Любители на кучета - тема 67

• 41 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
# 436
  • София
Аз си къпя рошлата всяка седмица, но тя е с коса, а не козина.

Къпането "пречи" на ваксините, защото има шанс кучето да настине.

# 437
  • Sofia
Здравейте, момичета и момчета Simple Smile  Изчетох с кеф последните странички, а на пръцкането умрях от смях  hahaha hahaha На Страхо само веднъж досега му се е случвало, но бешееее  Sick запомнящо се.
При нас две новости - започна по-често да вдига крак (голяма карикатура е), както и се е научил някак да се набира и да се качва на леглото и вече две сутрини, с отварянето на очите виждам това:
 Mr. Green
Само чака половин отворено око и ми измива лицето. Докато съм със затворени  очи, усещам дишане в носа и нетърпеливо потропване с крачета... Голяма скица Simple Smile

Да ви питам - на гърба му расте сякаш по-твърда и лъскава козина. И това ли ще смени, като зъбите? Които впрочем на места са на два реда, дано скоро изпадат всички млечни, че иначе....

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 09:46 от cutesmallcat

# 438
Повечето кучета си сменят козината най редовно.  Crazy

# 439
  • Sofia
Не говоря за типичната смяна на козината. Сякаш му израства по-твърда, по-дълга и по-лъскава козинка..  newsm78 Вероятно сменя бебешката, но ми се струваше, че вече е свършил тази работа Simple Smile

# 440
При някои просто си расте четина отгоре .

# 441
B & C за хапането по ръцете и краката го отучих като започвах да "скимтя" (издавах някакви подобни на скимтене звуци), а след това му пробутвах по някоя играчка да си я гризе. За пишкането, ако имаш нужното свободно време си направи график в колко часа ще излизате за нужди и кога ще хапва. Моят график започваше от 05:00 с будилник и веднага от леглото свалях кучето пред блока. Той пишка или върши голяма нужда и веднага лакомство и хвалебствия и вкъщи. След това доспивах до към 08:00 и веднага му давах закуската и пак на вън. След това отново у дома като примерно играехме малко и той заспиваше. Щом отвори очи отново на вън. Имаше 4 хранения и около 8-9 разходки за нужди. Докато са малки не могат да стискат дълго време и на около всеки два часа бягахме на вън за нужди. От всички разходки му определях една по дълга за игри и свикване с градската среда. Този график беше закон и всички у дома го спазваха, дори и да бях на работа. Важното е всеки ден да са едни и същи часовете. Макс за няма и две седмици се научи, че нуждите се вършат само на вън.

Ели - Дечкин
, аз ти казах за добавки към храната, но аз ги включих на по-късен етап. Като беше малък хапваше Роял Канин с най-голямо удоволствие и чак на третия 15 кг чувал започна да се ослушва и му смених гранулите и започнах с добавките. Като се замисля към средата на третия чувал започнах да му варя месце, дробчета и т.н. и от тогава все си иска добавки към гранулите.
Къпя звяра в месеца 1-2 пъти, спрямо мръсотията, която е събрал. Понякога и по често, ако е наложително. Говоря за къпане с шампоан. Иначе след всяка разходка го забърсвам първо със специални кучешки мокри кърпички по козината, лапите и абе навсякъде, а след това си има специални памучни пешкири, които мокря с топла вода и отново го забърсвам целия. Лапите с душа ги измивам хубавичко за да падне всякаква мърсотия.
Тази нощ Макс ме събуди в 2:30, че имал спешна нужда от излизане. Беше много смешен, защото дойде до мен и ме побутна по лицето с влажния си голям нос и след това отиде да драска на външната врата за да покаже какво иска. До 03:00 обикаляхме около блока, но поне на сутринта и двамата поспахме повечко. Crazy

# 442
B & C за хапането по ръцете и краката го отучих като започвах да "скимтя" (издавах някакви подобни на скимтене звуци), а след това му пробутвах по някоя играчка да си я гризе.
Peace
и аз щях да пиша същото. На кучешкия език скимтенето означава, че си прекалил в играта и си захапал по-силно от необходимото. Може и по-силен писък да издадеш все едно страшно много те боли  hahaha

Страхо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes каква хубава муцуна, остава само да се усмихне  Grinning Grinning

# 443
  • София
Ах този Страхо.  Heart Eyes

Казвала ли съм ви, че една приятелка имаше пинчер, който се казваше Рамбо?  Mr. Green

# 444
  • София
Здравейте, появихме се Simple Smile
Нямах много време за форума, извинявам се, сега ще докладвам за Лили. Добре е, днес сме на финален (засега) преглед, да видим как върви оздравяването. В петък я боднаха с последен антибиотик, малко скрибуца по време на манипулацията, но едно истинско хъски трябва да бъде чуто, когато отиде при ветеринар. Иначе не е хъски просто Joy 
Имахме гост - една моя приятелка, и Балу явно се влюби - ядеше й косата, ушите, че накрая и почна да я клати! Нахалникът му с нахалник, много беше досаден Crazy   После ходихме на гости и Балу се държа много добре в ГТ, но, за съжаление, хората не бяха добри... На връщане пътувахме в почти празното метро и му беше много добре - изтегнат като бей, наблюдаващ целия вагон.

# 445
  • Sofia
Ах този Страхо.  Heart Eyes

Казвала ли съм ви, че една приятелка имаше пинчер, който се казваше Рамбо?  Mr. Green

Има един Рамбо в нашия квартал, кафяв е. Онзи ден търчаха по поляната - Страхил и Рамбо  Joy Joy  Голяма игра падна!

# 446
  • София
Ах този Страхо.  Heart Eyes

Казвала ли съм ви, че една приятелка имаше пинчер, който се казваше Рамбо?  Mr. Green

Има един Рамбо в нашия квартал, кафяв е. Онзи ден търчаха по поляната - Страхил и Рамбо  Joy Joy  Голяма игра падна!

Нашият Рамбо е звездичка вече, беше черен.  Heart Eyes

Радвам за Лили.  Hug
Аз съм возила Биана само няколко спирки в тролей.

# 447
А нашия повръща в колата.То като минаваме Шипка ясно,ама последно дори и на градско,и на отиване и на връщане до училище.
Ще опитам с капки на Бах ( някой ползва ли ги за куче), нещо хомеопатично друго има ли?

Скрит текст:
На мен се е метнал хайвана. Аз като студентка като ми се наложеше по-дълъг път със завои пиех лекарства,от които ми се е случвало да заспивам на рамото на съседа на седалката.С полуотворена уста. Похърквайки.  Mr. Green

# 448
  • София
Биана повръщаше зверски, от нас до ъгъла и вече е аз в колата. Давала съм Кокулин.

# 449
Капки на Бах съм давала първите дни вкъщи (за адаптация) и по време на ваксиниране.
За миенето след разходка смених доста тактики: мокри бебешки кърпички, мокри платнени парцалчета със сапун или разтвор (вода, оцет, етерично масло), миене в банята (и омърсяване на целия под). Накрая ми светна, пълня леген с вода и малко хубав бебешки сапун. От вратата цопвам лапите и ги измивам, после забърсвам с кърпа.
Голямото къпане си е в банята, при необходимост.
(Скоро четох някъде, че огромен процент от алергиите при кучетата са причинени от алерген "влязъл" през лапите и носа.)

Общи условия

Активация на акаунт