Любители на кучета - тема 67

• 41 044
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз си извадих ръкавиците за сибирски студ и сега го уча че когато съм с тях може да ми хапе ръцете. Махна ли ги трябва да спре, иначе започвам и аз да ръмжа Simple Smile

Мисля, че това не е добра идея! С ръкавица или без, ръката никога не трябва да се хапе!
И тъй като периодът до израстването на постоянните зъби е свързан с много хапане, всякакви провокации от подобен тип е най-добре да се изключат - изобщо не си играйте с кучето на хапане. То трябва да научи, че хапането не е игра и не е забавно. С тази ръкавица супер го обърквате - един път може, друг път не може. Хапането е период, но за да отмине без следа и да отмине безпроблемно за вас е най-добре при всяко хапане да се прави забележка НЕ, бута се в устата подходяща играчка. Ако кучето не спира да беснее, прекъсвате лудориите като ставате и излизате от стаята или пък него го изолирате в друго помещение.

B & C, твърде неприятно е, че кучето хапе преди разходка. Според мен това е от прекомерна радост и то просто "откача" в този момент и понеже е още малко все още не знае какво прави...  Crazy Нещо обаче трябва да направиш, което да преустанови този навик, който то си е създало за момента, за да не се запази той във времето. Примерно - затваряш го в стаята, обуваш се на спокойствие и чак тогава го викаш да тръгвате. Освен това не показвай никаква емоция преди разходка, не му казвай, че ще излизате. Има някои стопани, които без да се осъзнават подлудяват кучетата като 10 минути преди разходка превъзбудено им обясняват, че ще излизат.
Моята вечер като се върнем от работа много ни се радва. Като беше по-малка скачаше отгоре ни, което е неприятно и опасно да събори децата, защото е 30кг. Първо преодоляхме това скачане като се опитвахме с нашите реакции да не я превъзбуждаме ние самите. Влизаме си тихо и спокойно вкъщи, без почти да  й обръщаме внимание. Някой път малката ми дъщеря се случва по-бурно да реагира на прибиране -  кучето веднага обезумява. И ми е трудно след 5 минути да я изведа на разходка в това състояние. Затова съм забранила и непрекъснато напомням, при прибиране вкъщи без да я подлудяват с викове и крясъци.

cutesmallcat, Страхо е страхотен!  Heart Eyes

_Jack_, много сладки снимки на Чарли! Особено по-зелената!  Crazy

Радвам се, че кученцата без майка се справят добре!  Peace

Аз онзи ден срещнах онова кокерче, което бях намерила преди месец и което едно момиче взе да гледа. Познах го по ярко оранжевия повод, който му купих.  Crazy Ами то позаякнало. Беше кожа и кости. Сега изглежда много добре. Много ми се зарадва.  Heart Eyes

# 601
Какво стана с онова кученце,което имаше кръв в изпражненията,оправи ли се?

# 602
При диария може да има малко кръв, не е страшно.

# 603
Здравейте имам един въпрос:
Имам женски мини пинчер на 1г и 2 месеца кога мога да я заплода? Ние мислим догодина лятото?Какво ще кажете?

# 604
  • UK
С каква цел искате да я заплодите? При дребните породи бременността може да е опасна, за справка тук има потребителка, чието чихуахуа е починало при раждането.  newsm78

# 605
Човека който ни я продаде каза,че трябва да се заплоди до 2 години или ще умре.Дали да я кастрирам??

# 606
По-добре я кастрирайте, раждането за здраве е заблуда .

# 607
  • София
Човека който ни я продаде каза,че трябва да се заплоди до 2 години или ще умре.Дали да я кастрирам??
Явно не сте прочели нищо, преди да си вземете куче. Кастрирайте кучинка, за да сте спокойни и вие, и тя.
Аша, разписвай се по-често Hug
Поздравления за бебоците, mamaMecka, най-трудното е минало вече! Аз захранвах около 25ти-30ти ден, гранули, накиснати с гореща вода и малко бебешко мляко. Те стават на кашичка, оставях им купата с гранулите и една купа с вода, да си пробват. По някое време вече почнаха да си хапват предимно гранули. Успех! Hug

# 608

Не рискувайте, моята принцеса си отиде след секцио....,мъката по нея и чувството ми за вина че я заплодих ме изгарят, кастрацията е добро решение.

# 609
  • София
Следващия уикенд пак ще разхождаме кучетата в приюта. Ще е добре да има повече доброволци.
За инфо: Всеки ден от 10:00 до 15:00 всички доброволци са добре дошли. Аз ще ходя, мога да возя 4 човека. Не искам пари.

# 610
Здравейте имам един въпрос:
Имам женски мини пинчер на 1г и 2 месеца кога мога да я заплода? Ние мислим догодина лятото?Какво ще кажете?
[/quote
Колко тежи?ако е под 2.500 недеи

# 611
  • Пловдив
Кученцето след онова разстройство нямаше повече никакви тревожни симптоми. Наблюдавах го още два дена след това, а и от тук разбрах, че може и от пържените яйца така да е станало.

Според мен не заплождай кучето, при голям % от кучетата раждането води до смърт. За първи път чувам подобна простотия, че ако кучето не роди до 2 годишна възраст умира. При нераждали кучета има голяма вероятност след време с напредване на възрастта да се появат проблеми с матка, яйчници и т.н. Най-доброто решение е кастрацията.

# 612
При нераждали кучета има голяма вероятност след време с напредване на възрастта да се появат проблеми с матка, яйчници и т.н. Най-доброто решение е кастрацията.
При раждалите - също! Говоря от личен опит.
Искрено съжалявах, че не съм кастрирала моята Маша, след като реших, че повече няма да я заплождам. Това лято изживях кошмар, след като и откриха тумор на млечната жлеза. Оперираха я, а раната заздравя ужасно трудно, през цялото време беше с яка, която я стресира много. Слава богу вече е добре. Затова апелирам към всички, които нямат намерения да развъждат кучета (по правила!) да ги кастрират! Hug

# 613
Banghead

Сериозно ли?

Не мога да повярвам, че задавате подобен въпрос. Защо се захващате да гледате куче, следа като мислите, че ако кучето не роди до 2 години ще умре?

# 614
  • Euskal Herria
Ха, че нас ветеринар ни уговаряше да заплодим ротвайлера - "Знаеш ли колко пари ще ти докара." Ами, не, благодаря!
Не беше кастрирана, но сме нямали проблеми. С нас беше 10 години.

Общи условия

Активация на акаунт