ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Ние през деня спим горе долу през два часа по малко, иначе става адски крив.През нощта заспива към 9 и изкарваме до 4, 5, 6 сутринта, според зависи.През колко часа се храните вие, понеже ние сме на кърма основно и продължавам да го храня през 3 часа през деня, а през нощта когато се събуди.
И ние сме само на кърма (изключвам двете лъжици с пюре на ден) През деня го храня през 3-4-5 часа, но вечер от 21 до 00:00 си наваксва и може и през час да е на гърдата. През нощта е различно. Понякога и по 8 часа не яде, понякога през 2 се буди и е гладен Simple Smile

# 106

Мами, миналата седмица в петък си подадох молбата за полагаемата еднократна помощ при раждане. Ако някоя вече е получила тази сума, може ли да сподели в какъв срок е станало.

Аз още като се прибрахме от родилното я свърших тази Simple Smile Мисля, че в рамките на месец ми ги пуснаха Simple Smile

Абе момичета, как може да се чудите за тестисите? Вие не сте ли виждали (поне на мъжете си). Не се заяждам, просто ми стана любопитно, как така не знаете, дали тестисите са слезли в торбичките. Това е все едно да не знаете дали детето е напикано (ако е без памперс) - поглеждаш и пипаш - има ли две "топки" всичко е ок  Peace

# 107

Мами, миналата седмица в петък си подадох молбата за полагаемата еднократна помощ при раждане. Ако някоя вече е получила тази сума, може ли да сподели в какъв срок е станало.

Мъжа ми я подаде ден след раждането, след 20дни ги получих.  Peace

# 108
при Огнян е хидроцеле - събиране на вода в тестисите,много грубо казано. Личи си от пръв поглед.Няма как да не се забележат огромни тестиси на бебе. Плаващи тестиси не съм виждала и не мога да кажа нищо,но вероятно и това се забелязва лесно.
Първата мъка с взимане на кръв от вената мина с много рев,сълзи и хлипания на сън. Сега е веселичък. Утре влизаме за операцията.
Един идиот баща на поне 15 годишен дългуч ми се сопна,че се пререждаме за даване накръв. Като го попитах "Няма ли да пуснете бебето?" ми отговори "И ние сме с дете". Щях да го фрасна с нещо. После предредиха при педиатъра една жена с мъничко дете. Пълни идиоти. Сигурно и те си имат притеснения и грижи,но на бебето как да обясня,че трябва да има гърпение. Такива работи.
Хипо, на всякъде има такива селяндури. Редовно чакам и в аптеките и на касите в магазините  на всякъде. Нито като бях бременна съм усещала по-специално отношение, нито сега, при все, че детето понякога плаче - всички се тъпанят. Вярно е - никой не ми е длъжен, но това е пълна липса на съобразителност и възпитание.

Стискам палци за операцията. Вярвам, че всичко ще е наред!  Hug

# 109
Хубаво е педиатрите да ги оглеждат голички тия деца, ама и нашата не го прави. От изписването не я е събличала съвсем. Аз момчета не съм гледала, но майките с момиченца- оглеждайте ги периодично за слепване на срамните устни. Имам познати, чак не може да пишка детето, остава малка дупчица, явно е и често срещано. За пререждащите с големи деца какво да кажа...въпрос на възпитание...Нас вчера ни пререди дядо с рецептурна книжка - хем ме вижда с бебето, имаме час нас викат, пък на него не му е и датата....Това моето бебе не знам как ще го захраня...не иска лъжица, сега нали болна и се мъча да пробутам  разни капки. Ще взема да я пробвам на захранване водено от бебето и без това като гледам утре като подарък за месечинката ще пробие и второто зъбче.
Ох, а аз мислех, че пишките са проблемни, но явно и при момиченцата е сложно  Thinking

# 110
Това ми е болна тема с несъобразителни идиоти и идиотки!
И докато бях бременна и сега е едно и също,  преди 2 дни в магазина съм се наредила с количката и буквално през мен мина една баба , блъсна ми и количката и ест събуди и бебо,  понеже била с по малко неща , е не мина без скандал, ама то не се издържа вече.
Hipo дано всичко мине леко и мъника да го забрави бързо ! Hug

# 111
Анелия,  аз тестиси съм виждала, но не съм виждала такива, дето не са слезли в торбичките си, та се зачудих дали се забелязва с просто око.

# 112
Анелия,  аз тестиси съм виждала, но не съм виждала такива, дето не са слезли в торбичките си, та се зачудих дали се забелязва с просто око.
Ох, успокоих се  hahaha
Ами аз също не съм виждала при човек (кучето на една приятелка беше без един тестис), но то се вижда с просто око, особено когато кожата е отпусната - просто се виждат "топчетата" вътре - няма как да се сгреши  Peace

# 113
Успех, Хипо!
Ох Кити, хареса ми изказването ти, посмях се  Laughing
Днес и Софи се обърна сама по корем. Тъкмо два дни я обсъждах, че беше спряла дори и да се опитва и днес я оставих за 5 минути сама и по едно време чувам странно пъшкане. Отивам и нашата палавница, пропълзяла ли е, какво е направила, но от средата на спалнята отишла в края и се проснала по корем, забила главичката. А да подчертая, че беше в/у гимнастиката.
Мами, книгата "По-здрави бебета" е уникална, препоръчвам!

# 114
  • Стара Загора
Още първата седмица след раждането ММ ходи да взима документите за паричната помощ да ги попълнят.След месец ги получих паричките.
Много ме разсмя това за пеенето на мацата.И нашата е за къпане ама кога....то т1я е и за ресане,че има Бая възли.Алекс вече и обръща внимание,дори и се усмихва.Предполагам,че преди не я заглеждаше,защото е бяла и не е интересен цвят.
Докато бях бременна никой не ми е правил път,да ми дава предимство.Само един път сед сумати чакане за кръвни изследвания жената,която беше точно пред мене искаше да ме пусне,но нямаше смисъл да минавам пред нея.Истината е,че никой не се съобразява.Такова нещо може да получиш само от някоя наскоро родила мама.

# 115
Току що Теодора се обърна по корем без моя помощ Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Мрънка,дупи се,сърди се и накрая успя Simple Smile
Бравоооо! Simple Smile Heart Eyes

Честита  ни нова тема.. писах, писах и се изтри.. На кратко - не гладя, всичко суша в сушилнята, коят ое отделно, защото 2в1 не било ок (Ir-Ka )

SAB-f Малкия го слагам на спалнята да лази, защото на земята е гранитогрес и е адски студ. Обмислям покупката на килим, но искам да е добре изолиращ. Някакви предложения?
Не се тревожи за обръщането - всяко дете е различно, едни по-бързо проговарят, други по-бързо прохождат - индивидуално е  Peace
Аз си взех големия на дормео много е мекичък но тя леко потъва в него:)))мн е смешна-вижда се едно връхче с памперс а другото забито:)
Може ли линк?
http://www.dormeo.bg/aksesoari-za-sunia/kilimi/kilim-verde.html
Заповядай:)

# 116
Здравейте мами от 2 дни малката има твърдо топче в основата на средното пръстче на ръчичката.Според педито е мастно топче като препоръча да правим компреси с риванол ако не изчезне за няколко дни отиваме на ортопед. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. newsm78

# 117
  • Русе
Лично с моите деца - не. На братовчедка ми малката имаше топче отстрани на ръката. Трябва да го види специалист-на нея казаха да се наблюдава, като бебе нищо не го правиха, но то си нарастваше. Оказа се някаква киста и взе да й пречи на малката. Като стана на 4 г. го оперираха. Дано при вас е мастни топчета и се разсее без проблем! На Йоана утре ще й пускаме кръв, педиатърката иска да видим как е кръвната картина, че не минава нито хриптенето, нито сополите...

# 118
Операцията мина. Оказа се малко по-сложно от очакваното. Извадили са топче като орех от тестиса.Нагрупаната течност е станала на желе и даже е деформирала единия тестис. Всеки месец го водихме да го гледат,така че това нещо много бързое нараснало да му се невиди. Докторът е страхотен и много внимателен. Каза без всякакви направления да водим мъничето през седмица-две да го следи. Иначе Огнян основно от глад го измъчихме. Той като никога се събуди чак в 7 и беше спооен,не плака за ядене чак до 8:30,а в 9 влезе на опрация. Така и не яде,което е добре за упойката,но това няма кака да му го обясна. От 2:30 до 11 откара без кърмене,душичката. Сега като се събуди ще почне драмата с абоката на ръчичката. Обаче определено ми е много сърдит. Не иска хич да ме вижда.  Щом отвори за миг очички и ревва и се обръща на другата страна.

# 119
Милото, важно е че всичко е наред и е минало.Бързо възстановяване на бебо   Hug

Общи условия

Активация на акаунт