ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Нямам идея как ще го захраня моето диване. Като види лъжица стиска устата ако има нещо в нея. Празна си я гризе с кеф, че си чеше венците.  Каката пак е болна, един тон лекарства изписаха, бебето и то покашля, но не мога да разбера от лигите ли е или пак ще се започне. Писна ми вече! Ама ако не е на ясла голямата не успявам с двете -в смисъл не мога да им напасна разминаващия се режим. Беба не може да се наспива,  става крива и сърдита...Май и горните зъбки тръгнаха та съвсем се сърди...Давам да си смуче Дентокинд-а, че вода не иска.

# 361
Такаа оказа се, че не сме 6 и 800 , а 7,200кг Flutter.
Митко както казах яде в 22, 3, и 6 сутринта. От няколко дни обедното ядене го заместихме. Следобед яде вече и бананова каша + мляко. На АМ е  , и явно не се засища повече , защото си се буди през ноща.
За зъбките давам Дентокинд и мажа с Калгел, но си продължава якото плюнчене и лапане на ръцете и всичко , което набара.
Възползвах се днес от намалението в Хиполенд и съм много доволна. Laughing

# 362
__Magi, какво си напазарува от Хиполенд? Аз се чудих за столче за хранене, за дрешки и накрая нищо не взех...

# 363
Ние взехме столче за хранене, което беше на промоция и + 25% излезе около 75 лв. Нищо особено, има няколко степени на височината и седалка в няколко положения.
Естествено го използвахме веднага и му хареса на детето.
Сега ММ се е запънал да сме ходили за столче за колата, защото бебешкото вече му малее, но не се чувствам достатъчно компетентна за характеристиките му и затова се противя.
Вие мислили ли сте какви ще са следващите столчета за кола? Искаше ми се да вземем нещо, което ще използва повече години, а не до 4, както са повечето.
И какво е най-важно да се гледа при избора им?

Това е столчето, но в друг десен.
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/stolcheta-za-hranene/ … ungla-sthpr0163ju

# 364
И аз да се похваля със столче за хранене.  eat Взех си от тези, дето се слагат върху стол за възрастен. Доволна съм.

# 365
  • София
От Хипото поръчах само кошара за игра и нагревател за шишета и бурканчета с пюрета. После минах офф-лайн през едно Хипо и му взех и една играчка за количката на Playgro  Mr. Green
Столче ще взимам от Икеа Simple Smile

# 366
Взех проходилка -люлка  Mr. Green  маха и се часта с седалката , за да я бута като почне да пристъпва. С отстъпката излезе 95 лв . Взех я сега, защото излезе на оферта, иначе ще е в експлоатация поне след 2 месеца. Знам какво ще кажете  Stop Grinning . Разбрах , че и по коледа ще има отстъпки и тогава ще взема и стол за хранене, за сега го храня на шезлонга.
Миналия месец взехме и стола за кола, на марката Мони е , от 0-18кг. На бебо му е удобен и е с добра характеристика.

# 367
Ние днес заместихме за първи път цяло хранене с пюре от тиква. Не пожелаха допълнително АМ. Още от преди си искаха децата повече пюре, но аз им го дърпах, за да додавам мляко, щото "Интернет спеицалистите" в темата за захранването ми бяха казали, че е прекалено рано. Питах вчера педиатърката и тя ми каза, че е време да заместя хранене, особено щом децата си искат. Е, случи се от първия път и всичко е наред.  Peace

За венците давам едно немско хомеопатично лекарство OSANIT. Препоръчаха ни го приятели и ми го доставиха от Германия.

Ирен, той моят младеж не е много критерий, щото все му е горещо. Днес в метрото ме направи на дива калинка, щото чакахме влака цели 9 минути и се размрънка. Космонавтите мисля да ги ползвам само в екстремни студове.

Мохини Нашето столче е подобно и също си го ползваме в полулегнало положение. Даже ги оставям там да гледат анимация.  Laughing

# 368
Мохини, за да определиш дали кошницата за кола малее, се гледа главата, а не краката дали стърчат. Не бързайте да сменяте. Иначе следващото столче е 9-18 kg. Има и по-големи - до 36 kg, но не мисля, че ще са комфортни за бебе, колкото и да ни се иска да прескочим едното столче. Аз дете под година не искам да слагам по посока на движението. Ето тук една дискусия по повод столчетата за кола, продължава 2-3 страници, беше ми полезна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719032.msg34030462#msg34030462

И аз иначе смятам да купувам от столчетата, които се монтират върху обикновен стол, та заглеждам това на Чико, но може би ще изчакам черния петък в Амазон и ще взема на Mamas&Papas.

# 369
  • София
Кити, ако е същата ФБ група с "експертки", където и аз чета за захранването ....  Stop Crazy Joy
Аз заместих цяло хранене на 8-мия ден от захранването, което започнахме точно на 4 месеца и 11 дни. Никакъв проблем. Трябваше на 7-мия ден, но хайде да не сме толкова пунктуални  Laughing
Изобщо, четейки за захранването преди, бях изпаднала леко в страх как ще е. Сега мога да кажа, че захранването излишно се драматизира.
Слушайте си педиатрите, които сте си избрали /предполагам, неслучайно/ и им имайте доверие. За мен е абсолютно нелогично да нямаш доверие на специалист, а да се допитваш до "ФБ-експертки" и на тях да имаш повече доверие ...  Laughing

# 370
Мерси, Stitch!
Ако вземем сега ще го ползваме малко по натам. Ама бебето вече е почти 9 кг., не съм забелязала дължината да му е малка, но като е с яке, въпреки че коланите са издърпани максимално, го притискат и си личи дискомфортът.

# 371
Кити, ако е същата ФБ група с "експертки", където и аз чета за захранването ....  Stop Crazy Joy

Мани, дори сигнализирах модераторите. В тази тема "експертките" ми родиха децата, захраниха ги и ги отгледаха лично те до абитуренти...и то само след като попитах скромно с какви зеленчуци мога да разнообразявам в началото  Mr. Green

# 372
Мерси, Stitch!
Ако вземем сега ще го ползваме малко по натам. Ама бебето вече е почти 9 кг., не съм забелязала дължината да му е малка, но като е с яке, въпреки че коланите са издърпани максимално, го притискат и си личи дискомфортът.
Да, аз се опитвам всячески да избегна да я обличам дебело в столчето, дори да ми коства допълнителни логистики, защото виждам, че не й е удобно да е така сгъчена. Обикновено е облечена леко, а от и до колата я пренасяме завита с покривалото за раницата, но предполагам одеалце или покривало за количка въщо би свършило работа. Най-малкото после в колата става много топло и не мога да я държа с яке вътре. Ако се налага да слизаме някъде и закачваме столчето на шасито на количката, пак си стои с покривалото, вместо яке на студено и без него, ако влизаме на топло.

Момичета, аз си купих "Ръководство за недоспали родители" и мисля да се опитам да въведа структуриран режим, защото детето не се чувства добре от месец насам, когато, според книгата е трябвало да мина на следващ етап от режима, а аз съм останала на такъв за малки бебета. Преди заспиваше веднага, като я оставя в леглото сама, не се будеше изобщо, а сега заспива много трудно, често с рев и се буди много пъти вечер, та реших да опитам, въоръжавам се с търпение и ще видим.

# 373
Stich , ще обясниш ли нещо повече за този режим? Моето дете е по същия начин и немога да разбера от какво е това неспокойство и събуждане.. През деня спи добре , но вечер...

# 374
  • София
Stitch, и аз бих помолила за повече информация?
Хвърлила съм й око на тази книга. До скоро нямаше тираж, хубаво е , че са направили допечатка.
Моят син също трудно заспива. То е разнасяне, то е чудо... без ръце останахме.
С кравичката си-утешител уж заспива от време на време. Сега работа ми върши бял шум от прахосмукачка, но и това ще е до време...
Иначе режим бих казала, че си има и то доста стриктен...

Общи условия

Активация на акаунт