Любители на кучета - тема 67

• 41 047
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ти как реагираш ?!

# 586
  • Русе
Аз си извадих ръкавиците за сибирски студ и сега го уча че когато съм с тях може да ми хапе ръцете. Махна ли ги трябва да спре, иначе започвам и аз да ръмжа Simple Smile При всеки опит да захапе някого (при него още е игра) му заявявам със строг тон че трябва да спре. Обаче с тоалетната никакъв прогрес  ooooh! Научи се да сяда и да пуска по команда обаче туй елементарно... Tired
И разходките са мъка. Хем го нося. Страх го, трепери, вие... Тази сутрин ходих до баща си с колата, не спря да плаче и да се чуди къде да се скрие. Всеки път е така Sad Как ще тръгне по разходки когато му дойде времето...

И пак въпроси за храненето. Другата седмица вече ще имаме прясно телешко. Понеже съм поръчала повечко кила си мисля да му замразя на порции. Обаче по колко грама?  newsm78 Сега яде по 100 гр. гранули на ядене а месцето мисля да му давам по един път на ден. 50/50 ли да е  newsm78
Да поръчам ли и кокали да ми донесат? Да си гризе за десерт?
А парче суров шаран може ли?
Извинете ако ставам досадна с това хранене  Embarassed

# 587
Със шарана много трябва да внимаваш да няма някоя кост, че са ужасни .
Ето идвам да ви покажа как ме събуждат и мен сутрин :
Хайде ставай вече !

Че искам и аз да си легна ...

# 588
Здравейте, мойте осиротели бебета са вече на 13 дни, хапват спинкат и акат  Simple Smile, за сега се справям но не съм спала от две седмици , те милите на два часа се будят.Казват се Вяра и Надежда,Надето е два пъти по едра, много са подвижни и вече почти прогледнаха.Ветеринаря каза да ги захранвам след 20 ден, приемам съвети, някой гледал ли е толкова малки мишки, майката беше чихи, много са мънички.

# 589
Здравейте, мойте осиротели бебета са вече на 13 дни, хапват спинкат и акат  Simple Smile, за сега се справям но не съм спала от две седмици , те милите на два часа се будят.Казват се Вяра и Надежда,Надето е два пъти по едра, много са подвижни и вече почти прогледнаха.Ветеринаря каза да ги захранвам след 20 ден, приемам съвети, някой гледал ли е толкова малки мишки, майката беше чихи, много са мънички.

Поздравления!  Grinning
Много се радвам, че всичко е наред  Grinning Знам, че ти е многооо трудно, но скоро ще пораснат и ще ти е по лесно...трябва още малко да издържиш.  spoko

ПП По късно ще разкажа за моя злоби.

# 590
  • София

Много се радвам, че са добре бебетата Heart Eyes

Днес и утре има организирано разхождане на кучетата от приюта в Богров. Ако някой иска повече информация, вижте тук
https://www.facebook.com/events/1217534824980957/

# 591
  • Sofia
Чудесни новини за бебенцата!  Hug Много се радвам, че всичко върви добре, скоро ще са големички вече и ще можете да починете малко..

Днес Страхо става на 6 месеца  Heart Eyes Толкова бързо минаха трите от тях, в които е при нас, а сякаш винаги си е бил тук.
Битката за територии продължава  Joy Сутринта си го намерих на леглото, блажено свит в сгъвката на краката, качил се нашия докато спя. Щом ме усети, че се събуждам, веднага се изниза  Mr. Green
Ето го рожденника, заедно с величествените му уши:

# 592
  • София
Страхотен Страхо!  Heart Eyes
Да е жив и здрав и честита 1/2 годинка!  bdbaloni

# 593
Привет! Simple Smile
Преди много години, ловната кучинка на мъжа ми роди, ако не ме лъже паметта 6 кученца и когато бяха на 5-6 дни, някой открадна майката Sad.
Та ги отгледахме, само най-мъничкото не оцеля. Снабдих се с много парцали, по възможност памучни и кашони, след всяко хранене вземам нов застлан кашон, храня, почиствам ги, масаж на тумбачето, за да стимулирам пересталтиката на червата, обърсвам го хубаво и задължително пудрех дупетата с бебешка пудра! Това през горе долу 3 часа. Над кашона имаше лампа, за да им е топло. Понеже беше септември на обед ги изнасях, за да ги понапече слънцето.
Беше малък кошмар, защото не се наспивах, а в обедната почивка тичах до вкъщи, за да ги храня и оправям. Но пък колко бях горда, че ги отгледах.. :*
Успех!  Hug

# 594
Честит празник на празнуващите муцунки!
 bouquet

# 595
Привет! Simple Smile
Преди много години, ловната кучинка на мъжа ми роди, ако не ме лъже паметта 6 кученца и когато бяха на 5-6 дни, някой открадна майката Sad.
Та ги отгледахме, само най-мъничкото не оцеля. Снабдих се с много парцали, по възможност памучни и кашони, след всяко хранене вземам нов застлан кашон, храня, почиствам ги, масаж на тумбачето, за да стимулирам пересталтиката на червата, обърсвам го хубаво и задължително пудрех дупетата с бебешка пудра! Това през горе долу 3 часа. Над кашона имаше лампа, за да им е топло. Понеже беше септември на обед ги изнасях, за да ги понапече слънцето.
Беше малък кошмар, защото не се наспивах, а в обедната почивка тичах до вкъщи, за да ги храня и оправям. Но пък колко бях горда, че ги отгледах.. :*
Успех!  Hug

Благодаря за подкрепата, добре че не работя иначе не знам как щях да се грижа за тях, днес вече прогледнаха, как и кога ги захранихте вашите мъници?

# 596
  • Русе
На страницата във ФБ на развъдникът от които взехме кучо, има клип и там се виждат едни бебета ( мноооого малки) които вече се въртят около една купа с гранулки. Обаче не знам на колко дни са  newsm78

# 597
Мисля, че на тридесетия ден. Много плавно и по малко с накиснати гранулки. Първо по една лъжичка и постепенно увеличавах дажбата.

# 598
  • София
Да похваля моята Бери за хапането. Имаме си игра с хапане и я усещам, че нарочно се сдържа да не ме хапе силно. Освен това като кажа "Стоп игра" спира да си играе с мен. Абе знае кой е шефа. Mr. Green

# 599
...
Другата седмица вече ще имаме прясно телешко. Понеже съм поръчала повечко кила си мисля да му замразя на порции. Обаче по колко грама?  newsm78 Сега яде по 100 гр. гранули на ядене а месцето мисля да му давам по един път на ден. 50/50 ли да е  newsm78
Да поръчам ли и кокали да ми донесат? Да си гризе за десерт?
А парче суров шаран може ли?
...
Похвално намерение! Телешкото е най-близо до естествената диета на вълците -- предимно елени, лосове и бизони. 100 гр. гранули са равни на около 300 гр. крехко месо (все около 380 ккал). Кости трябват заради осигуряването на калция. Само твърдите тръбни кости от краката трябва да бъдат изключени. Суров пилешки фенер без кожа е също добра алтернатива за калций.

Голото месо има все пак нужда от още няколко важни добавки. Всеки колограм трябва да бъде обогатяван с около 100 гр. тел. черен дроб; един-два жълтъка или яйца; изсушено водорасло от биомагазин (за йод, много внимателно, само няколко щипки); и 50 мг желязо (20 капки Малтофер от хуманна аптека).

Ето едно обширно изследване на диетата на вълците, което обобщава десетки други изследвания: https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/conte … dog-nutrition.pdf

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 11:32 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт