ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Доматът по биохимия всъщност е плод, а не зеленчук. Аз бих го дала много по-нататък.

За нивото на леглото - ще го свалям като почне да се изправя.
Ние още сме си в кошчето за новородено , а като гледам връстниците, че и по-малки, масово са на седалки Laughing Никакъв интерес няма да гледа нашият  Laughing
Щом го сложа в кошчето и заспива като с магическа пръчица , та въпреки че му е къс кошът, ще го ползвам максимално дълго  Laughing
Доматът е от семейство картофови.Ако домата е плод то значи и картофа е плод.

# 451
  • София
"Много от използваните за храна зеленчуци от ботаническа гледна точка също са плодове – домат, пипер, патладжан, бамя, тиква, краставица."

Оттук

Има и още инфо в нета, но не мога да търся в момента  Peace

# 452
  • България
Айс куин, много полезна информация  bouquet Аз бях чела нещо за дръжката като се отчупи да се гледа  newsm78
Миж,. наскоро се видях с една майка с количка с кош за новородено и бебето вътре завито спинка, а нашите почти седнали се кокорят , бърборят:)И аз викам "а, то вашето е малко бебче",а то се оказа почти с месец по-голям  Laughing Тъй че явно си зависи от бебето.Ншите ако са будни е абсурд да стоят легнали.

# 453
"Много от използваните за храна зеленчуци от ботаническа гледна точка също са плодове – домат, пипер, патладжан, бамя, тиква, краставица."

Оттук

Има и още инфо в нета, но не мога да търся в момента  Peace
за домата
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82

# 454
  • София
Ирен, има и огромна разлика между момиченца и момченца на тази възраст  Laughing
Момиченцата много по-бързо се развиват. Преди няколко дни с едно момиченце се запознахме, малко по-голямо. То протяга ръчички към нашия, "говори" му, смее се, пищи от радост... Нашият като се стресна, като наду гайдата ...  Joy Викам му - така ли ще се плашиш ти от момите?  Joy Абе бебе си е отвсякъде  Joy

# 455
Нивото на леглото вече го свалихме на средното, защото малката се опитваше да обкрачва решетката и ми изкара акъла на няколко пъти. Височко си е леглото, а долу сме на ламинат. Моят съвет е да свалите вече нивата, защото около 6-ия месец бебетата започват да стават много шавливи и всеки ден демонстрират ново научено движение.

Ирен и моите бебета не лежат отдавна вече. Повдигнах им текстилните лежанки на количката, а често искат и в раницата да ги нося. Не знам дали е до момче или момиче, но и двамата са ми очочорени. Момата дори в момента е на столчето за хранене, където си играе с една плюшена играчка и ме наблюдава. Не иска да лежи в леглото - веднага се обръща по корем и надува гайдата.  Crazy

Момичета, авокадото директно от магазина ли го купувате без да проверите дали е био ?  newsm78

# 456
  • Стара Загора
Доматът по биохимия всъщност е плод, а не зеленчук. Аз бих го дала много по-нататък.

За нивото на леглото - ще го свалям като почне да се изправя.
Ние още сме си в кошчето за новородено , а като гледам връстниците, че и по-малки, масово са на седалки Laughing Никакъв интерес няма да гледа нашият  Laughing
Щом го сложа в кошчето и заспива като с магическа пръчица , та въпреки че му е къс кошът, ще го ползвам максимално дълго  Laughing
И аз мисля коша за новородено да го ползвам максимално дълго.Някак си стои по на завет,а и този кош гледа към мен за разлика от летния.Когато излизаме след като поспи му го надигам за да може да гледа.

# 457
Как давате авокадо?Аз наскоро бях купила,но беше едно твърдо и леко нсгарчаше и не им дадох..
Моята педиатърка каза,ч е може домат,но не съм давала.Всъщност от няколко дни нищо не давам,защото ми се стори,че не им се отразява много добре на коремчетата и малко да починат.По-спокойни са сякаш така.
Аз го давам авокадото като го добавя сурово към готовото пюре което съм му направила.

# 458
И аз съм още с коша за новородено, макар че още малко и ще опре манерката Grinning Също ми се струва по-закътан, а все се притеснявам, като е в количка, дали не й е студено, че в раницата лесно я усещам, но в количката - не. И мен ме пита една дружка защо не съм й сложила седалката вече, ама ще изкара още малко така, че после.

Хич не съм наясно, но ако почнем да използваме седалката от навършени 6 месеца, направо седнала ли мога да я слагам? newsm78

Да ви споделя моят опит с налагане на режим от 7 сутринта и лягане в 19 вечерта, както беше описано в книгата... заспа в 19 вечерта, защото беше станала рано сутринта, пробужда се много пъти, но като й давах биберона, пак заспиваше, не е ревала за манджа нощем, кърмих я в просъница в 21 и 23 часа, както беше описано в книгата. Само че в 4 сутринта се събуди свежа като краставица и с баща й ни идеше да се гръмнем Tired Та реших, че тоя режим със ставане в 7 сутринта не е за нас - аз пак я кърмя рано сутрин, но после продължаваме да спим и ставаме към 10, съответно вечерта лягаме пак в толкова. Така баща й ще може да играе с нея след работа, а и аз ще мога да поспивам до по-късно. Та пак ще пробваме режима от книгата, но ще го мръднем с няколко часа според нашите си предпочитания и ще правя само едно кърмене в просъница засега, около полунощ Grinning Сега най-важно ми е да започне пак да си спи през нощта без да се буди, че мианлата нощ съм ставала да давам биберон първо през час, после през 40 и накрая през 20 минути, докато накрая я нахраних в 6 сутринта.

# 459
И моят тази сутрин се събуди в 7:00 свежарка. Дадох му малко играчки, побърбори си с тях половин час и пак заспа, и така до 9:00.  Grinning

# 460
  • София
Моят заспива в 20,00-20,30ч. Хапва в 23,00 ч. последно в полусън и продължава да спи.
Събужда се около 6,00 , хапва и пак заспиваме до към 8,30-9,00ч. Така горе-долу се ядва като режим.

# 461
Този странен режим отдавна съм го чела на много места, но това е американския стандарт - 12 часов нощен сън от 7 до 7. При тях е нормално денят да започне към 6-7, и съответно искат да приспят детето в 18-19 и да си имат свободно време вечерта до 21-22ч. При нашият работен ден обаче до към 18-19 на практика това е невъзможно освен ако не искаме детето просто да не знае кой е баща му...хахах.....
Аз се опитвам да спазвам горе долу  спане от 21 до 9, но по-скоро се получава от 21:30 до към 8, с едно хранене в 6 Simple Smile
Засега си е пак успех, щомн имаме 9-10-11 часа нощен сън си е добре според мен Simple Smile

Ноооо дневното спане е трудно... Ето днес спа сутринта само 1ч и 10 мин а съм сигурна че ще е изморен и ще му се спи пак след 1-2 часа, а тепърва ще трябва да го забавлявам с нещо до тогава докато дойде врем еза обяд към 13:30... и вместо да се радва на пюрето си , вероятно ще се мръщи и ще е кисел защото вече ще му се спи ужасно много...

# 462
Момичета, авокадото директно от магазина ли го купувате без да проверите дали е био ?  newsm78
Всичко купувам от магазина/пазара. Био, мио, рио не ме интересуват.  Laughing
Истинско био има само при баба на село...ама и тя вече гледа само цветя.  Laughing

# 463
  • София
И аз така  Laughing
И без това няма как цял живот да е на "био"-храни. Рано или късно ще хапне някой МакДоналдс или добрия стар арабски дюнер  Joy

За био-храните бих им имала вяра само ако са ми от градината. Но тъй като нямам такава, хич не му хващам вяра на купешкото "био"

# 464
  • Русе
Аз пък идвам да се оплача - мъничето е на антибиотик. Този упорит вирус, който донесе каката...Тази нощ вдигна и температура, гърдите й свирят...Сложиха й инжекция да се успокои малко бронхоспазъмът...Не иска да пие лекарства, рев и тръшкане е...Пазете децата, че не си е работа с болно бебе!

Общи условия

Активация на акаунт