Препарати за съдомиялна - 9

• 126 837
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Pazardjik
Афродита ти с какво миеш ?Какви гланц,сол ползваш?

# 496

AutoSense мие според замърсеността и ако реши, че не са мазни и мн мръсни мие с 45гр., което е малко за таблетка. Eco 50 пести от всичко - ток, вода и т.н. затова тази програма аз не я харесвам. Няма да забогатея с 1-2 спестени литра вода. За таблетките нищо не мога да кажа - аз не ползвам таблетки за да си нямам главоболия Simple Smile

Благодаря! В никакъв случай не съм мислил да пестя, просто ми се видя удобна за ползване , а Eco се препоръчва. Ще пробвам със ProZone 70.

# 497
  • София
Афродита ти с какво миеш ?Какви гланц,сол ползваш?
Мия гел на Сомат, солта на сомат или на финиш, гланца и почистващия за машината на сомат. Обикновено ги следя по промоции и често си купувам от Метро на промоциите плати 1 вземи 2, и така не ми излизат много по-скъпи от евтините марки.

---------
 Dominator_IX - ползвай си програмите според посудата и замъсеността й. Да миеш всекидневно чаши на 70 гр. не е ок за стъклото и бързо се амортизира. Ако не ти е проблем да си сменяш често посудата, не ти пречи. Както ти казах ползвай гел или прах, а таблетките остави за по-мръсните и загорели неща, които ще пускаш на 70 гр., примерно тави, филтри за абсорбатора и такива неща.

# 498
  Не се бях сетил, че може и филтрите за абсорбатора да мия, добра идея. Пуснах на ProZone 50-65C.

Ми то по тази логика излиза, че Eco e малко, AutoSense малко, A 70 много. Wink

Пуснах сега на ProZone с новите таблетки и ще сравня другото измиване пак на тази програма с таблетките на Finish Classic и ще пиша окончателно. Чашите са кристал за бира, обикновени водни , та няма да е проблем за мен. В крайна сметка нищо вечно няма. Ако ще се съобразявам всеки път дали ще се разтвори, дали ще измие таблетката, дали пък програмата не и идва слаба или силна, то каква е файдата от уреда. Ставаш му роб. Така че щом е направена програмата, пише си дори чаши отгоре, замърсени отдолу.

# 499
Ето го и резултата. Една касерола със загорял ориз не се изми, като преди това с Finish Classic тава от загорял сладкиш борда не се изми, дори след второ пускане, докато с Quantum Max същата тава блести. Има отново следи от препарат за изплакване, но това предвид че е на друга програма ProZone спрямо AutoSense - при първия опит с таблетка Quantum Max резултата е, че приборите блестят! Сега намалих препарата за изплакване от 3-та позиция на 2-ра предвид, че Quantum Max уж съдържа такъв  вече. И следващия път ще пробвам пак с Finish Classic и ще пиша.

Като цяло дали от другата програма или от таблетката , но резултата е по-добър. За да затвърдя мнението си , трябва да пусна с таблетка Finish Classic на същата програма.

Прикачам снимки. По-обемистата чаша е от предното миене с Finish Classic , другата по-тънката е с Quantum Max. (тази от дясно) Това което остава е признак на малко сол, повече сол или малко или много гланц? Кое от изброените?

Смъкнах гланца на 2 от 6 и ще тествам другия път с Finish Classic и след това с Quantum Max.

Явно по-добре няма да се получи. Иначе ако не се гледат на светлина си лъщят чашите, приборите също (с Quantum Max ) , а също и чиниите.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2018, 23:18 от Dominator_IX

# 500
  • София
Dominator_IX - от снимките, това което виждам, за мен това е остатък от таблетката. Много гланц прави едни леко цветни ивици и биха били на много по-голяма площ по чашата, а твоето /и на двете чаши/ е белезникаво и не е на такива ивици, ами е от оттичането на водата, в която има все още препарат /таблетка/. Виж на кутиите какво пише, имат ли тези таблетки сол и ако имат намали твоята на 1, иначе се предозира, т.к. нямаш функция мултитаб, която да изключи подаване на сол от контейнера на машината. Ако имат и гланц, намали или изключи този на машината.

# 501
  • край голямата локва

Аз ползвам миялна от над десет години. За себе си установих- никога не ползвам програма ECO. Просто не измива. Чашите ми  остават бели от много препарат. Ако се случи - просто я пускам отново на мини програма за 30 мин и всичко е ОК. Рядко се случва, защото като видя че не е пълна просто сипвам  по- малко препарат или половин хапче.  От години ползвам комбинирани таблетки и в резерва за непълна машина имам един гел.
Вече не купувам допълнителни препарати и не съм усетила липсата им.

# 502
@₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

Благодаря за съвета. Смахната работа. С обикновените таблетки на Finish пак има петна, както на снимките, с най-скъпите на Finish, където се препоръчва да се използва препарат за изплакване пак петна.... Не намирам логика, излиза че и двете таблетки нещо не сработват - няма значение дали са скъпи или евтини. Защото Classic май няма сол понеже се водят само с 2 екстри, докато тези Quantum са от най-скъпите и имат 14 в едно функции, дрън, дрън. Въпроса е,  да си реша проблема завинаги, или решението е да не мия чашите в миялната....

