С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 801
  • 860
  •   1
Отговори
# 195
Ами честно казано, предпочитам да не ми звъни въобще, ако всеки път ще се чуди каква по-голяма простотия да изръси. Мерси съм Stop

# 196
Да, ние не си звъним взаимно, което също дразни понякога..аз съм обявена от нея за "темерут"  hahaha , но какво да правя, предпочитам да не се обаждам и да обиждам  Hug
Иначе тя живее срещу нас и наминава, да ме "поздрави" лично, да направи някой оглед Wink и да коментира, но тъй като съм темерут, не се хаби вече да го прави пред мен  hahaha

# 197
Аз като малка имах коса до под дупето. Още на 4 години не давах да ме подстригват.
Ето ви доказателство, че на тази възраст имат мнение по въпроса, не си мислете, че всички слушат безпрекословно родителите си още на 3-4 годишна възраст.
*ланаделрей* а възможно ли е, да не дочува свекърва ти  newsm78 А това за семейството, допреди да се оженим с ММ, живеехме заедно, но той и техните си казваха, че те са си семейство. Та да не би да не сте женени, и затова така да мислят. Сега моите свекъри не знам какво мислят, но ММ май вече е приел, че след сватбата има две семейства, нашето си, и това с техните.  Mr. Green

# 198
Scarlet~, да ти кажа, дочува си и то много добре. Прави го умишлено, не разбирам защо, самоче. А за брака, не сме женени наистина, от 2 години живеем заедно, но тя също вече от 10 години, живее с мъж, с когото нямат брак, но това не означава, че тя не го приема за неин мъж, и не са едно семейство. Дори нарича майка му, "майко", без реално да трябва да го прави, от уважение е, нищо, че се оплаква нон стоп от нея, каква и онака била.

# 199
Scarlet~, да ти кажа, дочува си и то много добре. Прави го умишлено, не разбирам защо, самоче. А за брака, не сме женени наистина, от 2 години живеем заедно, но тя също вече от 10 години, живее с мъж, с когото нямат брак, но това не означава, че тя не го приема за неин мъж, и не са едно семейство. Дори нарича майка му, "майко", без реално да трябва да го прави, от уважение е, нищо, че се оплаква нон стоп от нея, каква и онака била.
Само може ти така да си мислиш, аз понеже имам опит с моите свекъри, другите нямат значение, важното е как е у нас. Тяхната гледна точка: Щом нямате брак, вие не сте семейство, ако ще и 3 деца да имате, днес сте заедно, утре не сте. Години наред ММ ходеше на Коледа у тях, защото било семеен празник, и трябвало да е заедно със семейството си, аз обаче му бях казала, че щом те са си семейство, аз работа там нямам и не ходех.  Crossing Arms
А относно тенжерата  Rolling Eyes приеми я и я затрий нанякъде, пак че иска нещо да ви подари. Не си я слагай на сърце. Моята няма възможност и вече 13 години не си е правила устата да ни подарява каквото и да е, което като чета, май ми е спестило доста дразнения. Май една година ми домъкна едни парцалки втора употреба от някъде си, но ги ползвах за парцали и благодарих на нея, а на ММ му казах, повече никога да не й идва на ум да ми носи глупости. Ако ги харесва да си ги носи, ако не, да ги подарява на друг , та темата приключи. Mr. Green

# 200
  • Варна
Аз въпросната тенджера на твое място бих я подарила също. На някоя приятелка, която ще  я оцени.

# 201
А, момичета, като ми я подари това ми е най-малкият проблем, или ще я забутам, или ще я дам от сърце на някоя от приятелките ми. Здраве да е. Просто принципно е тъпо, защото все пак подаръкът е с цел да зарадваш някого, нали така? Да не ме е питала и на своя глава да реши - разбира се, че ще го оценя и ще приема на драго сърце, пък после какво ще го правя - моя си работа. Нооо тук  целта е съвсем различна, от това да зарадваш някого, а да се покажеш, че видиш ли трябва да е на твоята. Аз ползвам - трябва да ползвате и вие! Няма хъ, няма мъ!  Mr. Green

Scarlet~, тъжно ми стана, като прочетох за мнението и на твоя мъж, относно семейните отношения. Това да те оставя на празници като Коледа, че видиш ли трябвало да е със семейството, а ти.. ти там какво си? Част от интериора в жилището ви, или семейната помощница вероятно? Лично мен, такова отношение би ме наранило, но вие си знаете най-добре отношенията де.  Hug

Ние с ММ, многократно сме си говорили за това какви сме си, всъщност и двамата си се чувстваме като семейство. Той казва "оо, ти не си ми гадже, ти си моята жена, гаджета бяхме преди 3 години". Понеже работя в магазин и на празници ни е пикът, съответно на Бъдни вечер и Коледа аз ще работя, а се пада той да почива, му предложих да се прибере при техните да не е сам вкъщи. Той ми каза "ти луда ли си, дори мисля да дойда 2та дни при тебе в магазина, да сме си заедно" .. Така че въпроса е как ти го чувстваш и ти идва отвътре. А не един ПОДПИС.  newsm78 Peace

# 202
*ланаделрей*, радвай се на свестния мъж!  Hug
Само помисли свекървата как ще я укротяваш по-нататък. Ако си прави каквото си иска, можете да имате малко драми около бъдещи деца.

