ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Браво!
А при нас от тиквата направо му се гадеше вчера, голям кошмар беше, затова днес му дадох само 2-3 лъжички броколи (които наистина миришат кофти и са зелени...хаха...и аз не бих ги яла) и после си му дадох от добре познатия картоф, който леко разреден с млякото си го изяде и разбира се си дояде само с АМ накрая.

Да попитам нещо над което се чудя от доста време - още от раждането му заради проблеми с повръщането лекарите ни казваха да го слагаме да спи настрани и да редуваме страните да лежи ту наляво, ту надясно...ТОва се прави май и заради формата на главичката ама съвсем в началото при новородените.
Въпросът е че той толкова свикна че това е позата за заспиване, че така си спи и до ден днешен.
Има ли някой с подобен случай? Притеснявам се леко дали му е удобно и дали не си сплесква много едната ръка и рамо... особено през нощта ... Знам че всички нормални бебета спят по гръб, но нашият вече 6 месеца почти спи само настрани... Пробвала съм, няма шанс да заспи по гръб... За да предотвратя преобръщане по корем или нещо такова му слагам възглавничка ограничител отпред и отзад.  Чудя се докога ще го караме така и дали е ОК за него.   newsm78  Всъщност всичко си е чудесно и си спи средно 11-12часа нощем и 3-4 часа през деня, така че не се оплаквам.   Simple Smile

# 601
  • София
Докато намеря време да вляза тук и вие сте изписали и тази тема. Simple Smile
Ние днес бяхме на броколи с ориз на Hipp. Такова плюене падна, че направо нямам думи. Simple Smile Грам не ѝ хареса и така обвинително ме гледаше, все едно искаше да ме пита "Ти опитвала ли си го това".
Захранваме се от месец и половина почти два и не успях да и заместя ядене.

# 602
  • София
Браво!
А при нас от тиквата направо му се гадеше вчера, голям кошмар беше, затова днес му дадох само 2-3 лъжички броколи (които наистина миришат кофти и са зелени...хаха...и аз не бих ги яла) и после си му дадох от добре познатия картоф, който леко разреден с млякото си го изяде и разбира се си дояде само с АМ накрая.

Да попитам нещо над което се чудя от доста време - още от раждането му заради проблеми с повръщането лекарите ни казваха да го слагаме да спи настрани и да редуваме страните да лежи ту наляво, ту надясно...ТОва се прави май и заради формата на главичката ама съвсем в началото при новородените.
Въпросът е че той толкова свикна че това е позата за заспиване, че така си спи и до ден днешен.
Има ли някой с подобен случай? Притеснявам се леко дали му е удобно и дали не си сплесква много едната ръка и рамо... особено през нощта ... Знам че всички нормални бебета спят по гръб, но нашият вече 6 месеца почти спи само настрани... Пробвала съм, няма шанс да заспи по гръб... За да предотвратя преобръщане по корем или нещо такова му слагам възглавничка ограничител отпред и отзад.  Чудя се докога ще го караме така и дали е ОК за него.   newsm78  Всъщност всичко си е чудесно и си спи средно 11-12часа нощем и 3-4 часа през деня, така че не се оплаквам.   Simple Smile
Ако му е неудобно ще ти покаже, ама така че да го чуят и съседите. Simple Smile Нашата също спи на една страна. Само в количката е по гръб.

# 603
Максимка, колко време карахте на картоф? И аз мисля бавно да я караме 1 седмица за една храна. Това бавно ли е? А извинявам се за глупавия въпрос ама глутена с каква храна се въвежда и кога ??

# 604
  • София
Днес историята с картофа се повтори Simple Smile На детето много му хареса и си изяде 30 гр. Ще продължа с картоф една седмица, а после картоф с морков.
Извинете за тъпия въпрос, но кога му е сезона на броколито и от къде да купя това чудо?
Колко грама пюре трябва да яде, за да се приеме храненето за заместено? Педи каза 125, но аз си мисля, че след 125 ще е гладен. Хапва по 170 АМ.
Ползвали ли сте памперси Huggies?

# 605
Максимка, колко време карахте на картоф? И аз мисля бавно да я караме 1 седмица за една храна. Това бавно ли е? А извинявам се за глупавия въпрос ама глутена с каква храна се въвежда и кога ??
Продукти съдържащи глутен могат да се въведат след 6 месечна възраст.

# 606
Моят спи по гръб още от втория месец, но тогава не е бил свикнал явно настрани и не съм имала проблем.
Защо не пробваш да му махнеш ограничителите и лека полека да се научи да спи по гръб детето.
Иначе не виждам как ще го научиш, след като му слагаш опора.

# 607
И Марти спеше по гръб докато не започна да се върти по корем,сега немога да го обърна по гръб.Или е на една страна или по корем

# 608
Максимка, колко време карахте на картоф? И аз мисля бавно да я караме 1 седмица за една храна. Това бавно ли е? А извинявам се за глупавия въпрос ама глутена с каква храна се  въвежда и кога ??
http://www.namama.bg/article/gluten
Само да допълня,че при захранване 4-5 месец може да се въведе на 6-7 месеца,при захранване 5-6 месец следователно 7-8.

