Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 933
  • 831
  •   1
Отговори
# 510
Има вискоза, която си е напълно естествена  Peace

Има и такава, която е изкуствена, но пак я пишат вискоза. Усещат се на пипане - истинската тежко пада.

asyalein, обясни за този магазин в Пловдив, моля  Simple Smile

# 511
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein, обясни за този магазин в Пловдив, моля  Simple Smile

знаеш ли къде са писоарите в Капана, на Железарска?...
като тръгнеш от тях към северната страна на тунела и магазинът е на около 100м. от писоарите.
на два етажа е, персоналът не е много любезен.
майка ми каза, че последно като е била там и цените са били вдигнати...

# 512
asyalein, явно говориш за магазин "Какаду" - явно се разминават очакванията ни за дизайнерски платове  newsm78

Не са им ниски цените, а нормални, а обслужването не е лошо, а е отвратително  ooooh! - общо взето циганки работят там и никога, ама никога не мерят платовете и не ги отрязват под прав ъгъл. Преди години по този повод даваха 10 см плат повече, точно за да компенсират кривините, но сега не дават и режат накриво и зверски и последния път два хастара са ми с жестоки бримки от ножиците им  Tired

# 513
Кливия, не е Какаду. Виж адреса в линка, който дадох по-горе. Там в същото кьоше има още 2 магазина с хубави платове. Единият от тези двата също бил на Texhouse (на един етаж е и има по-хубави платове там), но не знам си защо били разделени магазините (една от продавачките така обяснила на свекърва ми веднъж). На сайта качват част от платовете и може да се види какво да очаква човек. Peace
В софийския магазин също съм ходила, там бяха много мили. Казаха, че качват всички платове и онлайн и може даже да си поръчаш по телефона.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 09:30 от Анонимен

# 514
Здравейте на всички Simple Smile. Аз се подвизавам в темата за бродерия и гоблени, но имам въпрос, свързан с шиене, и реших да ви попитам.
Харесала съм си модел на дънкова чанта, която искам да си ушия сама, но инструкциите са за шевна машина. Аз нямам такава, но искам да пробвам да я ушия на ръка.
Въпросът ми е дали ще стане тази чанта, ако е шита на ръка, и да се захващам ли изобщо?
Нямам почти никакъв опит в шиенето, нито на ръка, нито на машина. Това което знам е от бродирането и гоблените.
Благодаря и приятен ден на всички Simple Smile.
 bouquet

# 515
Синьо, ясно, друг е магазинът, сетих се. Но там евтини неща няма. Понеже asyalein пишеше за много ниски цени, затова и се обърках.

Наблюдавам, че масово закриват магазини за платове в Пловдив - първо фалира "Мерилина" до пешеходния мост, от 2 седмици затвориха и "Лидер" на гарата. Където и да видя в града новооткрит магазин за платове, в близките няколко месеца вече е закрит, защото няма клиенти  Confused

Защо нямат клиенти, ли? Ами защото просто излиза много по-евтино да си го купиш готово, отколкото да купиш плат и да занесеш на шивач  Peace Ние сме последните мохикани, дето го правят за кеф  Laughing

# 516
  • София
Като обсъждате магазините за платове, на Какаду , имат магазин на цар Симеон, в който се продават парчета на цена 3.60 лв/ метър, ако някой се интересува магазина е от Мария Луиза в посока Кирков , имат първо за нормални платове и след това мисля че след 2 пресечки е тоя за парчетата. Мерят ти парчето и колкото излезе, ако е по- голямо от 3 метра може да се реже.
Случайно разбрах за него от продавач в Какаду, на мен лично техните платове не ми харесват особено, някак десените им са бабешки, обикалям магазина и трудно си харесвам нещо, и детски уж има ама и те не са ми на сърце.
Иначе си харесвах на Дондуков магазина за платове , те пък го затвориха и остана само на Раковска. Ако знаете друг интересен споделете моля, този на Неофит не съм го търсила , ама цените много жестоки ми се виждат.

# 517
Защо нямат клиенти, ли? Ами защото просто излиза много по-евтино да си го купиш готово, отколкото да купиш плат и да занесеш на шивач  Peace Ние сме последните мохикани, дето го правят за кеф  Laughing

А тук е точно обратно. Има бум на шиенето като хоби. Хората обичат да ръкоделят и оценяват труда. Работната ръка тук е скъпа и е лукс да носиш нещо на шивач. Хората все повече са наясно при какви условия са ушити парцалите в Н&М, Зара, Манго и т.н. и не искат да ги подкрепят, купувайки от тях.

