  Confused

# 292
Мохини, може да опиташ да смесиш пюрето с кърма/АМ (каквато е основната храна на бебо).
Давала ли си досега с лъжичка - капки, вода? Може наистина да не е свикнал с нея или да не му е удобна формата/материала. Отслабването на инстинкта за избутване с езиче беше един от признаците за готовност за захранване.

# 293
Да, Stitch, пробвах и с и без АМ.
Никога не съм му давала с лъжица каквото и да е.
Последният месец сучеше видимо по-слабо, но сега си давам сметка, че може да е от никненето на зъбките.
Ще пробвам още няколко дни и накрая ще мина на захранване водено от бебето. Да хрупа ябълки, като неще пюре.  Mr. Green

# 294

Е, дай му малко време на детето.  Laughing
Моята пак така в началото буташе с език, просто защото досега никога не беше виждала лъжица. След няколко дни се научи как се ползва това чудо и сега само като види лъжица и отваря широко устата.

# 295
Браво на Маги! Колко дни се мръщеше на лъжицата?
Ами ще изчакам седмица-две и ще видя какво ще стане.

# 296
Ами не съм засичала колко точно дни, но да кажем седмица. Просто за тях е нещо изключително ново. Преди беше лесно - директно в гърлото.  hahaha
Също така - обича пюрето да е по-топличко. Студено (в смисъл стайна температура) - няма шанс да хапне.
И по-течно. Ако видя, че се мръщи и плюе - добавям АМ.

А и още нещо да добавя - правя домашна тиква. Един път ѝ купих на Хип, ами не я докосна. Пробвах я аз - бляк, нищо общо с домашната.  Sick

# 297
Мохини, можеш да поизчакаш малко със захранването, щом не му харесва, особено ако няма 6 месеца.

# 298
  • Русе
И аз щях да чакам шест месеца, ама ни гледа с интерес и нали е проблемна с изхождането викам ще дам тиква. Да ама не! Вчера все пак хапна, но днес стиска уста и ме гледа лошо. И с потрес какво и давам. Иначе и тя не признава лъжици, шишета и т.н Че и тиквата не ми е домашна, ще опитам пак по натам и май и тя ще се захранва водена от себе си, така де - бебето  Grinning И без това има зъби, да група тиква така.

# 299
KittyCatty, днес навършва 6 м, но коригирана възраст е 4,5 м.
Той и на млякото се мръщи, дъвче биберона и се прави, че яде. Не всеки път, ама май взе да взима яденето на майтап.

Общи условия

Активация на акаунт