ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
...Също и ми отказаха направление за пртопед с обяснението , че всички били частни във Варна?! И се чакало по 2 месеца за час. Така ли е?  newsm78

[/quote]
Да вярно е ако искаш най-добрия специалист. Ние бяхме на ортопед миналия месец и то при светило-доц. Д-р Райков тук във Варна. Записах час месец по рано и то със зор.и двамата най-добри детски ортопеди (Живков и Райков)не работят със Здравна каса,т.е безнаправления и на частно...40лв е прегледа. Иначе си има апаратурато и внимателно оглежда и обяснява.Лошото е,че има нервна опашка пред кабинета...

# 391
Задължени са да дадат,ако не направление за ортопед,то за снимка и ако ива въпросителни вече за ортопед. В нашата ситуация светила не ни трябват и да чукаме на дърво да не ни потрябват. Важно е да се види на снимка или ехограф (снимката по-добре показва),дали има повод за притеснение и след това е думата на ортопеда. Баткото изобщо не са го преглеждали с разни апарати. Тогава нямаше такива екстри по здравна каса. Сега работата на ортопедите е сведена до минимум и евентуално при добро желание да даде съвет.

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 23:37 от Hipo

# 392
Въпрос къч подаващите декларации за детски:те не се ли подават на годината?т.е. отново юни догодина?защо сега?

# 393
Задължени са да дадат,ако не направление за ортопед,то за снимка и ако ива въпросителни вече за ортопед.
Аз няма да си позволя детето да ми го облъчват с снимки. По добре на частно да си платя за ехограф отколкото с направление за рентгени. А и гледам добрите специалисти все по малко работят по здравна каса.а за детето си искам някой свестен,не такъв който може да сгреши в преценките си. Вече се нагледах на такива примери.

# 394
Задължени са да дадат,ако не направление за ортопед,то за снимка и ако ива въпросителни вече за ортопед.
Аз няма да си позволя детето да ми го облъчват с снимки. По добре на частно да си платя за ехограф отколкото с направление за рентгени. А и гледам добрите специалисти все по малко работят по здравна каса.а за детето си искам някой свестен,не такъв който може да сгреши в преценките си. Вече се нагледах на такива примери.
Принципно си права,но вече и рентгеновите апарати са други. Преди време бях писала по този повод,че моя близка е много добър ренгенолог. С нея съм обсъждала тези неща. Имало е случаи,в които ми е казвала,че е излишен ренгена.Така че не е до професионална мания "колко ми е безопасна работата". А иначе най-добрите ортопеди са в Горна Баня,но мисля нашите деца да не стигат до необходимостта от тяхната помощ.

# 395
Като гледам този примерен режим от книгата, при нас е подобен, но се получи съвсем естествено. Не съм будила бебетата,  нито съм ги приспивала насила. За мен думата "режим" е погрешна. Смятам, че трябва да се създаде рутина на бебето, но не и да му се налагат изкуствено навици. Тоест - ако виждам, че на бебето му се доспива в 22 ч., а в 20 ч. е кукуряк, хич не ми дреме какво пише в дебелите книги - ще го слагам да спи в 10 с риск това да му се оформи рутинния час за сън. Нито пък бих будила бебето,  щото трябвало да яде в незнамсиколкосичаса през нощта според някоя книга. Вярвам, че ако се вслушваме в децата си, те ще ни подскажат много повече.
Права си.Истинската дума е рутина. Нашият режим всъщност е създаден от човечето. Аз го следвам и поддържам. Знам,например,че ако му се наруши големия следобеден сън,после ще ми се разкаже играта Simple Smile.

