Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 399
  • 696
  •   1
Отговори
# 465
Доколкото знам, изискването е да е минимум 3 левж- магазин хранителни стоки. За да се плаща с карта.

Не знаех, че има минимална сума  newsm78
Няма минимална сума! Peace
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала. При нас е все същата история - будим се постоянно и правя АМ нощем. През деня го приспивам само в количката, иначе не става. Вечер твърдо си спи при нас и даже сме прегърнати. Даже понякога се качва върху мен и така си заспива. Абсолютно залепен! Вече се чудя, ако слууучайно тръгне на ясла как ще спи без нас. Легълцето му вече е самотно - нито спи, нито играе там. Язък за парите! Но не за това ме е яд, а по-скоро, че не е самостоятелен, ама грам.
Другият ни проблем е яденето. Преди не му стигаше порция от 220, а днес изхвърлих и трите части от кухнята. Аз правих супа - също не иска. Единствено от вчера установих, че може да яде пюрета и не отказва кисело мляко и банан. Може ли на тази възраст да почна пак пюрета, та те се обработват от организма много по-бързо, нали са смлени и нощем бързо огладнява???? Какво да правя и аз не знам. Дайте ми съвет!

# 466
ами ние все още абсолютно всичко ядем на пюре гладко пасирано

# 467
  • Варна
Според мен протеста е от зъбите

# 468
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Жулиета, от зъби ви е проблемът и затова не иска твърда храна.Ще избива ли някой?
Според мен му давай пюрета тея дни, за да не огладнява поне.

# 469
ами ние все още абсолютно всичко ядем на пюре гладко пасирано
Ами домашните храни и кухнята почти не ги яде, дори и пасирани. И овесените ядки сутрин, които си стават като каша, не може да си ги изяде. Понякога си ляга за обяд с 5 изядени лъжички (като днес). Преди това беше невъзможно. Наскоро ни излязоха 4 зъба, не виждам други да се задават. Дано сте прави, че е от тях. Леко се притеснявам как започна да издържа по цял ден без никаква храна. Е, разбира се, нощното хранене с АМ е задължително, но не мисля, че това е достатъчно за организма му.
А за спането има ли някой като нас с малко другарче в спалнята? На обяд задължително съм плътно до него вместо да ползвам дрямката му за къщната работа. Непрекъснато имам чинии за миене, много за чистене и тепърва за готвене. За 1-2 часа по това време бих могла да свърша много, но уви. Ето кога ще си легна, а външно изглеждам потресаващо.
Извинявайте, доста помърморих. Това не са най-големите проблеми на света. Важното е да сме живи и здрави.  Simple Smile

# 470
  • Пловдив
Аз винаги лягам с малката на обяд - дали ще спя, или просто ще си почивам, четеейки нещо, но никога не домакинствам през това време. Чистя сутрин с нея, вечер, като си дойде ММ /тогава и готвя/ или през уикенда с него заедно.

Задължително си почивам през деня. Установила съм, че и задника да си скъсам /с извинение/ от работа през деня, никой не забелязва и не е благодарен /в добрия смисъл/. Затова се грижа за себе си винаги, когато мога, и така и ММ се учи да се грижи за мен Wink

# 471
И аз съм като Racel докато се е заиграла или щъка около мене шетам и като си дойде ММ.Тя спи поне 2 часа и поне 1 час дремя или си лежа.

# 472
не е лесно, момичета. Радвайте се, че татковците ви помагат горе-долу. Нашият не ще почти изобщо. Незнам дали ще ми повярвате, но от преди 2 години си купихме пощенската кутия. Днес я залепи със силикона на портата. Толкова лежерен като нашият татко няма. Звънецът също сложи - ама той е по-наскоро купен, няма година. Тъй че, нали съдействат татковците, радвайте се. Защото децата ще порастнат все някак, и татовците ще продължават да съдействат. Пък при мен - децата ще порастнат, таткото пак ще си прави пас. Ко да правиш, да съм гледала Wink

# 473
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

А за спането има ли някой като нас с малко другарче в спалнята? На обяд задължително съм плътно до него вместо да ползвам дрямката му за къщната работа. Непрекъснато имам чинии за миене, много за чистене и тепърва за готвене. За 1-2 часа по това време бих могла да свърша много, но уви. Ето кога ще си легна, а външно изглеждам потресаващо.
Извинявайте, доста помърморих. Това не са най-големите проблеми на света. Важното е да сме живи и здрави.  Simple Smile
Криско също спи при нас вече.Кошарата ми е като паметник.Дори наскоро му купих възглавница и тя сега наредена между нашите.Предпочитам това вместо да ставам по 5 пъти на вече.Да чукна на дърво и сравнително спокойно спи.Само от време на време подскача или сяда като ги мъчат зъбите, но ми е под ръка и го гушвам обратно.
Някой по-напред беше обяснявал, че ще го израстат и ще започнат да спят сами, както и аз мисля.В крайна сметка пубертет, който да спи при родителите си не познавам.
След обяд съм като останалите гледам да си почивам (т.к. цъкам на компа) на спалнята той като спи.За 10-тина минути може да измия чиниите или да прехвърля прането в сушилнята, защото знам че първите 30-40мин. спи много дълбоко.После съм около него и не си давам зор.
Готвя като се събуди, а чистя вечер като легне с ММ.
Може да ви е смешно, ама предпочитам да изглеждам прилично, а домашната работа няма никога край.

# 474
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох,и ние се будим през нощта по много пъти,все се върти,удря в таблата,заклещва се между решетките.Правя му АМ по два пъти.И все не мога да се наспя,а сутрин ставам за работа в 6 Tired Вече изгубих надежда,че скоро ще си спи по цяла нощ без да се буди.През деня баба му го  приспива както винаги - с люлеене в кошарката.Но скоро ще тръгва на ясла и там не ми е ясно как точно ще успее да заспи Sad

А относно храненето - Валери винаги е имал апетит,но по едно време миналия месец изведнъж започна да отблъсква всякаква храна.Бях много учудена и ми беше много трудно,не искаше да се храни,все едно не беше моето дете.И това продължи около месец.Искам да ви успокоя,че при нас проблема беше от зъбките - изникнаха му едновременно 4 кътника и пак започна да си ядд като преди Wink

Обсъждахте как се справят жените след работа с готвене,чистене,миене на чинии,къпане на бебе и т.н. - е,няма по-трудно нещо и за мен #Crazy Времето след работа тече адски бързо,и три часа сякаш са били три секунди.Почивам си чак когато всички заспят и аз съм приключила с домакинстването и си легна Laughing А жените с две и повече деца не знам как усояват да се справят,аз не бих могла да  bouquet

# 475
не е лесно, момичета. Радвайте се, че татковците ви помагат горе-долу. Нашият не ще почти изобщо. Незнам дали ще ми повярвате, но от преди 2 години си купихме пощенската кутия. Днес я залепи със силикона на портата.
Joy
Моят го бие по всички показатели  Laughing Не иска да му натяквам да прави разни неща, ама не като във вица "Щом съм казал, че ще го направя, значи ще го направя, няма нужда да ми натякваш на всеки 6 месеца!", ами просто не иска да го прави изобщо, иска да го зачеркне и да забрави. Пък аз само му напомням и всичко развалям  Joy По колко месеца стоим с изгорели крушки да не ви обяснявам.

С гледането на деца също е първенец. Откакто се е родила малката, за втори път ми се налага да вляза да се къпя без нея. Просто няма как да я взема в банята, да не изпадам в подробности. Миналия път, когато му я оставих, за да се къпя, тя падна и си сцепи брадичката, още има белег, а минаха два месеца вече.
Със свито сърце пускам душа и естествено след малко се чуват адски писъци. Спира ми сърцето, но не ме оставят да се чудя дълго какво е станало. Той я носи да ѝ измие ръцете на чешмата, по тях - кръв. Счупила някаква паница и стиснала парчетата, пък се порязала. Имаше кръв и по челото, но само изцапано, защото се е пипала с ръце, иначе само по пръстчетата беше порязаното.
Слава богу, че не е паднала от някъде, че като знам как и къде се катери, можеше далеч по-лошо нещо да се случи.

