Препарати за съдомиялна - 9

• 126 852
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia

Цяла таблетка е много на 60 см миялна? На пълен load? Не мисля.

Питаш какъв е проблема, казвам ти и не искаш да слушаш какво ти се говори ..за какво задаваш въпроси тогава. Прочете ли малко дали е много или малко цяла таблетка? С този инат ще си страдаш ...

# 481

Цяла таблетка е много на 60 см миялна? На пълен load? Не мисля.

Питаш какъв е проблема, казвам ти и не искаш да слушаш какво ти се говори ..за какво задаваш въпроси тогава. Прочете ли малко дали е много или малко цяла таблетка? С този инат ще си страдаш ...

Вие същевременно не казвате каква съдомиялна ползвате - какъв препарат / таблетки ползвате.

Ако трябваше да се дели таблетката - изрично щеше да се упоменава! Аз сега питам и Вие не ми отговарята - как ще разделя таблетка Finish Quantum Max?

# 482
  • Pazardjik
Доминатор в момента ползвам W5 на Лидл,и К-класик на Кауфланд имам и няколко Феъри всичко в 1 те са тежка артилерия.Винаги трябва гланц и сол без значение какво пише.Включваш ли функцията МУЛТИТАБ?

# 483
Доминатор в момента ползвам W5 на Лидл,и К-класик на Кауфланд имам и няколко Феъри всичко в 1 те са тежка артилерия.Винаги трябва гланц и сол без значение какво пише.Включваш ли функцията МУЛТИТАБ?

Как се включва функцията мултитаб. Аз мисля че нямам такава на моята машина.(да не е спиране на солта и гланца?) Имам Eco, Autosense, ProZone, Pro. ExtraSilent, 45 Glass , Prewash и кратката 30 Minutes.

Редактирах си мнението, понеже питах дали е необходима течност за изплакване, докато не прочетох на Quantum опаковката, че е препоръчително. Надявам се сега с промените в настройката с 1 надолу за гланца, и 1 за водата от 3 на 2 резултата да е по-добър. Мен ме дразни това, че стъклото излиза на бели петна, иначе ако го мия на ръка и го оставя за се "изсуши" от само себе си, пак ще има петна просто водата май е варовита много./

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 15:19 от Dominator_IX

# 484
  • Pazardjik
Явно твоята е много нов модел и е по-различна.Стана интересно..От много гланц стават синьо-лилави от много сол белеят.Да пишеш после какво си направил и мнение за куантума аз не съм ги ползвала

# 485
Със сигурност ще пиша отзиви , иначе пак си прочетох упътването и гледам в раздел проблеми , причините за белите ленти/ сини петна(препарата за изплакване е в повече и трябва да се намали и препарата бил повече, но тук не е валидно понеже е за пълна машина в моя случай)И в единия случай  препарата гланц идва малко когато има бели петна и капки по чашите  или е от некачествен препарат за гланц (съмнява ме и това да е понеже ползвам препоръчания на Finish Rinse Aid). Така че с нетърпение очаквам да напълня машината и да пиша. Wink

# 486
Мен ме дразни това, че стъклото излиза на бели петна, иначе ако го мия на ръка и го оставя за се "изсуши" от само себе си, пак ще има петна просто водата май е варовита много./
Ако водата е много варовита, трябва да се увеличи солта.
Функцията Мултитаб при мен се включва с клавишна комбинация, в упътването трябва да е посочена.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 15:51 от kati_v

# 487
Не знам дали много може да се вярва на ВИК, но според техните показания 11-13 немски градуса това съответства на позиция 3, аз бях задал на 4 за по-сигурно, После го направих на 3, а сега все още не съм го пробвал - на 2. Ще пиша за резултата.

# 488
Нямаше ли тест лентичка при машината? За мен така е най-сигурно да се определи. При нас се случи така, че в стария квартал бяхме с много варовита вода, а сега е средно варовита. Съседни са, но май тук водоподаването е от друг източник.
Тест ленти се продават в магазините за домашни любимци.

