Любители на кучета - тема 67

• 41 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Моя калпазанин сутринта голям рев рева ,че не може да влезе при мен в стаята, чак после сълзи бърсах и гурли ... Crazy

# 196
  • София
Моя калпазанин сутринта голям рев рева ,че не може да влезе при мен в стаята, чак после сълзи бърсах и гурли ... Crazy

А защо не може да влезе?

# 197
Защото птичките и пчеличките   Rolling Eyes Embarassed Laughing

# 198
  • Русе
 Joy

Макс изглежда вече по-добре. Побесня, играе, скача... Не му хареса оризът и му сложих в него 10-тина гранулки. Дано няма последици. От обяд не се е изхождал.

# 199
  • На брега на реката
Браво на момчето! Дано все пак да му е било от стреса при промяната, както беше при нас, а не да има здравословни проблеми. Simple Smile

# 200
....
Така или иначе в началото му предложих Акана, не я хареса и му сипах от сръбската РК. След това ги давах смесено и ги ядеше. Но вчера свърши сръбската и взех от тук РК. Пак дадох смесено и снощи я изяде. Днес Sad
...
Ето пак ненужно сложни схеми за трепане на бели кахъри. Практически всяка гранула минава с т.нар. овкусяване. Това става "бързо, лесно, и здравословно" с някакво месо, напр. тон от консерва или някоя мръвка от кухненската тенджера (без лук), което се размесва с досадните гранули.

# 201
Кога храните кучетата?
Преди да ги изведете или след това?

Моят Еди получи много подаръци играчки и сега е на седмото небе  Heart Eyes  Grinning

# 202
Винаги след разходка , иначе може да му се обърне стомахчето .

# 203
Благодаря В & С ще потърся клипчета в нета, не ми беше минавало през ума. Ние с Дари имаме още 10 дни преди първата разходка, но това с обръщането на стомаха не съм го и чувала. Тя винага си върши работата след като се нахрани и не знам какъв график ще правим  Thinking

# 204
Аз го извеждам преди да се нахрани, но понеже е по послушен когато е гладен  Mr. Green а за обръщането на стомаха въобще не се бях сетила  ooooh!

# 205
  • Русе
....
Така или иначе в началото му предложих Акана, не я хареса и му сипах от сръбската РК. След това ги давах смесено и ги ядеше. Но вчера свърши сръбската и взех от тук РК. Пак дадох смесено и снощи я изяде. Днес Sad
...
Ето пак ненужно сложни схеми за трепане на бели кахъри. Практически всяка гранула минава с т.нар. овкусяване. Това става "бързо, лесно, и здравословно" с някакво месо, напр. тон от консерва или някоя мръвка от кухненската тенджера (без лук), което се размесва с досадните гранули.

Нямах избор с гранулите!
Да му давам месо? Сега? На два месеца е. newsm78

# 206
  • София
Какво е това обръщане на стомаха?  Shocked

# 207
Ели, жената от която купихме нащо куче също каза, че му е давала сварено месо смесено с гранулите и ме посъветва и аз така да правя.
На кучето нищо няма да му стане от месото.
Никой не ти казва да му дадеш огромен кокал с месо по него, а да му накъсаш месо на малки парченца и да ги прибавиш към гранулите.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 09:25 от B & C

# 208
Какво е това обръщане на стомаха?  Shocked
Гледала ли си филма Марли и аз? Там на два пъти му се случи точно това на кучето, описано е добре. След втория случай кученцето умря  Confused
По принцип при силен стрес или при хранене с прекалено студена или прекалено гореща храна, след много силна емоция и др. подобни може да се причини точно това обръщане на стомаха. Доколкото мога да го преразкажа обръщането е един вид усукване на стомаха, вследствие на което храната не може да излезе от стомахчето. Малко лаишки го обяснявам, но това съм запомнила.

# 209
Какво е това обръщане на стомаха?  Shocked
Животозастрашаващо е. Трябва бързо да се действа. И се оправя чрез операция.
Предимно при големите кучета се наблюдава. При определени раси е по често срещано явление.
За това кучетата не бива да тичат и да скачат след като са се нахранили.

Общи условия

Активация на акаунт