Препарати за съдомиялна - 9

• 126 854
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Pazardjik
Привет дами!Може ли миялната да се почисти празна с таблетка на програмата 70° или става само със специалните препарати?Ако трябва препарат кой препоръчвате?

# 466
  • София
Привет дами!Може ли миялната да се почисти празна с таблетка на програмата 70° или става само със специалните препарати?Ако трябва препарат кой препоръчвате?

Не може. За почистване си има специални препарати. Аз купувам този на Сомат. Един път съм ползвала и на Фениш с лимон.

# 467
Моята машина има програма за самопочистване и в упътването пише, че ако желаем, за по-добри резултати можем да сложим и препарат.

# 468
  • Gorni Bogrov
Момичета,видях,че.сега  в ДМ има на промоция финиш гел и се чудя дали да го пробвам? Досега съм ползвала само на сомат и съм доволна,но този май наистина е изгоден като цена.

# 469

Аз съм много доволна и от препарата на Хейтам, и на ККласик. И на ДМ е хубав.

cecko05, аз съм ползвала само таблетките на Финиш, но не ги харесвам, в този смисъл не бих им купила гела.

# 470
  • София
Здравейте, от кой екологичен препарат сте доволни и от къде го купувате? За сега се спрях на Alma win и ще съм благодарна на вашите отзиви или препоръки за друг препарат
Гледах и рецепти за домашни таблетки, някой пробвал ли е

# 471
  • София
В Метро има промоция на Сомат - гел или таблетки - 10лв.; гланц, почствашити таблетки или течност, ароматизатор, сол - 5лв.
На финиш също има на промоция на гореизброените, но на други цени.
Стр.36 и 37 от каталога за хрнителните продукти. https://catalogues.metro.bg/khranitelni-stoki-1818/page/36-37

# 472
  • 1st floor
На мен гелът на Финиш ми харесва повече от този на Сомат. Само с него мия вече.

# 473
Здравейте,

От скоро имам съдомиялна, преди това не съм имал и съответно направих грешката да се набутам предварително на промоция таблетки Finish Powerball classic и оставят бели петна по съдовете, преди да взема препарад за изплакване, резултата по чашите беше трагичен.... Това на върхов клас AEG съдомиялна с 3 перки. Оказа се, че в Amazon чета ревюта, че има фалшиви таблетки и като гледам ,май и аз съм се нашил на тях, въпреки че пише най-нагло на опаковката производител Германия, вътре в кутията пише Полша...

https://www.amazon.co.uk/Finish-Classic-Powerball-Dishwasher-Tab … _22?pageNumber=22

Има мнения, че дори могат да повредят съдомиялната.

Моля за мнения кои таблетки ползвате и кои са уж най-добрите. Твърди или от гел?

Без значение от програмата, чашите са на бели петна все едно от варовик, а аз ползвам Finish препарат за изплакване. Също така от 3 - 4 пускания (от скоро имам съдомиялната) след като отворя вратата и по цялата ширина има бяла ивица от тънък прах - това нормално ли е? Май си внушавам, но си мисля че таблетките са фалшиви.
Да не би проблема да не е само в марката а и във разновидността на таблетките - в случая съм взел от най-базовите, нали има Max, Quantum и тем подобни.

Настроил съм машината на съответната стойност за твърдостта на водата, както и на заводската 4/6 препарат за изплакване.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 20:35 от Dominator_IX

# 474
  • Sofia
Цяла таблетка е много - счупете я на две и ползвайте половин таблетка, затова са петната.

# 475
Цяла таблетка е много на 60 см миялна? На пълен load? Не мисля.

А ако пък ползвам Finish Quantum Max - там не може да се чупят. Мисля си , че или е от водата, макар че съм сложил правилните настройки или е от таблетката.

# 476
  • Pazardjik
И аз си "троших" главата така...Вижте си настройките за сол и гланц.Предполагам солта е висока.И като гледам гланц-4 и той.Съсипах всичко,но след като прочетох в темата всичко от игла до конец си намалих степените и на двете и с новата посуда всичко е ок.Таблетките и на Лидл и на Кауфланд са добри и евтини.Иначе Феъри са  N:1.Успех!Dominator

# 477
И аз си "троших" главата така...Вижте си настройките за сол и гланц.Предполагам солта е висока.И като гледам гланц-4 и той.Съсипах всичко,но след като прочетох в темата всичко от игла до конец си намалих степените и на двете и с новата посуда всичко е ок.Таблетките и на Лидл и на Кауфланд са добри и евтини.Иначе Феъри са  N:1.Успех!Dominator

Гланца по подразбиране е на 4, направих го на 3 след като го купих и досега само един път съм пробвал с препарата за измиване. Finish Aid Rinse. За солта фабрично е на 5, беше на 3, направих го на 2 (не съм пробвал още как ще е дали няма да е малко на 2 )Ако трябва да се вярва на ВИК Пловдив, след като се обадих уж по техните немски градуси степента отговаря на 3, но аз за по-сигурно я сложих на 4. Сега върнах препарата за изплакване на 3. Ще видя как ще е.

P.S. А и таблетките с които се наших 100 броя Finish Classic са полски не знам дали това има някакво значение, но те изискват сол и препарат за изплакване.  

Чудя се, дали да не взема Finish Quantum ? Или резултата няма да е различен. При мен сега всичко е чисто - само чашите са на капки, иначе блестят ако не се проверяват на светлина - тогава се виждат капките.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 11:42 от Dominator_IX

# 478
  • Pazardjik
Доминатор и в Пазарджик водата е твърда ,но солта ми е на 2 гланца на 1 и резултата е супер.И аз съм с АЕГ Не се набутвай от раз с опаковки по 100 таблетки.Купи си на бройка и виж кои са ,,твоите,, таблетки.Гланца ти е добър.Пробвай с 1 чаша различна таб и я пусни пробно с по-малки настройки.Нали знаеш на книга е едно в действителност друго.чашата може и да я прежалиш но без проба-грешка няма да минеш Simple Smile

# 479
Благодаря за съвета. Намалих солта - гланца на 3 - да видим. Мисля да взема Finish Quantum - уж най-добрите - но при тези таблетки - май необходимостта от препарат за изплакване не е необходим?

Темата е интересна смятам и ще помогне и на други в подобна на моята ситуация. Ще пиша. Wink

Иначе след като купих препарата за изплакване с таблетка Finish Classic докато бяха мокри - искряха чашите, след това май като поизсъхнаха и петната по тях "блеснаха" Викам си ОК, ще пробвам цяла миялна само със стъклени чаши и резултата е петна по тях все едно от варовик. И вчера се "психясах" че таблетките са фалшиви , че съм се набутал (със 100, не съм далеч от истината) но пък ще експериментирам и мисля, че ще намеря златната среда. Иначе както по-горе казаха - нямам оризилен съд досега , аз я имам от скоро като правих нова кухня и съм я пускал 3-4 пъти досега.

P.S. Аз таблетките ги взех 2 месеца преди да ми монтират кухнята на Примоция Wink

Сега взех малка разфасовка Finish Quantum Max, да направя разлика

@Reni Angelova , ако може да кажете Вие какви таблетки ползвате.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 13:00 от Dominator_IX

Общи условия

Активация на акаунт