# 609
  • Стара Загора
Картоф давам от неделя и мисля утре да е за последно.Днес дадох 2-3лъжички тиква като нова храна и след това трябваше да продължим с картофа,но той от него хапна съвсем малко и почна да се мръщи,да Ръмжи и да стиска устата и се отказах да го мъча.Явно след сладката тиква картофа му се е сторил гаден.Утре мисля да му дам първо малко картоф като за последно и после тиква.И след тиквата мисля смесено да дам.Алекс от почти от началото започна да спи по гръб.Уж го подпирахме отзад ама той пак се извърташе по гръбче.

# 610
Днес историята с картофа се повтори Simple Smile На детето много му хареса и си изяде 30 гр. Ще продължа с картоф една седмица, а после картоф с морков.
Извинете за тъпия въпрос, но кога му е сезона на броколито и от къде да купя това чудо?
Колко грама пюре трябва да яде, за да се приеме храненето за заместено? Педи каза 125, но аз си мисля, че след 125 ще е гладен. Хапва по 170 АМ.
Ползвали ли сте памперси Huggies?
Пюрето е по-засищащо от АМ или кърмата,така че съвсем добре те е посъветвала. Винаги можеш след това да дохраниш с АМ в твоя случай. Не знам за бебоците на АМ,но при тези на кърма обикновено дълго време не приемат,че пюрето е манджата вече и си искат кърмата,естествено в много по-малки количества. Баткото е от малкото изключения,който много бързо реша,че другите манджи повече му харесват и ме замени за лъжицата Simple Smile
Сезонът на броколито е сега Simple Smile Иначе навсякъде можеш да намериш. Просто не си обръщала внимание.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 20:55 от Hipo

# 611
Момичета, искаше ми се да се възползвам от черния петък и да купя още някакви играчки на беба, обаче се замислих, че не знам какво е подходящо за възрастта. За гимнастики и килимчета май вече е късничко? Дървените играчки пък май са за по-големи дечица? Имаме дъга с висящи играчки, разни плюшени мечета и слончета с дрънкалки, гризалки от естествени материали - дърво и прежда, силиконови дъвкалки, които изобщо не признава... та какво друго да й взема? Паяци/проходилки и бънджи няма да ползваме.

Иначе успях да взема столче за хранене на Mamas&Papas с табличка за игра на почти половин цена и два слинга и с това се изчерпиха черно-петъчните ми разходи.

Да се похваля, откакто прибирам ръчичките на беба в чувалчето за спане, заспива сама за 5 минути - независимо дали е денем или нощем Shocked

# 612
Митко спи по гръб от края на 1вия месец. Бях му взела ограничител , но от началото не го хареса и го махнах. От тогава спеше само по гръб и се бях притеснила за главичката, но той си я извърта настрани и няма прпблем. От 2 месеца с това въртене спи накъдето си поиска Grinning напоследък и по корем, но аз тогава немога да заспя и все проверявам  да не е забил нослето във възглавничката. Най много иначе обича да спи на ляво.
Вече има костюмче като на Дядо Коледа с шапчица и нямам търпение да му го облека . Grinning Heart Eyes

# 613
Stitch Аз им взех една играчка от Емаг, с която възнамерявам да заменя гимнастиката:

http://www.emag.bg/interaktivna-igrachka-za-bebeta-mappy-toys-69 … 660/pd/D7CFBYBBM/

Ние днес имахме успех с пюренцата. Нахраних ги с домашен пащърнак примесен с малко тиква, но само докато гледат любимата си анимация на компютъра. Предният път Бейби ТВ не съврши работа. Чудя се как е възможно толкова малки да правят разлика между филмчетата...  Hug Малката дори реагира на едни и същи места от филмчето. Възможно ли е това ?!?  newsm78

Въведох пюре от слива на ХИП. Вече втори ден хапват от бурканчето между обедното и следобедното хранене. Утре мисля да въведа авокадо за обяд. Ще го смеся с малко картоф или пащърнак.

Моите спят по гръб нощем, но през деня се случва да заспиват по корем, защото предпочитат да стоят в тази поза и неусетно откъртват.

Относно картофа - забелязах, че само пресен го кльопат с АМ иначе престоял дори един ден, не го харесват. Наистина, на вкус се различава - опитах го.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 22:15 от KittyCatty

# 614
За гимнастики и килимчета май вече е късничко?

Защо да е късно?
Сега тепърва след 5-6-ти месец децата стават подвижни и обичат да се заиграват на пода с топки и всякакви играчки, да лазят, да ги въртиш от гръб по корем и обратното.... Да се протягат и да хващат разни неща , да се ориентират по звук и по цвят... Според мен именно шарени интерактивни килимчета за игра и активните гимнастики са супер за възрастта 6+.

Общи условия

Активация на акаунт