ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 155
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Кити, аз разреждам картофените пюрета на Хипп с АМ и така по- се харесва.
За двойката на АМ ще премина след някоя и друга седмица, като наближи 6-тия си месец.
Тогава ще го сложа и на седалката  Flutter

# 511
Хепи, сега виждам, че твоят бебчо е по-малък от нашите. Ние ставаме на 6 месеца след седмица.

# 512
Аз поредна вечер ставам през 20 минути да давам биберон... накрая в пристъп на отчаяние и пъхнах ръцете в спалното чувалче и, и, чудо, спа 2 часа без прекъсване #Crazy Явно се буди от това, че размахва ръчички и си изблъсква биберона от устата, след което започва да хленчи. Направо се чудя дали да не й повивам ръчичките за сън, в книгата срещнах, че при някои деца се налагало до 7-8 месечна възраст.

Повиването върши работа при някои, аз го завивам с тънко лятно чувалче и отгоре още едно одеалце. Винаги му пъхвам ръчичките да е по сгушен и да не ръкомаха много с тях, въпреки че той все намира начин да ги измъкне... хаха....СИгурно ще помогне, пробвай,
НО ако е свикнало бебчето да спи с биберон в устата това вече е проблем според мен. Идеята е да няма подобни асоциации, които като изчезнат да не може да се върне към съня в случай на разбуждане... ( кърма/мляко, биберон, люшкане, гласът на мама, песничка... и т.н.... )

НИе вече няколко вечери поред успяваме да го оставим в полусънено състояние вечер в леглото , виждам го че мърда, рита...полюшвам леко , виждам че не заспива, отказвам се и излизам от стаята и след като не го чуя до 5-10 мин , значи си е заспал съвсем сам, което е страхотно!:)   

Бебо е на 5 месеца и 5 дни.
За захранването, засега съм му давала картоф и морков (еднокомпонентни - купени на Гербер, Слънчо и Хип) , от днес ще давам 3-4 дни тиква, после и други вкусове...Захранването го правим от около 10 дни, мисля до 2 седмици да сме опитали всякакви вкусове и леко полеко да сме достигнали и до крайно количество  пюре и да премахваме изцяло млякото след това за обяда (т.е. ще изяжда 190 гр. пюре)

Тогава ще започна леко полеко да вкарвам и каша за следобедното/привечер хранене (при нас е към 17:30-18ч) то също ще се измести изцяло с каша, после ще започна да давам между храненията сутрин и следобед и по малко плодови пюренца, после може да пробваме каша и за закуска ( към 9:30-10) а към 8-ми месец се препоръчва за закуска да започнем да правим попара.
Това са моите планове. Ще останат млечни хранения само сутрин към 6ч и вечер към 20:30-21ч (към което ще започна да добавям по някоя бишкота/бисквитка за да е по-засищащо). НИе сме с АМ Аптамил АР, мисля да си карам с него. При него май няма номерации, 1, 2 и т..н...

KittyCatty, всичко трябва да става бавно, ненатрапчиво, спокойно.... Няма такова нещо като да изоставаш със захранването, едни решават да започнат на 4 месеца, други на 6 месеца... така че не се притеснявай изобщо.

# 513
Вчера се опитах да дам тиквичка с картоф на Хип, но не го харесаха изобщо. Тиквичката ми се струва, че нагарчаше. Някой правил ли е пюре с тиквичка купена от магазин ? Някой започна ли да дава каша и на кое хранене ? Струва ми се, че изоставам със захранването, тъпчем на едно място, а те все повече се заглеждат в нашата храна... newsm78
Аз давам каша през ден с храненето в 10:00 часа.Още не съм му давала тиквичка.Сега ядем спанак сигурно от другата седмица ще го захраня и тиквичка.

# 514
От вчера е на Нан 2. Единицата не го засищаше изобщо.

Иначе вече всички зеленчукови пюрета е ял , обедното хранене е заместено. Давам вече и пюре с пилешко, пуешко + зеленчуци. Към 6.30-7 яде и каша.

Никога не оставям Митко сам и да не го гледам. Или играе на килимчето или в кошарата.На леглото само , когато и аз съм там. Странно ми е как оставяте децата необезопасени точно в периода в който се научават да се въртят, пълзят и тн. newsm78

# 515
Повиването върши работа при някои, аз го завивам с тънко лятно чувалче и отгоре още едно одеалце. Винаги му пъхвам ръчичките да е по сгушен и да не ръкомаха много с тях, въпреки че той все намира начин да ги измъкне... хаха....СИгурно ще помогне, пробвай,
НО ако е свикнало бебчето да спи с биберон в устата това вече е проблем според мен. Идеята е да няма подобни асоциации, които като изчезнат да не може да се върне към съня в случай на разбуждане... ( кърма/мляко, биберон, люшкане, гласът на мама, песничка... и т.н.... )

НИе вече няколко вечери поред успяваме да го оставим в полусънено състояние вечер в леглото , виждам го че мърда, рита...полюшвам леко , виждам че не заспива, отказвам се и излизам от стаята и след като не го чуя до 5-10 мин , значи си е заспал съвсем сам, което е страхотно!:)   

До преди месец и дъщеря ми заспиваше сама след баня и кърмене, просто я слагахме в леглото. Сега вече не, съпротивлява се на съня, извива се, мята се по матрака, вади си биберона от устата и го хвърля. Аз го давам уж за да се успокои. Не я приспивам никога в нашето легло, на ръце я взимам, само ако се разплаче и не мога да я успокоя с говорене и галене. Люлеене използвам при неутешим рев от преумора.
Иначе тя изпуска биберона, след като заспи, винаги е било така и това не й пречи на съня. Но ако насън с биберона в уста размаха лапи, тресне се през устата и биберона изхвърчи, тогава се разбужда и започва да проплаква. Иначе ако аз го извадя биберона или тя го изпусне сама, няма проблем, но определено е проблем търкането на ръчичките в лицето и изблъскването на биберона, ако той е още в устата. Просто видя ли я да посяга насън с ръце към лицето си - с биберон или не, знам, че ще се разбуди, на дневния сън го прави същото. Като започне да проплаква, давам биберона пак и ръката ми да я гушне, така се успокоява и като се отпусне, си махам ръката. Така я приспивам среднощ и така удължавам дневния сън.
Много ме е страх да слагам ръцете й под завивка, за да не я вдигне над главата си и да се задуши, затова само си позволих да ги пъхна в чувалчето, защото него няма как да захлупи на главата си и дупката на врата не е достатъчно широка, за да мине главичката й също.

За оставянето сама - оставях я вързана за шезлонга преди, докато взема душ/отида до тоалетна, но сега я слагам в леглото й, само там ми е спокойно, че вече много се надига да става и ме е страх да не преобърне шезлонга.

# 516
Вчера педиатърката ми каза да не бързам със захранването поне още 2-3 седмици, така и смятам да направя. А хранене не мисля да замествам докъм 8-ми месец; надявам се да кърмя поне до годинката, както направих и с баткото.

# 517
Никога не оставям Митко сам и да не го гледам. Или играе на килимчето или в кошарата.На леглото само , когато и аз съм там. Странно ми е как оставяте децата необезопасени точно в периода в който се научават да се въртят, пълзят и тн. newsm78

А до тоалетна не ходиш ли?  newsm78

# 518

Децата трябва да остават и насаме със себе си. Просто слушаш нащрек бебефона. Аз съм сложила сигнални дрънкалки по леглото и по звука горе-долу оппеделям какво се случва. Като е свалено нивото не виждам каква опасност има. Нашето довечера ще го свалим. Отделно,че и до тоалетна трябва да се ходи щем нещем Grinning Но ако децата не свикнат,че няма нищо страшно,ако мама не е наоколо,тежко ни и горко ни Grinning

# 519

Тя е написала "на необезопасено място".  Peace
Аз гледам бебка почти изцяло сама. Когато се налага да съм в друга стая/баня/вц я слагам в кошарата, а отскоро и на пода върху дебело одеало. Няма къде да падне.  Laughing

# 520
За повиването...Не съм повивала,но държа здраво ръцете в моментите на "борба" с "не мога да заспя". Пониването или държането на ръцете гикара да сеотпуснат и "предадат". Поне при повечето деца. Снощи аз също стисках здраво мятащи се ръчички,защото точно,когато реших да "приспя" баткото и Огнян се размрънкал. Таткото скочил да го успокоява и съответно заварих човечето съвсем будно и готово за подвизи. ММ никога не го е приспивал и Огнян го свързва с игри и забавления Simple Smile Последваха два часа,в които успокоявах,оставях да си се наприказва,пях и всички екстри (без носене,самият той те искаше) и накрая,когато вече видях,че почва да се мъчи да заспи и не може (имах чувството,че се бори с ръце и крака с нещо си Simple Smile, го гушнах в креватчето му,доколкото мога,хванах му здраво ръцете и се отпусна и заспа. Трябваха ми още мифт ръце за галене по челце,например,но и с наличните се справих Simple Smile.

# 521
KittyCatty, всичко трябва да става бавно, ненатрапчиво, спокойно.... Няма такова нещо като да изоставаш със захранването, едни решават да започнат на 4 месеца, други на 6 месеца... така че не се притеснявай изобщо.

На мен ми е ясно, че не е състезание, но виждам, че бебетата вече не се задоволяват само с млякото и 3 вида пюрета. Започнаха да стават неспокойни, да се взират в нашата храна и да махат с ръчички.  Crazy

# 522

Много ясно, че ходя. Joy
Казах на необезопасено място. Оставям го сам да си играе в спалнята , но в кошарата или на мекия пъзел-килим на който има мека постелка, но съм го оградила за да не излиза, но и да излезе е меко на пода и няма от какво да се притеснявам. атака си върша работата вкъщи и сядам като бял човек да си изпия кафето. Виж на дивана или леглото е абсурдно да го оставя сам.

# 523

Отделно от сополите, вчера направи първи опити да види плочките от близо. Излязох за малко  от стаята и веднага да направи някоя беля. Беше се пльоснала на земята, порева малко пък се захили, опипах я да видя нещо дали я боли, но нищо и нямаше и си отдъхнах. Така че на мамите, които още не им се обръщат бебоците да се радват  #Crazy
Ooo и моя човек онзи ден полетя от спалнята. Той лази назад, назад и туп. И при нас, слава на Бог всичко мина бързо и без последствия, но сърецето ми за миг спря, като го видях на земята  Shocked

# 524
  • Русе
Вие се притеснявате да оставяте бебетата сами да не паднат ама питате ли ме мен?! Хич не ме е страх от падане - или е вързана в шезлонг, кошница за кола или леглото й, но от каката ме е страх  Laughing Мъчи се да я вдига и да я носи, бърка й в очите, стиска й ръцете и т.н. Та и до 00 ходя с голямата за компания, за да спася Йо-йо от набези... Не съм захранила, няма да го направя докато не оздравее и забрави, че давам лекарства с лъжица.  Ще действам както дойде, сега и без това стиска уста... Още лежи в количката, ама тя навън основно спи все още.

Общи условия

Активация на акаунт