ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
при Огнян е хидроцеле - събиране на вода в тестисите,много грубо казано. Личи си от пръв поглед.Няма как да не се забележат огромни тестиси на бебе. Плаващи тестиси не съм виждала и не мога да кажа нищо,но вероятно и това се забелязва лесно.
Първата мъка с взимане на кръв от вената мина с много рев,сълзи и хлипания на сън. Сега е веселичък. Утре влизаме за операцията.
Един идиот баща на поне 15 годишен дългуч ми се сопна,че се пререждаме за даване накръв. Като го попитах "Няма ли да пуснете бебето?" ми отговори "И ние сме с дете". Щях да го фрасна с нещо. После предредиха при педиатъра една жена с мъничко дете. Пълни идиоти. Сигурно и те си имат притеснения и грижи,но на бебето как да обясня,че трябва да има гърпение. Такива работи.

# 91
Кураж Хипо, дано всичко да мине без малкия да усети след това. И нас още през бременноста ни постреснаха, че малката имала или оголемен пикочен мехур или киста на яйчника или не се е била изпишкала по време на прегледа. След като се роди я водихме 2 пъти на ехограф, добре че втория път по време на прегледа се изпиша и се сви пикочния мехур. Доктора каза на 6 мес пак да идем, за всеки случай, та декември и това ще правим.
Ох много трудно ни върви захранването, голия морков го бойкотира, с пъщарнака по добре сякаш, ама съм много зле и като правих пъщарнака не знаех, че трябва да махна средата и ми останаха едни власинки, които нито пасатора, нито миксера за фрапе успяха да смелят, но утре ще пробам по новия начин, дано да стане.

# 92
При нас единия ден пюрето от картоф и морков много ни харесва, на другия ден се мръщим.За сега съм давала от зеленчуковите картоф и картоф и морков комбинирано, домашни си правя.Единствено съм купила пащърнак на хип, но не още не съм му давала от него.Реших че приготвянето му ще е сложно, пък и не знам дали и къде ще има.

# 93
  • Русе
Хубаво е педиатрите да ги оглеждат голички тия деца, ама и нашата не го прави. От изписването не я е събличала съвсем. Аз момчета не съм гледала, но майките с момиченца- оглеждайте ги периодично за слепване на срамните устни. Имам познати, чак не може да пишка детето, остава малка дупчица, явно е и често срещано. За пререждащите с големи деца какво да кажа...въпрос на възпитание...Нас вчера ни пререди дядо с рецептурна книжка - хем ме вижда с бебето, имаме час нас викат, пък на него не му е и датата....Това моето бебе не знам как ще го захраня...не иска лъжица, сега нали болна и се мъча да пробутам  разни капки. Ще взема да я пробвам на захранване водено от бебето и без това като гледам утре като подарък за месечинката ще пробие и второто зъбче.

# 94
На нас педито още на първия преглед в къщи който го направи след изписването го погледна и каза да му повдигам пишлето нагоре за да му се смъкнат тестисите по бързо.

# 95
Хубаво е педиатрите да ги оглеждат голички тия деца, ама и нашата не го прави. От изписването не я е събличала съвсем. Аз момчета не съм гледала, но майките с момиченца- оглеждайте ги периодично за слепване на срамните устни.

Peace Нашата всеки път я съблича гола и я оглежда подробно. Точно това ми каза и на мен - при всяко къпане, след банята да я оглеждам.
Също така за почистването каза - внимателно, с чиста кърпа, с марличка или мокри кърпи(в краен вариант) да се почиства около срамните устни. Без търкания, основната цел е да се изчистят остатъци от изпражнения, кремове и т.н...

# 96
  • България
Цял ден само чета и не мога да стигна до писане.Голям вятър навън и сме си вкъщи.
Хипо Hug Hug Hug Каквото и да ти кажем няма как да не се притесняваш.Приеми го за нещо,което трябва да стане за негово добро PeaceНие ще пращаме положителна енергия.Утре ли ще е?ще стоите ли б болница?
Аз да ви кажа какъв майтап.Днес сутринта успях да изкъпя котката.Крайно време беше,че все се вре при децата.Тя горката така зажадняла за внимание,че почти не протестира. И накрая на процедурата се усещам,че през цялото време съм пяла детска песничка да я успокоявам Joy

# 97
При нас единия ден пюрето от картоф и морков много ни харесва, на другия ден се мръщим.За сега съм давала от зеленчуковите картоф и картоф и морков комбинирано, домашни си правя.Единствено съм купила пащърнак на хип, но не още не съм му давала от него.Реших че приготвянето му ще е сложно, пък и не знам дали и къде ще има.
Пъщърнак има във всеки супермаркет и на пазара. ПОне аз от там го купувам.рецепти за пюрета има в нета. Вие при първите пюренца ще слагате ли и няколко капки краве масло освен ам/кърма?аз мисля да слагам а след месец след захранзането да мина на капки студено пресован зехтин.