И ние сме от спящите в едно легло с малката. Буди се на около час, час и половина. Ако всичко е наред, бързо заспива обратно (но само срещу кърмене, иначе може да вдигне къщата на главата си с рев). Но понякога нищо не помага. Като я прихване нещо, мога по два часа да се опитвам да я приспя и да не успявам. И тези два часа най-често са от 3 до 5 или от 4 до 6  ooooh! Окончателно се буди в 7.
Вече съм загубила надежда, че ще се наспя като човек. Племенникът ми до 3.5 години се е будел всяка нощ по няколко пъти  Confused Не искам да си мисля, че може да продължи толкова.

Излишно е да казвам, че на обяд спя с нея. Иначе няма да издържа  Rolling Eyes
За щастие нямам проблем нито с готвене, нито с чистене. Не ми пречи, играе си нещо кротичко наоколо. Само дрехите от прането обича да хвърля по земята и затова гледам да ги сгъвам, докато се е залисала с нещо, за да не ме усети.

Чувствам се виновна, но все по-често я оставям да гледа филмчета  Confused Просто не мога без няколкото минути почивка, да хапна на спокойствие, без да стоя на тръни и да я гледам как се клечи по стола и да се чудя как и кога ще падне, докато ми присяда всяка хапка...

И тя като кака си изобщо не успява да пъха форми за сортиране. Може би по-късно ще разбере как се прави, но за момента тотално не схваща идеята, опитва се да пъхне формата в грешната дупка или ако е в правилната, я държи завъртяна така, че да не може да влезе.
Не знам на каква възраст се научават или просто моите са с изоставане в пространственото мислене Laughing Като майка си  Laughing

Може да бъде нахранена само като някой друг седне на масата да яде нещо и после небрежно стане. Тогава малката напада  Joy Покатерва се на стола и граби от чинията.
Ако ѝ давам нейна си порция и се опитвам да я храня, много се съпротивлява и върти главата, съответно ми къса нервите. Така че я оставям да си "ловува".
Не допуска някой да яде нещо и да не я почерпи. Вече яде по цял портокал, киви, фъстъци, бадеми, кашу, орехи, боровинки, шоколадови бисквити и много неща, за които съм смятала да ги давам по-нататък, но няма кой да ме чака. Каката много я пазех и сега яде три неща на кръст и не желае да опита нищо ново.

Майките, които ходят на работа и гледат деца, имат моите адмирации  bouquet

# 476
  • Варна
Ние за Коледа му купихме сортер с 20 фигури и след 1-2 дни вече го нареждаше правилно

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 09:53 от septemvriika

# 477
  • Пловдив
Вики нарежда само кръгчетата - луда е по топките /всичко, което е кръгло за нея е топа-топ Simple Smile)/. Юна, и ние изоставаме  Grinning  Wink  Joy

# 478
Ясно, значи няма да е много по пространственото мислене  Laughing
Поне стотинки пуска в касичка, това ми е утехата  Laughing

Обаче вече втора седмица е с някакъв ужасен памперс дерматит, сменяме трето или четвърто мазило и най-после има ефект. Започна да се изчиства, но трябва още поне седмица да мажем.
Държа я без памперс по цял ден и такова напикаване пада, че много ми омръзна. Явно не съм готова да я отучавам от памперс за сега.
Но няма как, много се е разранила кожата, направо е страшно. Колко бързо ескалира! За броени часове стана на рани.
Даже и през нощта сменям памперс, макар да не е много пълен, за да не стои дълго с един и същ.
На тоалетната не иска много да стои, съвсем спокойно си се напикава в гащите и нищо не казва, не показва да ѝ прави впечатление. А като се напишка и поседи така, ако не я видя веднага, обривът направо пламва. Налага се да я водя често до тоалетната и да я държа там с цената на книжки, телефони и песнички. Ужас. Не си го представях толкова трудно  Laughing

# 479
  • Варна
Аз като го сложа на гърнето, напоследък често има резултат, ама той сам не дава признаци, че му се ходи. А като го оставя без памперс си се напикава, разбира ама не си вади поука. Явно още не е готов

Общи условия

Активация на акаунт