ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 306
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Аз от вчера добавям по малко зехтин към пюрето, защото се запече и май има ефект. Днес ака около 3 пъти, но по малко и е доста гъсто с консистенция на тесто - дали е нормално  newsm78

# 166
  • София
Аз от вчера добавям по малко зехтин към пюрето, защото се запече и май има ефект. Днес ака около 3 пъти, но по малко и е доста гъсто с консистенция на тесто - дали е нормално  newsm78

Мисля, че да. И моят син се беше позапекъл, та му давах чайче "Блевит Л" по препоръка на педиатърката Peace

# 167
Малката също се позапече от моркова, но тиквата оправи работата и то предостатъчно  Joy

# 168
Тиквата много се котира при нас. Ядат,  като невидели. То не, че много са видели... Grinning Днес момата се опитваше да обкрачва рамката на леглото. Не знам къде смята да ходи,  но определено не е наясно с гравитацията. Grinning

# 169
Първо се започва с една лъжичка пюренце, а после как се увеличава количеството от същото пюренце? Мами, давам витамин Д на Jamieson, с малко водичка. Вие как го давате и това ли давате?
Малката напоследък има малко секретчета като стане от сън в оченцето. Чудя се сега като ви чета дали това не е конюктивит. Sad трябва май да тичам в понеделник при педиатърката

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 00:47 от SAB-f

# 170
Първо се започва с една лъжичка пюренце, а после как се увеличава количеството от същото пюренце? Мами, давам витамин Д на Jamieson, с малко водичка. Вие как го давате и това ли давате?
Малката напоследък има малко секретчета като стане от сън в оченцето. Чудя се сега като ви чета дали това не е конюктивит. Sad трябва май да тичам в понеделник при педиатърката

За вит Д на  Jameson аз си й добавям двете капчици към първото мляко за деня,заедно с Биогайата,но ние сме на АМ. Моята педи ми беше казвала още като се роди бебонка, че ако забележа секрет от оченцето или очичките особено жълтеникав да се обърна към нея...да чукна на дърво за сега няма...
До колкото знам май към 6ти месец профилактично се ходи на очен,невролог и кръв и урина,макар и да не ми достига ума как ще я събера. ..

# 171
  • Стара Загора
И аз се чудех за урината как се случват нещата.Преди ми изглеждаше толкова далече,а почти дошло времето за това.Следващият ни преглед е на 5.12 освен ако няма грипна епидемия.Явно тогава се отменят часовете за профилактика.

# 172
Урината се събира с помощта на колектори-има за момчета http://apteka.framar.bg/30062457/колектор-за-урина-за-момче и момичета http://apteka.framar.bg/30062456/колектор-за-урина-за-момиче. Но дори и с тях е трудна работа Simple Smile.

# 173
  • Стара Загора
От сега се притеснявам как ще станат нещата.А и как ще му вземат кръв.На такова малко патенце....Незнам Хипо как се справи с нейното бебче,че и абокатче.Сигурно е много трудно да го гледаш.На Алекс когато му слагат ваксината не гледам обръщам се на другата страна,че ми става много гадно.Такова малко краче,а такава дебела игла,а и сестрата никак не е нежна.

# 174
  • София
Първо се започва с една лъжичка пюренце, а после как се увеличава количеството от същото пюренце?

Саб, аз започнах първия ден с 3 лъжички. На следващия ден - 6 и постепенно увеличавах количеството докато стигнах след седмица 150 гр. пюре и заместих едното хранене.
По препоръка на моята педиатърка му давах пащърнак няколко дни, после преминах към друг зеленчук.
До сега е ял три вида пюрета - от пащърнак, картофи с тиквички и тиква. Аз съм на готови /Хипп и Овко за момента/
Всичко е нормално и наред, хапва си пюренцата с удоволствие като при всяка лъжичка си казва "Аааммм", много е сладък  Heart Eyes

# 175
За даване на кръв ние минахме през всички екстри. От вената не видях процеса,взеха ми го. Явно не е за гледане. От пръстчето е бързо и малко като при ваксините. Абоката също не видях слагането,но при баткото съм виждала и добре че пони това ми беше спестено. Няма начин,стискаш зъби и гушкаш човечето. Урина събрах няколко капки с колектор. Той си се изпишка порядъчно,но като вдигна крачетца едно,че изтече навън,второ,че понечето се пое от мекото на лепенката.  То повече не им и трябва. Освен колектор,си вземете стирилна чашка,че после има да се чудите как се носи колектор до лабораторията. Чашката е добре са е от големите,за да изсипете по-лесно колектора.

# 176
Мерси момичета. Забавих се няколко дни да я заведа за очичките дано не е проблем. Мислех, че е нормално, тъй като нали след раждането имаха секретчета и тогава педиатърката ми обясни че е нормално. А тези от вас, които си правят сами пюренца от къде купувате био зеленчуци? Аз живея в Стара Загора и ми е голям проблем да открия.
Хепи Миж, 150 гр ли е препоръчаното количество до което трябва да се стигне? Това е 1 бурканче нали?

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 12:12 от SAB-f

# 177
  • Русе
За пюретата още няма да се включвам, че не ядем. Кръв вземаха на Йоана в четвъртък. От пръстчето е и бебетата хич и не разбират. Не е толкова страшно. Може да се разсърдят от натискането, да пусне кръв в стъкленицата. За урината и аз се чудих как ще се справя, но успях. Там тънкост е как да се залепи. Сутринта веднага след сън винаги пишкат. Аз залепих леко назад към дупето колектора и всичко си изтече там. Това на каката де, на Йоани още не сме. За пюре в момента 150 гр е добре да замести хранене, все пак са на по пет месеца мъничетата. После и до 180 и 220 гр. се стига.

# 178
Нинив, този колектор за урина кога го залепи - след като мъничето се събуди ли? Или още преди лягане?

# 179
  • София
Край с гладенето newsm18 Имам си вече сушилня Wink

Общи условия

Активация на акаунт