# 396
Аз съм ЗА режима на едно бебе. Като разбира се винаги има плюс/минус половин-един час... в зависимост от настроението на детето. Разбира се че не можеш да го накараш да спи 2 часа следобяд ако се събуди по-рано...и т.н.... и трябва да импровизираш.
Но аз от самото раждане съм гледала да спазвам хранене на около 3 часа, сега на около 3ч30мин-4ч, да има около 4 ч дневен сън и около 10-11 ч нощен. Винаги правим едно и също всяка вечер преди лягане. Рутината наистина действа успокояващо за бебчетата.
Старая се да не го люлея много и да свиква да заспива сам, понякога се получава ако не е преуморен, понякога не.... но това е едно от НАЙ-ВАЖНИТЕ неща на които трябва да научиш бебето! Така че никой не казва да го лишаваш от прегръдки и нежност, нито да го слушаш как реве с часове докато заспи от изтощение...но е важно да заспива сам в леглото си , за да не се буди нощем.  Аз лично се старая още от ден 1 и засега мисля, че сме постигнали успех. Simple Smile
След 4-5-ти месец  детето трябва да може да спи непробудно поне 8ч. Да не говорим че според американските издания целта на нощния сън е 11-12ч. Така че щом техните бебета спят по толкова , защо нашите "огладняват" през 3-4 часа по цяла нощ..? Дали не бъркаме някъде... хаха... Wink
Най-важното е постоянството!
Вярвам, че детето може да се чувства обичано и обгрижвано, но и да има режим и пълноценен сън! 

# 397
Лелее 8 , 11, 12 часа  Tired .. Аз в момента и на 5 пълни ще се зарадвам. Mr. Green

# 398
Има бебета, които просто не могат да заспят сами, или поне моето е такова. Всичките ми опити за самостоятелно заспиване са неуспешни и завършват само с повече гушкане и разнасяне от моя страна... въпреки пеенето, говоренето, приглушената светлина, тишината, галенето по главичката и т.н. Определено си зависи от бебето.

# 399
Божеее тази нощ малката направо ме побърка, още със заспиването беше една неспокойна, преревава два пъти, ама като дам бибата и веднага заспива, но от 11 като почна да се върти да преревава и накрая в 12:20 я нахраних, по принцип и давам към 2-3, нооо тази нощ беше решила, че я гони глад. Поне след това заспа до към 6 само с леки размърдвания. Тя вместо да си измества нощното хранене напред, го връща назад  Joy
Иначе през деня имаше много хубав режим, който като направи 5 месеца преди 3 дена и реши, че трябва да го развали, та вече през деня прекарвам по 2 часа в преспиване, защото търка очи сякаш й се спи, но като почна да я преспивам и почва един рев. Не го знам какво го облада това моето бебе  Joy

# 400
Ние пък за първи път успяхме да имаме истинско вечерно гости, събрахме се още към 18-19, към 20:30 изкъпахме бебо както си му е по програма, в 21ч той си заспа , а ние си откарахме до 12-1 в хола хапване и пииване... Мног осе притеснявах да не събудим детето, но си спа спокойно до към 5:30-6 когато обикновено яде и после си заспа до 8:30 Simple Smile Така че 9-10-11 часа сън напълно е възможен, че даже имахме и малко социален живот...хахах....

Това с приреваването и теглене и отказване да заспи въпреки че е видно че е изморен и много му се спи и при нас се случва винаги когато съм изпуснала момента и той е преуморен.
Ir-Ka, пробвай да сложиш бебчето мааалко по-рано при първите признаци че е изморен, преди да е станала раздразнителна и да си търка очите... Средно бебето се изморявана около 2 часа от последния сън. Ако е станал в 8, в 10 със сигурност ще му се спи, даже сутрин и по-рано се изморяват...

# 401
Мда, и при нас снощи спа неспокойно младежът. Подозирам венците, защото се събужда с рев сякаш нещо го боли. С това събуждане се наложи да върнем едното хранене, но пък сутрин си поспива чак до 8. Аз с момата имам проблеми при приспиването. Имам чувството,  че и аз изпускам момента, когато й ср доспи и после става голям кривондел. Понякога сама с рев се приспива,  нищо друго не помага и сърцето ми се къса...

# 402
И при нас нощта беше неспокойна и днес е бая кисел. Аз на такива дни им викам "събуди се кривият близнак" Simple Smile

# 403
Sorenta, За какви детски помощи става въпрос, не са ли след 2 годишна възраст?

# 404
Цитат
Нашия ортопед каза проходилка чак след като бебето се научи да ходи  Peace

Че за какво му е тогава проходилка ? newsm78
За да го предпазва от падания и удрания в ръбове и т.н. Peace

Общи условия

Активация на акаунт