# 489
Сега пък който не чете се оказа, че Quantum  Max съдържал белина.....WTF Ще използвам 18 таблетки и ако няма резултат в миенето ще си ползвам Classic таблетките.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2018, 00:34 от Dominator_IX

# 490
  • София
Сега пък който не чете се оказа, че Quantum  Max съдържал белина.....WTF Ще използвам 18 таблетки и ако няма резултат в миенето ще си ползвам Classic таблетките.
Очевидно таблетките ти не се отмиват до края на програмата и има няколко възможни причини - солта ти е много, програмата ти е къса, не си включил функцията мултитаб, програмата ти е с ниски градуси. Може и от некачествени таблетки да е, но в твоя случай не е това.
1. Намали си солта на 2,
2. Намали си гланца на 1 или 2,
3. Включвай си функцията мултитаб, след като си избрал да ползваш таблетки. Иначе ползвай прах или гел. Мултитаб е функция, не програма. Прочети си упътването.
4. Не ползвай автоматична програма или такава с ниски градуси и таблетки - тези програми са за гел или прах, ама с праха пак зависи дали е хубав.

# 491
Намерих един забутан гланц с изтекъл срок на годност и се чудя мога ли да го ползвам  newsm78 не ми се хвърля,че е цяло шише,но пък ми притеснява да не повредя машината  Crazy

# 492
Очевидно таблетките ти не се отмиват до края на програмата и има няколко възможни причини - солта ти е много, програмата ти е къса, не си включил функцията мултитаб, програмата ти е с ниски градуси. Може и от некачествени таблетки да е, но в твоя случай не е това.
1. Намали си солта на 2,
3. Включвай си функцията мултитаб, след като си избрал да ползваш таблетки. Иначе ползвай прах или гел. Мултитаб е функция, не програма. Прочети си упътването.
4. Не ползвай автоматична програма или такава с ниски градуси и таблетки - тези програми са за гел или прах, ама с праха пак зависи дали е хубав.

Моята миялна няма Multitab. FSK93705P

Направих солта на 2, гланца съм го оставил на 3.

Ще направя пряко сравнение с двата вида таблетки, които имам. Програмата НЕ е кратка, нито пък на малко градуси. AutoSense стига до 70 градуса и започва от 45.

Също така на програма Eco 50 съм пробвал. Първия път когато въобще не сложих препарат за изплакване с обикновените Finish Classic резултата беше трагичен, след като добавих препарат за изплакване , положението се подобри.

Много ги хвалят тези Quantum Max, ще ги видя. Не мога да си обясня как ще има белина в тях, а същевременно "щадят" машината. Но все пак взех малко на брой таблетки.

Ще пиша резултата.

# 493
Намерих един забутан гланц с изтекъл срок на годност и се чудя мога ли да го ползвам  newsm78 не ми се хвърля,че е цяло шише,но пък ми притеснява да не повредя машината  Crazy
За машината не знам, но не те ли притеснява, че това е финиш продукт, който малко или много остава по съдовете?

# 494
  • София
Скрит текст:
1. Намали си солта на 2,

Моята миялна няма Multitab. FSK93705P

Направих солта на 2, гланца съм го оставил на 3.

Ще направя пряко сравнение с двата вида таблетки, които имам. Програмата НЕ е кратка, нито пък на малко градуси. AutoSense стига до 70 градуса и започва от 45.

Също така на програма Eco 50 съм пробвал. Първия път когато въобще не сложих препарат за изплакване с обикновените Finish Classic резултата беше трагичен, след като добавих препарат за изплакване , положението се подобри.

Много ги хвалят тези Quantum Max, ще ги видя. Не мога да си обясня как ще има белина в тях, а същевременно "щадят" машината. Но все пак взех малко на брой таблетки.

Ще пиша резултата.
AutoSense мие според замърсеността и ако реши, че не са мазни и мн мръсни мие с 45гр., което е малко за таблетка. Eco 50 пести от всичко - ток, вода и т.н. затова тази програма аз не я харесвам. Няма да забогатея с 1-2 спестени литра вода. За таблетките нищо не мога да кажа - аз не ползвам таблетки за да си нямам главоболия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт