Любители на кучета - тема 67

• 41 204
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Може ли следващата анкета да бъде за кастрацията? Praynig

1. кастрирано
2. не е кастрирано
3. не е кастрирано но възнамерявам да го кастрирам.

# 466

Имам нужда някой да ми напише : Да, знам, разбирам те, но всичко ще си дойде на мястото. И ние сме минали по този път.

Ето, пиша ти :
И ние с Бела /голдън/ бяхме по същия начин. Взехме я края на август. Средата на септември започнахме да излизаме навън. Точно в най-големия студ и сняг се учихме на хигиена. Имаше един период, в който само ММ я извеждаше сутрин, че мен ме беше страх.  Rolling Eyes Но то и вечер си беше достатъчно тъмно и страшно дори и в ранен час.
Разказвала съм ви как една вечер към 20-21ч. зимата се наложи да я сваля да пишка, защото още не беше научена. ММ нещо беше зает и аз реших да се престраша. Та слизам аз пред блока. Наоколо са само къщи и е много пусто вечер. Слизам и се оглеждам за серийни убийци.  Crazy Разбира се, веднага забелязвам един, който върви в мойта посока. И разбира се, тъкмо като понаближи, добитъка клекна да си върши работата.  ooooh! В крайна сметка реших, че ще се мре. А то се оказа един колега от бившата ми месторабота.  hahaha Голям късмет извадих!!!
Сега вече не ме е страх в тъмното. Не, че Бела ще тръгне да ме защитава. Предполагам, че много ще се зарадва на всеки сериен убиец. Но пък е едра и хората си мислят, че хапе!!!  Joy
Също така вече не се налага да ставаме в ранни зори да се разхождаме. Като станем за работа, Бела още спи и много я мързи да излиза на разходка.  Crazy

За хапането на ръцете - това е период, който ще отмине с окончателната смяна на млечните зъби. Забележка "НЕ", подходяща играчка за гризане в устата и търпение да смени зъбите - това е решението!
С Бела имахме твърде неприятен период на хапане - че то голямо и с големи зъби, хапе силно... По едно време се притеснявах голямата ми дъщеря /тогава 15г./ да остава вкъщи сама с кучето.  

# 467
  • Пловдив
Да се включа и аз с моето бебе-мопсче на почти 4 месеца  Heart Eyes
Марк се научи да пиша само на памперс  Peace Сложила съм един в детската и един в хола.Изключение прави единствено когато памперса прелива.Тогава малчо демонстративно се изпишва на ламината,на сантиметри от памперса  ooooh!.Но навън категорично отказва да си върши работите.Изкарвам го веднага след ставането в 6,обикаляме часове и нищо.Но щом се прибере и отива на секундата на памперса и пиша,ама пиша  newsm78 .Вече втора седмица не мога и не мога да го накарам да ходи до тоалетна навън.Борбата продължава  Peace Също така не иска да ходи на повод  Naughty Мисля,че го притеснява  лентата ,която минава над главата му.В момента в който го махна и тича като бесен animal037 animal037 animal037 Излизам навън с цял арсенал от пискащи играчки,топки и т.н. Не и не,още при излизането сяда на дупе и се инати,като махна повода и хуква.В чудо съм се видяла #Crazy Дайте съвет какво да го правя това инатливото.За хапането на ръцете също съм доникъде-охкам,ахкам-няма резултат.Дано ги смени скоро тия зъбки,та да спре това хапане.Пооплаках ви се  Rolling Eyes

# 468
Това с извеждането на кучето навън след третата ваксина ми се струва много относително.Нашият го взехме на 2 месеца-обезпаразитяван,но без ваксини. Живееше в двор с още кучета и домашни животни.Безсмислено ми се струва да го държа само в къщи,а и той ака почти с размерите на човешко вече ....
Извеждаме го пред блока от първия ден,внимавам за контакти с други животни.Научи се да ака навън.Но понякога се изтърва по малка нужда ,макар да го извеждаме на два -три часа.Нощем изкарва без бели и нощни ставания.
И много ми хапе ръцете,като си играе.Скимича,обяснявам,карам се-ефекта е минимален.Знам,че е до време и ще мине,засега гледам да опазя децата .

За мопса-според мен вземи един ползван памперс навън и като излезете му го предложи.За каишката-пробвай в къщи да я носи,за да свикне-сложи му я и си играйте.

# 469
  • Пловдив
Трапезица това за памперса и на мен ми мина през ума,ама не съм го приложила  EmbarassedЩе го пробвам и ще пиша има ли резултат PeaceА за каишката-той няма проблем с нея,а с лентата на разтегателния повод.Като излезем като седне и само нея гледа и не пристъпя ни крачка.В момента в който откача повода и хуква,ама хуква...ох как го обясних  newsm78

# 470
Сложи му разтегателния повод и си поиграйте ,да се изправи срещу страховете си . Аз ползвам каишка и нормален повод,който държа изкъсо,че муцуната му все в земята забита и души и яде.
В тази връзка-каишката минава през врата,не през тялото.Да я сменя ли с нагръдник( така ли се казва) ,дърпа се много,да не го удуша по невнимание ?

Днес беше първа среща със снега,като го вида на входа и даде контра назад. Laughing
Шаро и първия сняг Simple Smile

# 471
Трапезица това за памперса и на мен ми мина през ума,ама не съм го приложила  EmbarassedЩе го пробвам и ще пиша има ли резултат PeaceА за каишката-той няма проблем с нея,а с лентата на разтегателния повод.Като излезем като седне и само нея гледа и не пристъпя ни крачка.В момента в който откача повода и хуква,ама хуква...ох как го обясних  newsm78
Заступори лентата за да не е опъната и да не му докосва главата

# 472
  • София
Първото ми куче умря заради извеждане без ваксина, още бях тийн, но още помня колко мъчително беше и за двете, няма да я забравя моята Буба. Не си правете експерименти с тези неща... За мен това е безотговорно.

Когато взехме Неро колко треперене му ударихме, защото хората от които го взехме не му бяха слагали никакви ваксини.

# 473
Просто смени повода , с такъв, който не се разтяга и направи така ,че да не му минава над главата .

# 474
Това с извеждането на кучето навън след третата ваксина ми се струва много относително.Нашият го взехме на 2 месеца-обезпаразитяван,но без ваксини. Живееше в двор с още кучета и домашни животни.Безсмислено ми се струва да го държа само в къщи,а и той ака почти с размерите на човешко вече ....

Не е относително и не е безсмислено!
Веднъж се случва да лепне някоя силно заразна и опасна болест, но това може да му струва живота.

След като ние изгубихме домашната си котка, която не излизаше никъде, но в крайна сметка се разболя от заразна котешка болест.... Предпочитам да изтърпя кучето вкъщи докато мине нужното ваксиниране.

melani14, при нас също го имаше това да не иска да се разхожда. Открихме, че кучето е по-смело и върви, когато сме повече хора от семейството на разходка. Един ли е - не помръдваше. Така го преодоляхме. Няколко седмици ни отне.

# 475
Е,да не е гледано в стерилна среда преди да го взема ? Уличните кучета кой ги ваксинира и следи,дето стават като телета?
Риск винаги има,както и постваксинални усложнения-в рамките на дни две жени ми споделиха-за левкемия след ваксина и ларингит с отоци и т.н.
И с ваксини и с треперене пак може да се разболее,гаранция няма.

Не искам да споря по темата ,всеки преценява за себе си  Peace

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 13:09 от Трапезица

# 476
Е,да не е гледано в стерилна среда преди да го взема ? Уличните кучета кой ги ваксинира и следи,дето стават като телета?
Риск винаги има,както и постваксинални усложнения-в рамките на дни две жени ми споделиха-за левкемия след ваксина и ларингит с отоци и т.н.
И с ваксини и с треперене пак може да се разболее,гаранция няма.

Не искам да споря по темата ,всеки преценява за себе си  Peace

Не е гледано в стерилна среда, но не е ходило и по улиците.
Неслучайно първата ваксина се поставя още на първия месец от раждането. И неслучайно следват още две.

Всеки си решава.
Само да обърна внимание, че ваксините са предназначени да предпазят кучето не от какви да е болести, а от такива, които почти на 100% завършват със смъртта му. А има и болести, които са опасни и за хората - като лептоспирозата например.

# 477
  • София
Това, че някой е извадил късмет и кучето му не се е разболяло, не означава, че всички ще извадят същия късмет.
Ваксините също не са гаранция, да, но поне изграждат някакъв имунитет.
В тази връзка в Италия наскоро имаше бум на парвовироза, имаше болни и ваксинирани, и неваксинирани кучета. Но пък имаше и здрави ваксинирани. В Румъния също четох за нещо такова, ако правилно си спомням.
Искам да помоля тези, отбелязали като начин на хранене "друго" в анкетата, да пояснят в темата какво друго дават.

# 478
  • На брега на реката
Преди последната ваксина, кучето беше само в ръцете ми, когато го извеждах навън, без да докосва земята. Не беше класическата разходка, но... Сядах на някоя пейка и тя стоеше в мен, като се озърташе на всички страни. Беше си още страхлива и околният свят я плашеше, така че може да се каже, че така се приспособяваше.

# 479
  • Русе
И аз така го "разхождам" навън. Поне да свиква. Или го слагам на прозореца да гледа. Още малко и каишка ще започна да му слагам че да има време да свикне.

Общи условия

Активация на акаунт