Любители на кучета - тема 67

• 41 212
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Euskal Herria
Страхо е опасен!
Макс геройски понася пътуването за и от България - по 3 хиляди километра в посока. Само когато за пръв път тръгнахме, известно време се чувстваше некомфортно, но бързо премина. Останалата част от пътя - излегнат на задната седалка, вързан с колан (тук са задължителни). При нас проблем е спирането, когато се налага някой да слезе. Не мога и до тоалетна да отида - такъв вой и скимтене настава, че и глухите разбират, че сме там.

# 451
Капки на Бах съм давала първите дни вкъщи (за адаптация) и по време на ваксиниране.
...
Интересно ми е комбинацията при ваксиниране каква е?
Благодаря!

КОгато шофирам сама,кучето е на предната седалка.Градско.Не мога да го накарам да легне долу или да седне отзад.Засега сме се разбрали поне да не е в скута ми,че отначало имаше и такива намерения.Надявам се да привикне с времето.

# 452
Трапезица, хомеопат ми е давал такъв съвет. Заради стреса на организма от ваксината.
(Капките ми ги прави хомеопат, не знам кои цветя е)

# 453
  • Euskal Herria
Ето един изряден пътник  Grinning :

Първият колан беше прегризан - тогава все още сменяше зъби. Но сега вече знае - в колата ли е, с колан  Grinning.

# 454
  • Sofia
Страхил се вози в скута ми, ако сме сами в колата. Ако и детето е там, седи при него и жално проскимтява в моя посока, ама не се пробва да идва, защото се карам. Ако ще пътуваме по-дълго и сме сами, връзвам каишката за вратата, така че да седи на седалкта до мен , че не мога спокойно да въртя волана, а той скимти и се бунтува  Confused

# 455
  • Бургас
Нашият от първи си ден при нас пътува с кола, всеки ден 5-6 мин. до Морската градина, но и на дълги разстояния, колата ми е с 2 врати закачам му каишката на ръчката дето се дърпа облегалката и си знае стои там изправен на таблото или на вратата при мен идва само на светофарите като спра  Laughing, поне в това отношение е образцов, но представям две снимки като доказателство, че не винаги е така
"избухнал от само себе си" разделен боклук

# 456
Мн сладък непослушко и мн сладък изряден пътник. Wink

Руфъс също се вози отпред и той повръща (на мен се е метнал). Не му давам нищо да яде преди път, че каквото хапне връща ако има завои особено. Често му отварям прозореца за свеж въздух.

# 457
Много благодаря на всички, които се включиха със съвети!  bouquet
Аз вия, квича, пищя, но малчо спира за секунди, поглежда ме тъповато и пак продължава  ooooh! Laughing
За тоалетната ми е ясно, но ми е многооо трудно и тежко.  Sad
Имам нужда някой да ми напише : Да, знам, разбирам те, но всичко ще си дойде на мястото. И ние сме минали по този път.
Никога повече не бих взела малко кученце през зимата!  Naughty
Много красиви снимки сте показали на вашите фотомодели!  Heart Eyes
Като видя снимката на Страхил и имам чувството, че всеки момент и ще проговори  Laughing

# 458
  • Русе
B & C, ще се научат и нашите бебета. Максимус също цял ден препикава навред, карам се, гледа виновно и после пак отново където свари. Е, през два -три пъти уцелва мястото.
Днес го учих да сяда и да пуска каквото е захапал. Имаме напредък.
Иначе и той хапе жестоко. И аз скимтя, вия ама Sad.
А ако беше лятото къде щеше да го гледаш? Макс ще може да излиза след още цял месец. Заради ваксината. времето няма значение при нас.
След два дена глад и отказ да яде "постни" гранули, днес вече се омита всичко. Капризите не минават пред глада Simple Smile
И голямото ми притеснение Sad От четвъртък вече се връщам на работа и кучо как се стои сам до към 14 часа  newsm78 Тогава се прибират децата. Не че ще го гледат ама поне няма да е сам.

Много сладки муцунки  Heart Eyes

# 459
Ако беше лято пак щях да го гледам както до сега, но като го извеждам нямаше да ми е студено.  Simple Smile
Ако беше лято щях да обувам джапанките и да го свалям, а сега са якета, ботуши Crazy ooooh! Rolling Eyes
Сутрин в 5 навън е още тъмно и е кучешки студ #Shocked

Започвайте да го подготвяте ако не сте започнали и му осигурете безопасно място.
Готви се да има много за бърсане, а иначе кучето ще го преживее.

# 460
  • Sofia
Като видя снимката на Страхил и имам чувството, че всеки момент и ще проговори  Laughing

Говори той, говори, а как пее! Като засвири батко му на китарата и този започва да приглася, умираме от смях. А на Smoke on the water е направо концерт  hahaha hahaha

За пишкането - определено схвана, че се правят тези работи на пелената. Сутрин ме чака да излезнем и тогава прави всичко, все по-рядко се изпуска вкъщи, още не успява да стиска по цял ден, но има напредък определено  Flutter

Сладки муцунки виждам пак, пък и работливи!  Joy

# 461
cutesmallcat много готина снимка на Страхо. И мен така ме събуждат ама не мога да му събера муцуната за снимка, че ние сме големи.  Mr. Green
YanaDG щом търпи колан си е повече от изряден. Ние изядохме един за няма и 5 минути и повече не съм купувала.
madlena с този избухнал от само себе си боклук  Joy. Още помня как беше бутнал от рафта пакет със захар, скъсал го и забол муцуна в разпиляната захар и една такава доволна физиономия  Crazy
При нас возенето с кола е ежедневие и Макс няма никакъв проблем от първия път когато го качих в колата. Ако тръгваме на дълъг път не му давам храна същия ден. Чак като стигнем местоназначението. По принцип на кратки разстояния се вози на предната седалка и гледа пътя, а когато пътуваме по далеч се изляга да спи на задната седалка, а понякога и на предната (ако сме само двамата).
B & C едва когато започнах с излизанията за приучаване на вън разбрах, че съм си взела кучето в най-подходящия момент (края на месец май, като разходките започнаха юни). Спях с едни нощници, които изглеждат като рокли и от леглото нахлузвах джапанките и бягах на вън. Първия час на излизане не е задължително да е в 5:00. Просто на Макс това му беше максимума на стискане по време на нощния сън. Ако твоето куче спи до 08:00 или по-късно, може и по-късно да излезете. Наблюдавай кучето за известен период и сама ще разбереш в кои часове трябва да сте на вън за да се научи и да намали изхожданията у дома.
Ели_дечкин преди да тръгнеш на работа е добре да поиграеш с кучето, така че да си изразходи енергията и да може да поспи няколко часа, докато ви няма. Добра идея е да му оставиш играчки, с които да си играе. Гледай да няма достъп до кабели, ако си забелязала, че проявява интерес към тях.
Май малко прекалявам с постването на снимки на Макс, но нещо ми е голяма слабост напоследък и постоянно го снимам.

А пък снощи като се прибрах, ето кого заварих в леглото:

Като леглото през деня си беше оправено, а звяра не стига, че е махнал завивката, ами и възглавницата си е преместил да му е удобно.  Joy

# 462
Това легло тамън за него. Хахаха

# 463
  • UK
Джинкс през последните няколко седмици се научи сутрин като остане половин час някъде преди приятелят ми да тръгне на работа, да ляга в краката ни и в момента, в който се освободи място на леглото, да го заема. Намества глава на възглавницата, залепен максимално близо до мен и спи така. През уикенда като сме си и двамата вкъщи, ляга да ми топли гърба, мята една лапа да ме прегръща и си подпира челото в тила ми.  Crazy Много поспаливо куче, спи до 9-10 сутринта. Вечер ако сме легнали по-късно, продължава да хъркоти до 11. Ако му се допишка, идва и ни ближе ръцете.
Като беше по-малък си пъхаше муцуната в обувките ни и душеше замечтано.  Crazy Добре, че тогава по' не искаше да се гуши при нас.
Похвалих ли се, имаме голям напредък с разходките. Има моменти, в които все още тотално откача, но през по-голямата част върви добре. Но някои кучета го побъркват, до степен, до която забравя всичко научено. Има и такива, които хич не отразява, не ми е ясно какви се въртят в кучешката му главица.  newsm78

# 464
Може би има разлика дали кучетата са кастрирани или не .

Общи условия

Активация на акаунт