# 518
Синьо, ясно, друг е магазинът, сетих се. Но там евтини неща няма. Понеже asyalein пишеше за много ниски цени, затова и се обърках.

цените са от магазина в Германия.
просто в него съм виждала платове, които взех от Пловдив.  Peace
беше ми ясно, че ще стане объркване и затова уточних. Peace
дизайнерски платове не съм купувала нито в Бг, нито в ДЕ, нещо не мога да измисля какво да направя от тях. newsm78

в Какаду никога не съм ходила. обикновено майка ме води директно някъде, защото тя има поглед къде какво има.

иначе Лидерът беше ясно, че скоро ще го затворят.
майка от там е взимала също страхотни неща на супер ниски цени.

Татяна, ти преди беше май показвала една Reisetasche. трябва ми някаква чанта, която да взимам, когато сме с едно преспиване.
какъв плат ще ми препоръчаш?
искам да изглежда добре, но платът да се пере лесно, да издържа на тежест и търкане.
коркът като плат ми харесва, но не вярвам да е толкова устойчив... newsm78

# 519
Здравейте. Извинявам се за нахлуването в темата. Не съм писала до сега, но доста често съм зачитала. Имам питане и тук е най-правилното място да попитам. Предстои ми закупуване на оверлог. Обаче... от толкова четене и гледане на ревюта се загубих. Спряла съм се на две машини, но изобщо не претендирам, че те са най-добрите налични на пазара. Едната е ELNA 664 pro, другата е TOYOTA SL3335. Трябва ми за домашно ползване, не особено тежко натоварване. Объркването ми дойде като започнах да ги сравнявам и особено след като попаднах на ето тази класация: https://wiki.ezvid.com/best-sergers
Изобщо не се споменават тия модели, които аз харесах. Тъй като ще ми е първи оверлог ми се иска да е по-лесен за експлоатация, да има адекватна поддръжка и сервиз в България. Моля споделете вашия ценен опит и дайте съвет към какво да се ориентирам и от къде да закупя.  Simple Smile

# 520
  • София

иначе Лидерът беше ясно, че скоро ще го затворят.
майка от там е взимала също страхотни неща на супер ниски цени.

Кой е Лидерът? Какво съм изпуснала  Simple Smile?

# 521
Tatjana, за съжаление много, много малко хора са наясно и им пука. В един търговски център в нашия град са се насъбрали магазини с долнопробна стока като Primark, Decathlon... и народът влачи ли влачи по няколко препълнени торби. Rolling Eyes (Аз също имам повече дрехи, отколкото са ми необходими. Confused Това, че са с ОК произход пак не ме прави много по-добра. Обаче да изхвърлям не е опция; продавам и подарявам главно. Иска ми се в гардероба ми да няма излишни неща. Шиенето обаче хич не ми помага в това отношение. Сега в гардероба имам и рафт с платове. ooooh!)

Плажче, според мен трябва да стане. Едно време нали всичко на ръка са шили. Само трябва да видиш какви точно бодове са подходящи.

Старс, мисля, че Bertichka имаше Елна-та и беше доволна. За другата машина нищо не мога да кажа. Само заради марката бих избрала Елна. Може би electrichar ще се включи с мнение; той има широк поглед над много машини.

# 522
  • FRANCE
asyalein за чантата ти не става ли с платове за шезлонг, здрави са носят на пране и могат да се намерят свежи мотиви Simple Smile

Плажче, ако имаш нерви ще стане. Примерно с  бод зад игла (ако не бъркам името), на лицевата страна наподобява машинен бод, на опаковата е като верижка. Навремето така си шиех рокли на куклите (сега и копчета шия на машина Mr. Green)

# 523
Кой е Лидерът? Какво съм изпуснала  Simple Smile?
[/quote]

магазин за платове в Пловдив, близо до гарата. Peace

мадам, добра идея, но аз не съм попадала на свежи мотиви...

# 524
Синьо, Madame, благодаря че се включихте по моя въпрос Simple Smile.
Надявам се в инструкциите да са посочени видовете машинни бодове, които се използват, и аз да ги направя ръчно. Ентусиазмът ми е голям, чантата е супер готина и искам ей така за кеф да пробвам Simple Smile
Дъното е с кожа, предполагам с някаква по-стабилна игла ще трябва да се шие 🤔

Общи условия

Активация на акаунт