# 98
Цял ден само чета и не мога да стигна до писане.Голям вятър навън и сме си вкъщи.
Хипо Hug Hug Hug Каквото и да ти кажем няма как да не се притесняваш.Приеми го за нещо,което трябва да стане за негово добро PeaceНие ще пращаме положителна енергия.Утре ли ще е?ще стоите ли б болница?
Аз да ви кажа какъв майтап.Днес сутринта успях да изкъпя котката.Крайно време беше,че все се вре при децата.Тя горката така зажадняла за внимание,че почти не протестира. И накрая на процедурата се усещам,че през цялото време съм пяла детска песничка да я успокоявам Joy

Така го приемам,разбира се Simple Smile Освен това,престоят в болницата си има и положителна страна и от гледна точка на липсата на домакински задължения,спане,когато бебока спи и книжки Simple Smile. Много ме разсмя за котката Simple Smile Кучката ни е много мръсна вече,но вси още не я пускам в много близък контакт,а и двамата имат голям мерак Simple Smile. Аз вече имам чувството,че пея и рецитирам по 24 часа,така че нищо чудно,ако намеря сили да изкъпя кучката,да й разкажа някоя приказка Simple Smile.
Иначе ужким успокоеното ми човече,следобяд никак не беше спокойно и хич не спа,а и не искаше да спи. При едноот дремванията с такъв истеричен рев се събуди,че в чудо се видях. Общо взето останах без ръце,крака,глас,нерви и т.н,докато най-накрая не се предаде на съня. Утре първият ву зор ще е гладът. Като гонакърмя към 5 и трябва да устиска до 10.

# 99
Пъщърнак има във всеки супермаркет и на пазара. ПОне аз от там го купувам.рецепти за пюрета има в нета. Вие при първите пюренца ще слагате ли и няколко капки краве масло освен ам/кърма?аз мисля да слагам а след месец след захранзането да мина на капки студено пресован зехтин.
Нищо краве няма даслагам в началото. Първо ще слагам само кърма,после зехтин.

# 100
Ирен,  много се смях! Grinning Grinning Grinning

Аз пък дори ги сънувам вече песничките. С тях си лягам и сутрин ги тананикам, докато вървя,  като зомби към банята. Grinning