Пуснах всички чаши на специален режим за стъкло понеже са с ужасни следи от както казвате препарат. С отново намалена настройка за гланц - 2-ра позиция. Солта на 2.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 12:50 от Dominator_IX

# 503
Афродита е права. Белите петна са или сол, или недоизмит препарат. Ако ползвате дълга и високоградусова програма и е сигурно, че не е от това, може да проверите перките на машината - да няма запушвания или нещо да пречи на въртенето.  newsm78 Един консултант ни разказа, че при някакви клиенти имало оплаквания от миенето и от сервиза установили, че дюзите за разпръскване на водата били частично запушени, явно при отливането е останала пластмаса. С разпробиване се оправили.

# 504
  • София
Скрит текст:
@₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

Благодаря за съвета. Смахната работа. С обикновените таблетки на Finish пак има петна, както на снимките, с най-скъпите на Finish, където се препоръчва да се използва препарат за изплакване пак петна.... Не намирам логика, излиза че и двете таблетки нещо не сработват - няма значение дали са скъпи или евтини. Защото Classic май няма сол понеже се водят само с 2 екстри, докато тези Quantum са от най-скъпите и имат 14 в едно функции, дрън, дрън.
Въпроса е,  да си реша проблема завинаги, или решението е да не мия чашите в миялната....

Скрит текст:
Пуснах всички чаши на специален режим за стъкло понеже са с ужасни следи от както казвате препарат. С отново намалена настройка за гланц - 2-ра позиция. Солта на 2.
Решението е да ползваш гел, а таблетките да ги оставиш за тави и разни други такива по - замърсени неща, които искат много градуси и дълга програма. При сол в таблетките, тази на машината следва да ти е на 1 при теб и гланца да ти е изключен щом има в таблетката или да е на 1.
Друго за което се сещам,за да има такива петна, е да не е подредена правилно машината, т.е. нещо да пречи на някоя перка да се върти или да застава между перката и чашите /приемрно тава, поднос или друго подобно/ и струите вода от едната перка да не достигат до чашите.
kati_v - неговата миялна е нова и на няколко пускания, няма как да си запуши дюзите толкова бързо.

# 505
Аз говорех за фабричен дефект - при отливане на пластмасата самите отвори да не са изцяло открити. Супер рядко е, но е възможно все пак.
Или пък налягането на водата да е ниско. Защото той говореше и за недоизмити съдове, ако не се лъжа.

# 506
Болката е неизмити чаши. Смисъл като от снимката. Иначе ако ги гледаш не на пряка светлина си лъщят. Ще видя какъв ще е резултата от специалната програма за стъкло и ако пак има петна, ще мина на гел.

Ем пак няма резултат, смисъл някои от чашите пак са чисти но с остатъчни петна.  Направих настройката на сол на минимума 1, но в упътването пише да не се слага на 1, ако водата е под 4 немски градуса - това няма ли да обърка машината.

Вече просто ще се примиря и т'ва е.

Чашите и без това трябва да се полират на ръка с кърпа, та мисля че не е кой знае какъв проблем.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 14:52 от Dominator_IX

# 507
Аз говорех за това:
Ето го и резултата. Една касерола със загорял ориз не се изми, като преди това с Finish Classic тава от загорял сладкиш борда не се изми, дори след второ пускане, докато с Quantum Max същата тава блести.
Ако се ползва дълга и високоградусова програма, не следва да има неизмити съдове. Тогава проблем може да е нещо да пречи на перките да се въртят.
Аз мия на еко програма с прах на ДМ, преди с такъв на ККласик и нямам проблеми с неизмити съдове. Финиш класик съм ползвала в началото и ми дойдоха прекалено агресивни, изтриха ми шарките по едни чаши и така и изхвърлих един голям пакет, та за мен са силни таблетки, не би трябвало да не могат да се справят, ако програмата и налягането на водата са ок.
Да допълня - щом има следи по чашите, ще има и по чиниите, но няма да се забелязват толкова, ако са бели примерно. Пробвал ли си да близнеш по петното, какъв вкус има? При нас, след преместването, имаше лек солен вкус по чашите, докато пием, защото бяхме настроили солта на по-висока степен от необходимото.

# 508
Следващия път ще е на позиция 1 за солта и 1 на гланца. Ще пиша резултата. Всичко писано досега е на дълга програма и дори специална за стъкло!

# 509
  • София
Следващия път ще е на позиция 1 за солта и 1 на гланца. Ще пиша резултата. Всичко писано досега е на дълга програма и дори специална за стъкло!
Koгато ползваш прах или гел не забарвяй да настройш сол и гланц според твърдостта на водата и нивото на изсушаване. Сегашния ти опит пак ли е с таблетка? На каква програма ги пусна?

Общи условия

Активация на акаунт