Любители на кучета - тема 67

• 41 200
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Може!  yes
Но трябва дълго време да се събира козината.
Аз съм виждала шапки и шалове за хора, които са оплетени от кучешка козина.  Crazy

# 496
  • София
Аз няма да я събирам дълго, доста козина пада, бяла и пухкава. Но после какво ще я правя ...

# 497
  • Euskal Herria
Аз няма да я събирам дълго, доста козина пада, бяла и пухкава. Но после какво ще я правя ...
... на пуловер. Все ще има желаещи. А може и нова ниша в пазара да се отвори.  Grinning

# 498
Трябва да прекръстим темата на "любители на кучета и техните бизнеспланове"   Laughing

# 499
По-скоро "любители на кучета и плетки - направи си сам"  Laughing

# 500
По-скоро "любители на кучета и плетки - направи си сам"  Laughing
Съгласна!  Laughing
Аз нали показах една играчка, която сама направих от подръчни материали.
В магазините продават много красиви и интересни неща за кучета, но си е друго когато човек сам направи нещо, та дори и да не е чак толкова красиво и сполучливо.

# 501
  • София
И аз миналата година правих плитки от полар за моята, но тя най се кефи на гумени пищящи неща.  Wink
Иначе аз мога да плета, само да има от какво.

# 502
  • Euskal Herria
Макс е луд за салфетки, тоалетна хартия и изобщо всякакви листове. Такъв майстор на конфети е... ръси щедро из цялата къща  Grinning.
Мога да плета, но не обичам. Други са ми слабостите  Mr. Green.

# 503
И аз мога да плета  Laughing

# 504
  • под тепетата
Здравейте!
 Помъчих се да кача зимна снимка на Макс и компания, но от  снимка.бг  явно няма да стане  #Cussing out
 По въпроса за козината - събирала съм  Embarassed Гледала съм клипчета на една мадама с маламути как събират, решат, предат, плетат. и май си бяха направили някаква машина. Обаче като пробвах не става. Питах едни момичета, които се занимават с ръчно изработени красоти, включително и с техниката на работа с филц ( забравих как се казваше ) и ми обясниха, че структурата на кучешкия пух ( които има северно куче , знае за какви облаци говоря) не е като на овцата, козата и т.н.  и не може да се направи на нишка като вълната. Пипала съм, чепкала съм, гледала съм баба ми как я издърпва , но аз не успявам. Обаче ме гризе нещо - на времето ми бяха оплели поличка и наред с обикновената прежда имаше и няколко реда със заешка прежда. И тя като кучешкия пух е мека, тогава как са успявали? За куриоз съм носила на децата изпран пух от Макс - не познаха какво е , казаха - памук  Mr. Green  Сетих се, че на едно момиче майката и беше направила обеци от пуха, в нета съм виждала. http://fitwell.bg/%D0%A2%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B4%D0 … l.a_i.134142.html
Хубав ден на всички!

# 505
Нещо не ме привлича мен идеята за плетки от кучешка козина...  Rolling Eyes Омръзнало ми е от косми из къщи.  Sick

Тия дни се каня да я къпя, че да свалим още малко от излишната козина.
А съм си купила за себе си някакъв конски шампоан /много го препоръчват за растеж на косата/, та ще го експериментирам и над Бела.  Crazy
Нали съм ви разказвала как навремето като тинейджърки със сестра ми изхабихме едно шише шампоан и си говорим, че много хубави ни ставаха от него косите. И като свърши, питаме татко какъв беше тоя шампоан - оказа се, че в празно шише бил прехвърлил шампоана на кучето.  hahaha

Снощи Бела беше наказана - докато разфасоваше поредната си плюшена играчка, извади от вътре нещо - някакъв механизъм, който трябваше да й взема. Иначе ватата я плюе. Ей, щеше да ме изяде.  Shocked Rolling Eyes Ядосах се, изгоних я в коридора, взех й играчката и я оставих известно време там за наказание. Хм, ще ми ръмжи тя на мене!  Crossing Arms

# 506
Вчера като писах поста исках да ви споделя какво го научих Макс и ми е от полза до ден днешен и всички с малки кучета могат да се пробват също. Така, та докато беше малък Макс и като виждах, че пишка през цялото време му повтарях "пиш, пиш" и сега като му кажа "хайде пиш" и той веднага вдига лапа и почва да пишка независимо колко има за изпишкване. Пробвайте с малчуганите, които все още пишкат вътре да ги научите така и после като почнете с разходките на вън като им кажете "пиш" да знаят какво се иска от тях. А може и някоя друга дума да си харесате за тази цел. Да ви кажа много е удобно, защото когато нямам време му давам зор да свършва с нуждата и да го прибирам. Яд ме е само, че за голямата нужда нищо не го научих и се налага да обикаляме повечко докато се надуши наоколо.  Mr. Green
utro77 чак се учудвам, че Бела си е позволила да ръмжи. Голдъните ги свързвам с най-добрите и послушни същества. Макс никога не си е позволявал да ми ръмжи, каквото и да се опитвам да му взема от устата (дори и кокал или месо), но пък от седмица имаме друг проблем. Изведнъж започна страшно да ревнува от племенника и не му позволява да ме доближи или да седне до мен. Веднага скача срещу него да го изгони. Не знам какво да правя за да се научи, че не трябва така. Една сутрин малкия (на 9 годинки) подскачайки и притичвайки скочи при мен на дивана и от тогава кучето е нащрек и не му позволява да ме приближи. Не го ръмжи, но скача да го избута или сяда между нас.  ooooh! Ще хвана да поговоря с някой треньор какво да правя в тази ситуация, защото е много неприятно детето да не може да се размотава около мен. Предполагам, че ревността идва от там, че племенника не му дава лакомства, не си играе с него и не му обръща никакво внимание, колкото и да се бута кучето при него и в един момент това игнориране е отключило тази ревност.

# 507
А защо не иска детето да си играе с кучето ? Това ми се вижда много странно  Thinking

# 508
А защо не иска детето да си играе с кучето ? Това ми се вижда много странно  Thinking
Защото има една "луда" баба, която от както кучето е у дома му казва да не го пипа, че бил мазан с лекарство, че щял да се изцапа, че ще му се залепи козинка по дрехите, че щял да го оближе, че ще го бутне, понеже кучето е по-тежко и какви ли не още наслагвания на предразсъдъци и ето, че дойде момента, в който това дава отражение. Единствените случаи, в които детето се заиграва с кучето или му дава лакомства са тогава, когато аз му казвам да го направи, но обикновено детето отбягва Макс. Сега ще започна по обратния ред игрите, лакомствата и храната да си получава от детето за да го усеща и него като стопанин. А по принцип с нетърпение чака племенника да се прибере от училище или от село и започва да го прегръща, целува, ляга до него, абе проси си вниманието му и предполагам, че съвсем малко е нужно за да свикнат двамата отново заедно.

# 509
Много ме дразнят хора, които насаждат страх на децата си към животни, защото така им е по-удобно . Особено ми е досадно , когато някое дете прояви иунтерес към Чарли и накоя майка или баба се разкрещи "не пипай кучето ,ще те ухапе, мръсно е " или някаква друга така глупост . Много рядко се случва да дойде някоя майка или татко  Crazy с детето си и да попита дали може да погалят кученцето . Винаги позволявам, като разбира се внимавам Чарли да не реши да му се качва отгоре , че и той много се радва на децата , особено обича бебета в колички .

Общи условия

Активация на акаунт