# 101
Здравейте, мами!Нашето момче сутрин пие 50 мл. сок, на обяд се захранваме с зеленцуково пюре, после го дохранвам с кърма, а след обед хапва 50 мл плодово пюре.Все още не може да се обръща.Дрешките ги пера отделно, пускам ги в сушилнята, но все пак ги гладя, понеже някои се мачкат.За петната ползвам ариел за лекета, слагам на сухо върху петното и на следващия ден пера.Вчера малкия се надигаше от количката, вече изобщо не иска да лежи и ръчичките и двете му са все в устата.
За ранното въвеждане на сокове
Според старата руска школа, която все още има последователи у нас, соковете са първата „твърда храна“, която въвеждаме в менюто на бебето още на възраст 1 месец. Все още мнозина педиатри ползват тази схема за захранване и препоръчват на майките да захранят своите едномесечни бебета със сок от ябълка и морков. Това ранно захранване е имало някакъв смисъл в миналото, когато е измислена тази схема, в периода на ранния социализъм, когато майките са били стимулирани да се връщат бързо след раждането на работа и да не кърмят бебетата и поради липсата на адаптирани млека за кърмачета в този период, бебетата масово са били хранени с кисело мляко. Киселото мляко обаче не съдържа достатъчно витамини и минерали, нужни за здравословното развитие на бебето и поради тази причина е било необходимо ранното въвеждане на плодови сокове. Очевидно в днешни дни, когато майките са стимулирани да кърмят достатъно дълго децата си, а дори и да не кърмят има подходящи адаптирани млека за кърмачета, нужда от ранно захранване с плодови и зеленчукови сокове няма.
Неблагоприятни въздействия
Прясно изцеденият сок, макар да съдържа много витамини и минерали, има силно изразена киселинност, която уврежда все още неукрепналия бебешки стомах. Повечето плодове и голяма част от зеленчуците освен това, особено в суров вид са доказани алергени и ранното им въвеждане в менюто на бебето може да отключи алергии, някои от които ще си проличат чак след време.
Кога и колко сок е добре за бебето?
През първите шест месеца от живота на бебето най-добрата храна, която подпомага здравословното развитие на детето е майчината кърма. Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене през първите 6 месеца от живота на бебето. Това означава бебето да не приема други храни и напитки, различни от кърма. В случай, че кърменето е възпрепятствано, препоръчително е през първите 4-6 месеца от живота на бебето то да бъде хранено единствено с адаптирано мляко за кърмачета.
Предлагането на плодове и зеленчуци в менюто на бебето е препоръчително да започне на възраст около 6 месеца със зеленчукови и плодови пюрета, приготвени от сварени зеленчуци и сварени/сурови плодове. Можете да предлагате на бебето и големи парчета плод/зеленчук, които то да държи в ръчичка. Първоначално само ще смуче и облизва и в последствие ще се научи да отхапва и дъвче от тях. Целите плодове и зеленчуци, независимо дали на парчета или пасирани на пюре са за предпочитане пред плодовия/зеленчуковия сок, тъй като те са по-щадящи за бебешкия стомах и освен витамини и минерали съдържат също така фибри и други хранителни вещества полезни за бебето, които остъстват в сока.
Плодови и зеленчукови сокове можете да предложите на бебето на въздраст над 8 месеца, като до 1 годинка количеството плодов сок на ден не бива да надвишава 80мл.
Имайте предвид, че витамините в соковете се съдържат предимно в прясно изцедените сокове и по-голямата част от тях отсъстват в готовите сокове, предлагани на пазара, които са преминали през пастьоризация и бутилиране. С други думи няма полза да давате на бебето бутилирани сокове а  и ежедневният им прием може да доведе до образуването на кариес, поради захарите, които съдържат.
Когато давате сок на бебето, той трябва да бъде прясно изцеден, тоест да се консумира веднага след изцеждане, защото много бързо губи полезните си витамини. Ако изцедим сутринта сок и решим да го дадем на бебето на обяд, по-добре да не го даваме изобщо. Вредата от сока в този случай ще е по-голяма от ползата.
Сокове, които да избягваме преди 1 годинка
Има плодове, които са силно киселинни или силни алергени и соковете от тези плодове следва да бъдат избягвани през първата година.
Не давайте на бебето сокове от:
цитруси;
киви;
горски плодове – ягоди, малини, капини, боровинки.
Макар ние възрастните да сме свикнали, че соковете са много полезна и здравословна храна, въвеждането им в менюто на бебето е добре да стане късно и пестеливо, като през първите 6 месеца най-добрата храна за бебето е майчиното мляко, а през следващите месеци въвежданите плодове и зеленчуци е най-добре да бъдат предлагани под формата на пюре и сурови парченца.

# 102
O, при нас телевизора редовно играе ролята на бавачка.
Докато се къпя или просто, ако се налага да съм в другата стая, бебка я поставям така, че да вижда ТВ и гледа като зомбирана.  Shocked

Препоръчайте хубав препарат за петна.
Вениш-а пере ли повръщано пюре?  Thinking
Аз купих Фрош за петна от ДМ днес. Ще пиша като го пробвам Simple Smile

Мами, искам да попитам за бебчетата и телевизията/лаптопа. Като цяло се старая да не гледа към телевизора, но понякога не мога да го избегна, особено когато много реве докато яде, единствено ТВ-то спасяеа положениете. Знам, че не никак хубаво, но не мога да го спра и цял ден да седим на тишина.
Вие пускате ли ТВ на бебоците и до колко им разрешавате да гледат, понеже четох няколко пъти, че и при вас се случва.
Аз от малък му пускам, не нарочно, просто вкъщи постоянно работят и имаме във всички стаи, дори спим на включен телевизор - крайния резултат е, че той вече не му обръща внимание, или ако се загледа в нещо то е за 20 сек. Мисля, че е ок, защото така няма да го преследвам да не гледа, а ТВто ще стане като част от  интериора Simple Smile

Според мен- целия за да топли крачетата(стъпалата) Peace
+1

# 103
Току що Теодора се обърна по корем без моя помощ Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Мрънка,дупи се,сърди се и накрая успя Simple Smile
Бравоооо! Simple Smile Heart Eyes

Честита  ни нова тема.. писах, писах и се изтри.. На кратко - не гладя, всичко суша в сушилнята, коят ое отделно, защото 2в1 не било ок (Ir-Ka )

SAB-f Малкия го слагам на спалнята да лази, защото на земята е гранитогрес и е адски студ. Обмислям покупката на килим, но искам да е добре изолиращ. Някакви предложения?
Не се тревожи за обръщането - всяко дете е различно, едни по-бързо проговарят, други по-бързо прохождат - индивидуално е  Peace
Аз си взех големия на дормео много е мекичък но тя леко потъва в него:)))мн е смешна-вижда се едно връхче с памперс а другото забито:)
Може ли линк?

# 104
А с какво забавлявате бебчовците докато са будни? Аз останах без гръб от носене, нищо не му е интересно... Sad
Купете си слинг или раница - ще се родите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт