Любители на кучета - тема 67

• 41 203
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Аз моето съм го извеждали, но при нас няма бездомни кучета, домашните обикновено са ваксинирани и няма такава епидемия от болни, каквато има в други държави.
В Германия и Австрия масово се извеждат малки кученца преди да им е сложена последната ваксина. За Англия съм чела, че си ги пускали само в дворовете, а в България е прието да не се извеждат навън.
Ако бях в България и аз не бих го извеждала.

# 481
Е,да не е гледано в стерилна среда преди да го взема ? Уличните кучета кой ги ваксинира и следи,дето стават като телета?
Риск винаги има,както и постваксинални усложнения-в рамките на дни две жени ми споделиха-за левкемия след ваксина и ларингит с отоци и т.н.
И с ваксини и с треперене пак може да се разболее,гаранция няма.

Не искам да споря по темата ,всеки преценява за себе си  Peace

Така е  Peace Аз моята я взех от улицата, беше 4 месечно кутре. Естествено, че никой не и беше слагал ваксина, когато я взех я ваксинирахме. Не съм я държала в къщи до третата ваксина по обясними причини, просто нямаше смисъл  Grinning

Но, друг пример ще дам, съседската кучка, която ражда два пъти в годината. Три поредни кучила умират до едно, на възраст 3-4 месеца, точно защото никой не им слага ваксини.

Примери има много и от едната и от другата страна.

# 482
  • виртуално

Искам да помоля тези, отбелязали като начин на хранене "друго" в анкетата, да пояснят в темата какво друго дават.

давам всичко
гранули, консерви, понякога му готвя, сурови зеленчуци и плодове също
+ каквото успее да намери при разходки

# 483
  • Бургас
За ваксините да кажа и аз - моя е ваксиниран с всички задължителни такива, но нищо допълнително не слагам. Но миналата събота го разхождам на плажа, времето кофти жив човек няма, любимото ми  Mr. Green и по едно време насреща ми с бясна скорост бяга едно бебе джак, без каишка само нагръдник. Идво то при нас радвам му се, Стич го души и т.н. и се задава един индивид бягайки и викайки "НЕЕЕЕЕЕ той няма ваксините още???" то хубаво ама аз какво да направя. Извел го преди всички ваксини, негово си решение ама и да го пуснеш да бяга свободно без каишка вече граничи с идиотия. До края на разходката още веднъж го видях вреше се в едни храсти да търси кученцето къде се е завряло, отново пуснато от повода  Rolling Eyes

# 484
И аз го ваксинирам .

Да изместим малко фокуса-тази каишка добре ли е измислена?
https://fr.aliexpress.com/item/2015-New-Arrival-Hot-Sales-S-L-XL … ?isOrigTitle=true

# 485
  • Бургас
И аз го ваксинирам .

Да изместим малко фокуса-тази каишка добре ли е измислена?
https://fr.aliexpress.com/item/2015-New-Arrival-Hot-Sales-S-L-XL … ?isOrigTitle=true
Стич е с такъв модел нагръдник, не от Алито но такъв вид. При моето прасе понякога се разранява под мишниците от дърпане да бърза, но той се изживява като впрегатно куче понякога.
Иначе принципно съм доволна от модела  Peace

# 486
  • Sofia
И нашият Шаро днес за пръв път видя сняг  Mr. Green Не може да се каже, че е във възторг, особено, като му дойде до ушите... hahaha

Тук е преди да го пусне батко му долу, гледаше с голямо подозрение..

Пуснахме го, почуди се и си вдигна единия крак хахахаха

Намери ни и един уличен великан, не беше равностойна играта, ама хич!

# 487
  • Пловдив
Благодаря на всички,включили се със съвети относно проблема с разходките на моя Марк  Hug Както Утро е писала,когато сме няколко човека ходи,заиграва се..,следва,но сам човек да го разходи е мисията невъзможна.Но нищо,ще се учим  Peace Мислех си,че знам всичко за мопсовете и този път ще ми е лесно,но съм се излъгала-предишното ми мопсче беше коренно различно от този бандит  Heart Eyes

# 488
cutesmallcat много е сладък този малък ушатко!  Heart Eyes Първия допир до сняг винаги е много предпазлив. Даже Макс днес гледаше от входа това бялото по земята и се чудеше дали да стъпва по него. Но щом си бутна лапите и се сети, че е сняг и после не иска да се прибира.
utro77 много се смях с разказа за разходките по тъмно и "серийните убийци".  Laughing Аз поне като съм с кучето не ме е страх, защото знам че ще скочи веднага за да ме пази. Даже една вечер, вече беше тъмно и изведох Макс набързо за да се видя с един познат. Стоим си ние и си говорим и виждам с полезрението как някакъв мъж минава и застава в тъмното до една пропадаща и изоставена сграда. Макс след като не отчете движението му няколко минути започна да лае и ръмжи в посоката, в която се беше стаил човека. Е после го видях, че откърти (открадна) нещо и си тръгна, но поне след този случай съм сигурна, че кучето не би допуснало някой непознат да се доближи до мен, а и не вярвам някой като го види как изглежда да посмее. Mr. Green

# 489
Ние днес също за първи път се сблъскахме със снега,  но Роки въобще не му хареса даже неиска да излиза като го видя

# 490
Аз започнах да събирам козина и съм решила да му оплета от нея пуловер  Mr. Green

# 491
  • София
Аз започнах да събирам козина и съм решила да му оплета от нея пуловер  Mr. Green

Яка идея, но как ще я направиш на влакно ?

# 492

Ще я дам на баба ми или майка ми. Те имат вретено ( мисля че така се казваше).

# 493
  • София

Ще я дам на баба ми или майка ми. Те имат вретено ( мисля че така се казваше).

Хм, интересно дали ще се получи ? newsm78

# 494
  • UK
https://www.craftsy.com/blog/2014/11/how-to-spin-pet-fur-into-yarn/

Явно можело.  Crazy

Искаме и ние сняг!
Тази година ще ходим на ски, но Джинкс ще го оставим при моята приятелка за седмица да го гледа. Исках да вземем и него, но самолетните такси са прекалено високи. Догодина, живот и здраве, ако си вземем кола, ще водим и него да кара ски. Мъчно ми е и не искам да се разделяме обаче.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт