Най-хубавият детски рожден ден у дома – идеи, организация

• 859
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте, от тази година голямата дъщеря желае да празнува рожден ден у дома. Не иска вече парти центрове, атракциони, зали и други събития.
За тази цел взех да проучвам възможности да организираме празника у дома. Имам няколко идеи, но се надявам и други родители да споделят такива. Относно броя деца - ще се ограничим до 7-8, като имаме място у дома, тази бройка не е проблем.

Какви занимания бихте препоръчали за лошо време - децата ще са вътре? Както и при хубаво време - навън на двора?
За сега съм се спряла на няколко бордни игри, дартс, както и приготвяне на Сладолед и ледени близалки - нещо като готварски курс.
Имаме възможност да вземем и аниматор, но понеже децата са на възраст 9- 10 години, не съм убедена до колко ще се радват.

Всякакви идеи са добре дошли! Благодаря

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 09:44 от Рaдост

# 1
Аз бих пропуснала аниматора.

Остави ги свободни, да си там наблизо, да, но като въздуха - хем да те има, хем да те няма.

Поздравления за решението на детенцето ви!

# 2
 Ние празнувахме миналата година 11ти рожден ден у дома. Не сме канили аниматор. Бяха поканени 4 деца, т.е. общо 5 с моето, всичките момчета. Първо искаха да гледат филм и да ядат пуканки, това трая около половин час. Grinning После играха Монополи. После играха дартс. След това решиха да си правят дискотека на тъмно, загасиха всички лампи и си пускаха музика да танцуват. След това играха домашния мини баскетбол и накрая решиха да излязат да играят баскетбол на игрището до съседно училище. Всички игри сами си ги измисляха, не е имало кой знае какъв план. Моят син само искаше да му нагласим филма и пуканките за началото и да му дадем няколко от настолните игри да имат избор.
Като храна им приготвихме пуканки, солети, краставици и моркови,  разни бисквитки. Поръчахме им 3 различни пици. И торта, разбира се.
Много им хареса, повечето за пръв път бяха на домашно парти и след това всичките гостенчета си празнуваха и те така рождените дни Grinning

# 3
  • Пловдив
На мен всички изписано до сега ми допада .Може да включите кино на открито,  търсене на съкровища , рисуване и т.н.

# 4
Страхотни идеи ми давате, благодаря много! Ще гледам да съм на линия, но да не им преча, определено
Имаме вариант да сложим малки вратички за футбол на двора. Отделно федербал и / или някаква друга игра от този сорт, стига да е хубаво времето.
Търсене на съкровища е много хубаво хрумване също. 😄

# 5
Аз приготвям рожден ден за 8г за утре:

- Ще правиме чанти от шарени платове и фоам.
- после ще месим хляб с натурални оцветители ( спанак, цвекло и моркови).
- после ще играят на игра за танци, костюми и ще вършеят из вкъщи.
- вечеря и торта
- пижамено парти с фенерчета.
- сутринта за изненада ще сложа малко бонбони и шоколадче в чантите правени предишния ден.

Simple Smile

# 6
  • Пловдив
Може ескейп игра за вкъщи. Пробвала съм на www.payajinata.com В Grabo често имат ваучери.

# 7
Може ескейп игра за вкъщи. Пробвала съм на www.payajinata.com В Grabo често имат ваучери.

Страхотна идея. Благодаря

# 8
Много хубави идеи давате!

Ето и нещо, което може да се играе както вън, така и вътре.
Тази сме я играли.на тийм.билдинг, но стява и за деца. Може и някакви такива  игри да се приложат - тип криеница, стига да.позволява терена:

Война за щипки. Всеки участник получава по няколко на брой щипки на гърба си. Целта на играчите е да съберат, колкото се може щипки от останалите, но без да изгубят своите. При изгубени всички щипки, играчът напуска играта, докато не остане един – с всички щипки, участвали в надпреварата.

# 9
Пинята, задължително Simple Smile .

# 10
И аз планирам рожден ден за дъщеря ми вкъщи за началото на април.

Почваме с активити - ще правим гривнички от дървени мъниста, като всяко дете ще си вземе неговата гривничка накрая.

После ще има пица и ще гледат филм. След това торта и отваряне на подаръците.

Отнема около 2,5 часа, поне от това което сме правили предишни години. Ако времето позволява, мисля да ги пусна навън на поляната да изхабят малко енергия.

# 11
Пинята, задължително Simple Smile .

Аз не съм привърженик.

Децата се хвърлят ,бутат, удрят, винаги има някое дете което не е успяло да вземе нещо... съответно винаги има някой който да е нещастен и ревящ.

# 12
Не ми се е случвало подобно нещо никога. Явно зависи от децата.

# 13
За пинятата трябва ред и правила. Ние подреждаме децата по възраст - най-малките отпред и те първи удрят. Всяко дете има право на един удар. Досега не сме имали проблеми.

# 14
  • Банско
Може да им купите 7 или колкото са децата, комплект за сглобяване на примерно къщичка за птици, ключодържател (някакъв по-интересен момичешки), рисуване върху тениска или чанта от плат, гипсова фигурка. Така хем ще се занимават, хем после имат спомен и подарък от рождения ден.
Игра за вътре, която се сещам е да застанат една зад друга с лист на гърба и да рисуват, като предния рисува каквото е усетил от този зад него. Прилича на развален телефон, но с лист хартия и маркер.

Общи условия

Активация на акаунт