Иначе очаквам сега да се включи старата школа, да обясни как всъщност сте съквартиранти, които спят заедно. Laughing

# 203
  • при късмета
Ето, че пак опираме до това дали си с муньо или с мъж. Колкото и да е хахава свеки, не може да ти създава никакви отрицателни емоции, ако мъжа ти има топки да постави майка си на място и граници.
Даже да е цел на свекървата и да го прави демонстративно, просто няма да успее. 

# 204

Св.: Абее, вие тенджера под налягане имате ли?
Аз: Ами не, не. Не ми трябва, а и от малка вкъщи имахме инцидент с такава и не ми носи приятни спомени, не желая да използвам.
Св.: Ааа, добре тогава, в Кауфланд има на промоция, ще ви взема една за коледен подарък, хайде, че почвам работа.... chef #2gunfire

Ох, същата тенджера се опитаха да ми пробутат и на мен! Close
Казвам й: "Нали миналата година ни подари такава? Не я използваме, така си стои, а и нямаме място за повече."
Получавам отговор: "Аа, тя онази ми я подари баба ти не знам си коя, ама тя е гадна, хич не ми хареса за това ви я дадох - изхвърлете я. Сега ще ви взема тази." Shocked

# 205

Св.: Абее, вие тенджера под налягане имате ли?
Аз: Ами не, не. Не ми трябва, а и от малка вкъщи имахме инцидент с такава и не ми носи приятни спомени, не желая да използвам.
Св.: Ааа, добре тогава, в Кауфланд има на промоция, ще ви взема една за коледен подарък, хайде, че почвам работа.... chef #2gunfire

Ох, същата тенджера се опитаха да ми пробутат и на мен! Close
Казвам й: "Нали миналата година ни подари такава? Не я използваме, така си стои, а и нямаме място за повече."
Получавам отговор: "Аа, тя онази ми я подари баба ти не знам си коя, ама тя е гадна, хич не ми хареса за това ви я дадох - изхвърлете я. Сега ще ви взема тази." Shocked
Това е за евъргрийните Joy Joy

# 206
  • Оптимист по принуда
Важното е, че и' е подарила тенджера, въпреки, че е 'гадна'. Какъв благороден жеС.  Flutter

# 207
Scarlet~, тъжно ми стана, като прочетох за мнението и на твоя мъж, относно семейните отношения. Това да те оставя на празници като Коледа, че видиш ли трябвало да е със семейството, а ти.. ти там какво си? Част от интериора в жилището ви, или семейната помощница вероятно? Лично мен, такова отношение би ме наранило, но вие си знаете най-добре отношенията де.  Hug
Той е възпитаван консервативно, и затова сега след подписа, току го подсещам за това, кое му е семейство, и къде ще кара Коледа, преди детето му се навивах на акъла да пътуваме насред най-голямата лудница, сега съм отказала категорично зимата да ходим и да мръзнем за да се чувствали родителите му добре. Така че го разбирам.
BunnyBun  hahaha hahaha hahaha
Аз май все на такива мъже попадам "издигат мама на пиедестал, тя винаги е права", но след втория се примирих, че всички в това отношение са един дол дренки, и вече не се впечатлявам, само дето държа свеки надалеко от мен, не си пием кафето заедно или там както му казват.

# 208
Моето се подстрига с пластмасова ножичка за хартия с тъпи върхове. Съвсем безопасна по принцип.  Joy Joy Joy

Сигурно му е била много дълга косата и му е пречела.

# 209
Аз  нито ги каня, нито им честитя Ден на христ. семейство. Просто нямаме такава тадиция у нас. Който иска да си отиде на църква за свещика и това е. Подаръци за Коледа на големите  също не купувам. За малките има подарък и пари, както за Коледа, така и за Нова година. На големите само за РД и ИД. Този месец у нас  единият син е именник, другият е рожденик, снахата и тя рожденичка. На всеки по 30 лв да се почерпи и толкова. Другият месец внучката е именничка, а после Коледа и Нова година.
Слава Богу пенсията горе долу е добра, та мога да дам по нещо  и да приготвя празничните трапези, ама хора с по 200-300 лв. пенсия как биха могли?

Общи условия

Активация на акаунт